Fluxbox -> Salix OS
Moderator/ica: Moderatori/ce
Fluxbox -> Salix OS
Upravo skidam Salix OS da ga isprobam motiviran nedavnom recenzijom. Ali jedna stvar mi je zapela za oko:
na download dijelu Salix OS web stranice nude se nekoliko graf. okruženja među kojima i Fluxbox.
Koliko ja znam Fluxbox je windowmanager?
Da li to znači da windowmangeri bez desktop-enviromenta(xfce, gnome,...) mogu izvršavati ulogu gui-a u cijelosti.
na download dijelu Salix OS web stranice nude se nekoliko graf. okruženja među kojima i Fluxbox.
Koliko ja znam Fluxbox je windowmanager?
Da li to znači da windowmangeri bez desktop-enviromenta(xfce, gnome,...) mogu izvršavati ulogu gui-a u cijelosti.
Re: Fluxbox -> Salix OS
jasno da mogu 
instalirat ćeš aplikacije koje želiš a prikazivat će ti se u fluxboxu
ne sekiraj se ništa, skidaj i guštaj
instalirat ćeš aplikacije koje želiš a prikazivat će ti se u fluxboxu
ne sekiraj se ništa, skidaj i guštaj
Dali to znači da desktop-enviromenti dodaju samo još jedan sloj apstrakcije iznad window-mangera čime dobijemo raznovrsne kereferke sa prozorima, neka okruženja primjetio sam imaju predefiniran skup aplikacija, itd?
Ali u osnovi za GUI desktop uz kernel su dovoljni window-manager i grafičk. server?
Ali u osnovi za GUI desktop uz kernel su dovoljni window-manager i grafičk. server?
Jedno su DE, a drugo su WM.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Zar se DE ne "oslanja" na WM u svom radu?
tako je. kernel + grafički server + wm + gnu alati = potpuno funkcionalno računalo
a DE-ovi uglavnom dodaju još neki predefinirani set aplikacija i slično. da oslanja se, ali na svoj wm
a DE-ovi uglavnom dodaju još neki predefinirani set aplikacija i slično. da oslanja se, ali na svoj wm
Thanks, ovo mi je presložilo sliku u glavi bio sam uvjeren da je DE nužan.Shicy je napisao/la:tako je. kernel + grafički server + wm + gnu alati = potpuno funkcionalno računalo
Čak i TinyCore koristi kombinaciju WM(flwm) i DE(fltk) za minimalni OS, dali postoje neke konkretne beneficije od korištenja DE osim estetike?
ništa ekstra bitno 
barem koliko sam ima prilike osjetit na vlastitoj koži
ali dobra ti je stvar koristit neki de, tipa xfce, i neki drugi wm ako želiš (umjesto xfwm-a)
ali dobra ti je stvar koristit neki de, tipa xfce, i neki drugi wm ako želiš (umjesto xfwm-a)
Shicy je napisao/la:ništa ekstra bitno
sretno sa Salixom