Evo, probao sam tu Rosu.
Kustomizirani KDE. Live radi dosta sporo i trzavo. Ima distri koje u live načinu rade puno bolje. Dobro, to je nakon instala nebitno, al utječe na to da li bi do instala uopće došlo.
Klook: Dok ne probaš, neznaš. Oduvijek radim s single-click načinom rada miša. Od w preko gnoma do kde-a. Inače zgodna funkcija postaje u tom načinu neupotrebljiva jer nema načina označiti mapu ili datoteku, a da se ona ne otvori. Zapravo može se označiti da klikneš pored mape pa pređeš preko nje. Uglavnom, označenu sliku ili slično trenutno otvara space tipkom.
Rosamediaplayer ima zgodnu funkciju desktop recordinga - radi besprijekorno, te izdvajanja zvuka iz video zapisa. To se sve može naknadno instaliranim programima, ali ipak računam kao +.
Sve u svemu, interesantno za probati. Kako sam distru probao na poslu, gdje nemam pristup slobodnoj mreži za probno računalo, proba je tek djelomična.
Odbija i "Poca" natpis na boot ekranu. Osim toga nisam primjetio ruskog znakovlja.
Uglavnom, još sam na Chakri dok ne ulovim doma slobodnog vremena da se uhvatim u koštac s Archom.
Uslikao sam par ekrana:
Evo i spomenuti Klook: