čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- drone
- Moderator
Re: čavrljanje
Nikad nisam volio prosvjetare. Našao se pokoji normalan čovjek među njima, čak je bilo i odličnih pedagoga, ali većina su mediokriteti koji nisu imali pravo znanje, a samim time nisu ga ni mogli prenijeti. Bilo je i pravih sadističkih govana. Međutim, ista stvar je u svim strukama, ali u ovoj su stvari ipak malo osjetljivije. Ne može loš sustav proizvesti nešto dobro, a loš je odavno. Od čega se sustav sastoji? Žao mi je dobrih ljudi kojih ima, ali su u manjini i rasuti.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Upravo to što si rekao. To je ta new age pedagogija koja je koliko znam potekla iz SAD-a. I cijela Europa se fura na to, a samo pogledajte SAD kroz zadnjih 30, pa zapravo dovoljno je i manje evo 10 godina. Koliko se za to vrijeme kriminal i općenito kultura društva promijenila.calisto053 je napisao/la:To je ta new age val u pedagogiji po kome djeci treba popuštat u svemu, u potpunosti ih razumjevat i shvaćat ozbiljno za svaku pizdariju! Najgore je kad shvate da im se neće ništa dogodit kad nešto naprave i da su kazne samo simbolične. Takve se ne može kontrolirat. Shicyjev primjer to vrhunski potvrđuje, a protiv ljudske gluposti se ionako ne možemo borit...
"Dvije stvari nemaju granica: svemir i ljudska glupost. Doduše, za svemir još nismo sigurni...."
A. Einstein
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Abzeenth
- Site Admin
Moja skromna dijagnoza se svodi na prokletstvo začaranog kruga - nove generacije potencijalnih učitelja znaju još iz svojih školskih dana kakva djeca mogu biti, a kako se u medijima najviše pojavljuju priče o toj "zločestoj" djeci, time situacija postaje gora. Dolazimo do toga da je vrlo malo onih koji zaista žele biti učitelji/profesori jer prevladava stav da su djeca užasna, neposlušna i da je s njima pakao raditi. Nastavnički smjer stoga svojevoljno upisuje malo ljudi, a ostali to upisuju preko ku*ca zato što se kvota mora popuniti i zato što nešto moraju upisati. Tako dobivaš nezainteresirane, loše, bezobrazne, ogorčene profesore koji su čitav život sanjali o tome da budu lingvisti i istražuju alofone na Papui Novoj Gvineji, a umjesto toga moraju predavati engleski u nekoj smrdljivoj školi u Črnkovcima. I tako iznova svake godine, a ni na kojem stupnju tog cijelog procesa nema nekih značajnih poboljšanja.drone je napisao/la:Nikad nisam volio prosvjetare. Našao se pokoji normalan čovjek među njima, čak je bilo i odličnih pedagoga, ali većina su mediokriteti koji nisu imali pravo znanje, a samim time nisu ga ni mogli prenijeti. Bilo je i pravih sadističkih govana. Međutim, ista stvar je u svim strukama, ali u ovoj su stvari ipak malo osjetljivije. Ne može loš sustav proizvesti nešto dobro, a loš je odavno. Od čega se sustav sastoji? Žao mi je dobrih ljudi kojih ima, ali su u manjini i rasuti.
E to je isitna. Zamislite dodjete u strukovnu školu koja bi vas nešto trebala naučiti i onda dobijete profesora koji zna samo teoretski i to još k tome zastarjelo. Užas živi. Samim time što ne zna kako to šljaka u praksi, ne može vam objasniti kako treba.drone je napisao/la:Nikad nisam volio prosvjetare. Našao se pokoji normalan čovjek među njima, čak je bilo i odličnih pedagoga, ali većina su mediokriteti koji nisu imali pravo znanje, a samim time nisu ga ni mogli prenijeti. Bilo je i pravih sadističkih govana. Međutim, ista stvar je u svim strukama, ali u ovoj su stvari ipak malo osjetljivije. Ne može loš sustav proizvesti nešto dobro, a loš je odavno. Od čega se sustav sastoji? Žao mi je dobrih ljudi kojih ima, ali su u manjini i rasuti.
I the other news....
Nepoznati si mi ovi bendovi, al barem pjevaju poznate pjesme i to k tome engleske
http://www.tz-malinska.hr/hr/index.html
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
To je zato što svakakva nestručna gamad predaje po školama, a oni stariji još uvijek imaju srednjovjekovnu metodiku. Pravi nastavnik prije svega mora bit humanist i voljet svoj poziv!drone je napisao/la:Nikad nisam volio prosvjetare. Našao se pokoji normalan čovjek među njima, čak je bilo i odličnih pedagoga, ali većina su mediokriteti koji nisu imali pravo znanje, a samim time nisu ga ni mogli prenijeti. Bilo je i pravih sadističkih govana.
@ shicy - da, poseban program, to je priča za sebe.... klinac zapalio svlačionicu, moj ga frend pošalje kod pedagoginje, a oni zajedno žderu kekse. jelte, mali se zaigrao.... pedagoginja propagira kako klince treba razumjet i bit blizak s djecom pa pod odmorom ode pušit s njima....
@ max - new age je čitav pokret nastao iz psihologije, a proširio se u sve pore života. temelji se na ideji o skrivenim sposobnostima u svima nama; kad ih otkrijemo samo je nebo granica, a svemir će se urotiti da to i dobijemo i slična sranja. self-help literatura je najbolji promjer. teorijska osnova je u najmanju ruku šuplja i klimava, a učinak na neinformirane ljude čak i opasan
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
WTF?! Stvarno si u pripizdini!Abzeenth je napisao/la:(...) Tako dobivaš nezainteresirane, loše, bezobrazne, ogorčene profesore koji su čitav život sanjali o tome da budu lingvisti i istražuju alofone na Papui Novoj Gvineji, a umjesto toga moraju predavati engleski u nekoj smrdljivoj školi u Črnkovcima. I tako iznova svake godine, a ni na kojem stupnju tog cijelog procesa nema nekih značajnih poboljšanja.
Tako je, nitko nije upisao faks da bi radio u školi (osim razredne nastave - jeste znali da postoji razredna nastava s pojačanim svim i svačim i imaju skoro jednaka prava ko profesori; ja se osjećam prevaren!)
Predaješ engleski???
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Abzeenth
- Site Admin
Učinak bilo čega na neinformirane ljude je opasancalisto053 je napisao/la: (...) učinak na neinformirane ljude čak i opasan
Problem je kad nekome nije stalo do toga da se informira, odnosno kad ljudima ne smeta to što su neinformirani.
Inače, ja ne predajem engleski nigdje
Tnx, napokon mi je netko objasnio new age kako treba. 
Ma ima mladih profesora koji žele raditi, to ih zanima i imaju jedna nov, drugačiji pristup djeci. Da samo vidite svi u razredu sudjeluju. Super.
Problem je upravo u sustavu koji ih zezne. Takvi su obično samo na zamjeni, a i vjerojatno im dojadi to što ostali profesori koče.
Ma ima mladih profesora koji žele raditi, to ih zanima i imaju jedna nov, drugačiji pristup djeci. Da samo vidite svi u razredu sudjeluju. Super.
Problem je upravo u sustavu koji ih zezne. Takvi su obično samo na zamjeni, a i vjerojatno im dojadi to što ostali profesori koče.
ista prava kao i profesori?? čuj, nedavno je mudri filozofski fakultet predložio da se ukinu fizika, biologija i kemija i da se to sve skupa nazove "prirodoslovlje" i da se svi profesori moraju školovat na filozofskim fakultetima...
ja im samo mogu reć: "nećete, razbojnici!!!"
ja im samo mogu reć: "nećete, razbojnici!!!"
Upravo pjevaju Teške droge..... hmm.. ovaj... boje.
Tko od vas ovdje je sve profesor i čega?
Tko od vas ovdje je sve profesor i čega?