★ Lifehacker ★

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: ★ Lifehacker ★

Post Postao/la Abzeenth »

Je li itko od vas ovdje pokušao napraviti to iz prethodnog posta, ili znate nekog da je to radio?

Inače, imam i ja jedan mali lifehack, ništa što će vam promijeniti život iz temelja rofl ali meni se čini korisnim, relativno "štedljivim" i ne mogu vjerovati da mi dosad nikad nije palo na pamet :facepalm .
Dakle, koristite li kozmetiku (kreme, gelove za tuširanje) ili bilo što slično što dolazi u ovakvom pakiranju (znači, u "mekanoj" tubi), kad vam je pri kraju možete ju prerezati škarama - nevjerojatno je koliko sadržaja ostane oko čepa i u tom nekom "vakuumu" iz kojeg se inače ne može nikako istisnuti, a to bismo inače bacili.
The Acacia Strain
Spol: M

Post Postao/la The Acacia Strain »

Abzeenth je napisao/la:Je li itko od vas ovdje pokušao napraviti to iz prethodnog posta, ili znate nekog da je to radio?

Inače, imam i ja jedan mali lifehack, ništa što će vam promijeniti život iz temelja rofl ali meni se čini korisnim, relativno "štedljivim" i ne mogu vjerovati da mi dosad nikad nije palo na pamet :facepalm .
Dakle, koristite li kozmetiku (kreme, gelove za tuširanje) ili bilo što slično što dolazi u ovakvom pakiranju (znači, u "mekanoj" tubi), kad vam je pri kraju možete ju prerezati škarama - nevjerojatno je koliko sadržaja ostane oko čepa i u tom nekom "vakuumu" iz kojeg se inače ne može nikako istisnuti, a to bismo inače bacili.
gel za kosu kad imam u takvoj tubi onda izvadim onaj veliki poklopac i guram prst unutra koliko stigne da dohvati onu zadnju čežnju od gela sto je ostala, al vidi fakat, nisam se sjetio prokletih škara i rezanja... :thumbs
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Been there, done that. ;)
Isto tako ako vam se stvrdne krema za cipele ne treba je bacati, samo je pogrijte na nečemu. ;)
Ovo mi stara napravila prije neki dan, osta san paf. :D
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Cooleech je napisao/la:Been there, done that. ;)
Isto tako ako vam se stvrdne krema za cipele ne treba je bacati, samo je pogrijte na nečemu. ;)
Ovo mi stara napravila prije neki dan, osta san paf. :D
1. Ja bih rekao podgrijte kao grah sa zeljem (može i sa buncekom ili kobasicama). Ili ovako: "treba ju malo zagrijati".
2. Ti si sad kao Pepeljuga, samo pazi da ne izgubiš cipelicu :bleh
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Vl@do je napisao/la:
Cooleech je napisao/la:...osta san paf. :D
1. Ja bih rekao podgrijte kao grah sa zeljem (može i sa buncekom ili kobasicama). Ili ovako: "treba ju malo zagrijati".
2. Ti si sad kao Pepeljuga, samo pazi da ne izgubiš cipelicu :bleh
Primjetio si govornu slobodu? ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shicy

Post Postao/la shicy »

Ako imate problema sa gljivicama u sobi, prvo ih očistite varikinom pa kupite Akwapore, tj boju koja spriječava nastanak gljivica a nanosi se samo po "mrljama"...o daljnjem napretku, tj. o ne-povratku gljivca na zid moje sobe, bit ćete pravodobno obaviješteni :D
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Shicy je napisao/la:Ako imate problema sa gljivicama u sobi, prvo ih očistite varikinom pa kupite Akwapore, tj boju koja spriječava nastanak gljivica a nanosi se samo po "mrljama"...o daljnjem napretku, tj. o ne-povratku gljivca na zid moje sobe, bit ćete pravodobno obaviješteni :D
Denk Mit ShimmelFrei u DM-u, 18 kn - sredstvo protiv plijesni i gljivica na bazi klora. Ubija SVE! :ljubav

slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ako su se uvukle u zid, provjereno ne pomaže ništa (osim možda rušenja zida). Čak ni let lampa u kombinaciji sa svim ovim sredstvima... Nakon nekog vremena eto ih opet.
Najbolja se pokazala modra galica ili bordoška juha (ili nešto na bazi bakra), najduže sprečavaju nove plijesni, samo... nije baš za špricanje u kući. Ostale fungicide za povrće i voćke nisam probao :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Koristi li tko E-Cigaretu? Ja si kupio danas :)

Edit:
Još je prerano za neke zaključke, ali iskustvo do sada je pozitivno. Za sada nemam želju za cigaretom, pafnem nekoliko dimova tek toliko da radim nešto s rukama i da ispirim dim. Jer moja najveća ovisnost o cigareti je zapravo na psihološkoj bazi. U ovih nekoliko dana sam se počeo gaditi sam sebi, jer mi smrde prsti, odjeća i soba, a o financijama da ne govorim. Nisu to neki preveliki financijski izdaci, ali kada se skupi tjedno, mjesečno, godišnje... bude to jedna fina cifra i bude mi žao tog novca koji je otišao u zrak (i smrad).

Trošak s E-Cigaretom je oko 60 kuna mjesečno, ovisno o načinu korištenja cigarete i navici pušača. Prvo sam bio skeptičan kako nešto električno može zamijeniti duhan. Naravno da ne može biti isto kao duhan, ali je vrlo slično po okusu i definitivno smanjuje želju za duhanom. Nema smrada, žari, dima, samo vodena para, a koliko je bolje za zdravlje da ne govorim.

Neki će možda misliti da pričam gluposti i biti će skeptični, ali imao sam i ja takvo mišljenje.

Uzeo sam cigaretu s tankom od 1.2 ml, koji se naravno može dopunjavati. Jedan tank je ekvivalentan kutiji cigareta, možda malo manje.

Duhan planiram postupno smanjivati, a velika mi je želja potpuno ga izbaciti. Duhanit ću na nekim zabavama i okupljanjima kada je takvo društvo. Uz pivo cigareta je jednostavno neizbježna :mrgreen:

Više detalja možete pročitati ovdje: klik i klik.
Zadnja izmjena: PsyTrance, dana/u 24 svi 2012, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.
Yeti

Post Postao/la Yeti »

drone je napisao/la:Ako su se uvukle u zid, provjereno ne pomaže ništa (osim možda rušenja zida). Čak ni let lampa u kombinaciji sa svim ovim sredstvima... Nakon nekog vremena eto ih opet.
Najbolja se pokazala modra galica ili bordoška juha (ili nešto na bazi bakra), najduže sprečavaju nove plijesni, samo... nije baš za špricanje u kući. Ostale fungicide za povrće i voćke nisam probao :)
Mi smo imali u vikendici gadnih problema i isto nije nista pomagalo do proslog ljeta! Prvo dobro operes zidove, kupis i stavis gore u 2 premaza Demikol (smrdi po amonijaku uzasno 2 dana al sljaka i nemoj se zaletit pa mazat u istom danu ko ja...) i dalje gore puknes emulziju i jupol! 100% nema gljivica, isprobano! :thumbs
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Odgovori