Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Post Postao/la calisto053 »

vkrajacic89 je napisao/la:Instalirao sam Linux Mint Mate na svoj laptop. Zanima me da li se može ikako u potpunosti isključit touchpad? U control centru pod opcije za touchpad to ne mogu nać. Postoji samo da se privremeno isključi dok tipkaš po tipkovnici.
MATE riško instaliran i podešen, a touchpad samo djelomično radi. Fino instalirao "synaptiks" u Synapticu (inače je za KDE, ali vrhunski radi i u ostalim okruženjima). Tu se možeš igrat, uključivat, isključivat i detaljno podešavat ostale opcije.
Ako ga želiš na laptopu najlakše isključit, onda najčešće radi Fn+F7
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
vkrajacic89
Kontakt:

Post Postao/la vkrajacic89 »

Da li je netko uspio instalirat Global menu na Mate DE? Jedino što sam ja uspio nać na webu je instalacija sljedećeg paketa unutar synaptic managera:

Kod: Označi sve

mate-indicator-applet
Međutim meni ne radi...
Test prvoklasne inteligencije sastoji se u sposobnosti istovremenog držanja dviju suprotnih ideja u glavi, a da se pritom zadrži sposobnost funkcioniranja.
simaco11
Kontakt:

Post Postao/la simaco11 »

Ja sam se mnogo razočarao u Mint Maya... Toliko problema sa cinnamon-om da to nije zdravo... gomilu programa kad umanjim izgube se i više ne mogu da ih nađem...ovo mi pogotovo smeta za skype,jer njega dosta koristim...užas,čim ga umanjim više ne mogu da ga nađem,a ne mogu da ga startujem opet...Ne pomaže ni reset sinnamon-a...Sve u svemu,razočaran sam :(
Follow me on Twitter: https://twitter.com/simaco11

life isn't always #000000 and #ffffff
scheissman

Post Postao/la scheissman »

mozda da probas mate
ja sam jos uvjek na mint 9 tak da nemam problema
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
calisto053
Moderator

simaco11 je napisao/la:gomilu programa kad umanjim izgube se i više ne mogu da ih nađem
Ovo je nezgodna stvar... Jesi pokrenuo u terminalu? Otvoriš terminal, upišeš (bez navodnika) "skype" i opališ enter.
Meni Mata radi bez problema! Dodiše, skužio sam da je u LiveCD-u bio Gparted, a nakon instalacije ga više nije bilo, pa sam posumnjao. Ponovno ga instalirao i sve ok.
Jedino što sam skužio je da SMplayer zna se nekad zamrznut pri pause/play, al ništa važno.

Jedini problem koji sam imao je s touchpadom. Uredno je prepoznat ("xinput list" u terminalu), a lijeva i desna tipka normalno rade. Jedino što nije radilo je dvostruki tap. Potrebno je instalirat synaptiks i po potrebi podesit neke opcije u njemu. Najvažnije je što se u Control Center -> Hardware -> Mouse pojavi nova opcija Touchpad. Tu treba tagirati "Enable mouse clicks with touchpad"
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
scheissman

Post Postao/la scheissman »

calisto053 je napisao/la: Najvažnije je što se u Control Center -> Hardware -> Mouse pojavi nova opcija Touchpad. Tu treba tagirati "Enable mouse clicks with touchpad"
vidi par postova ranije da se njemu nije pojavila ikonica i da je morao iz terminala pokrenit :geek:
nepismena seljačina
nema razlike u slovima , je ije, cesto ekavica i ostali shitovi
kvocijent inteligencije je obrnuto proporcionalan sreci (thank you god iq 78 )
calisto053
Moderator

Znam, baš sam pratio. Doduše, nikad nisam imao ovaj problem, pa nisam ni previše upoznat. Upravo gledam detaljna rješenja na Ubuntu stranicama. Evo linkovi ako će nekome pomoć:

https://help.ubuntu.com/community/SynapticsTouchpad
https://help.ubuntu.com/community/Synap ... hortcutKey
http://www.numango.com/4075_configure-touchpad.html
https://wiki.ubuntu.com/DebuggingTouchpadDetection
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Zgodno i skupo.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
calisto053
Moderator

drone je napisao/la:Zgodno i skupo.
:thumbs
Brend je sigurno pola cijene.... Ne bih rekao da će dobro proći, mada ideja jest dobra!
Odgovori