Zašto baš ta distra?

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Zašto baš ta distra?

Post Postao/la Suko »

Trebati ce ti vremena da se naucis i poslozis KDE kako ti pase. Isto tako ce ti trebati vremena da poslozis Suse kako treba. Racunaj da ces najvjerojatnije prvu instalaciju zabrljati nakon nekog vremena a da ces drugu tek fino sloziti.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Vl@do je napisao/la: Velika prednost: ne treba mi četverotaktni motor, sa 2ooo kubika da vozi ovu karoseriju. Vozim ga na 1,7 Gb RAM-a. :bleh
sa toliko rama vrtis i kde ko bebu... samo su mitovi da treba naeznam koja masina...

meni na prastarom athlonu 64 na 1,8 Ghz i 2 gb rama isao solidno i to stare verzije 4.3 - 4.5, novije nisam probao...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

zole052 je napisao/la:
Vl@do je napisao/la: Velika prednost: ne treba mi četverotaktni motor, sa 2ooo kubika da vozi ovu karoseriju. Vozim ga na 1,7 Gb RAM-a. :bleh
sa toliko rama vrtis i kde ko bebu... samo su mitovi da treba naeznam koja masina...

meni na prastarom athlonu 64 na 1,8 Ghz i 2 gb rama isao solidno i to stare verzije 4.3 - 4.5, novije nisam probao...
E baš na takvom stroju je ovo snimano, isto starije verzije, ne znam kako se nove ponašaju

To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Captain Hook

Post Postao/la Captain Hook »

@suko hvala kompa ti imas najbolje postove gdje ukratko napises i sve je jasno
Intel Core i5 430M 2.27Ghz x 4
ATI Mobility Radeon HD 5470
3 GB Ram - 65 GB Corsair SSD
All Ubuntu Forks...
AMD FX 3.4(3.9) Ghz x 6
GeForce GTX 560 Phantom 1 GB ddr5
8 Gb Ram G Skill Sniper - 120 GB OCZ Agility SSD
All Ubuntu Forks...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

He he. Iskustvo.
Nabralo se postova na ovom forumu. ;)
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

ja nemam pojma, sad sam na arch-u al mi polako kida žice, sve više mi nije bitno to što on nudi (kiss) , nego bi da više nemislim o tome. al nikako da migriram. u biti dvoumim se.... ubuntu.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

simke je napisao/la:ja nemam pojma, sad sam na arch-u al mi polako kida žice, sve više mi nije bitno to što on nudi (kiss) , nego bi da više nemislim o tome. al nikako da migriram. u biti dvoumim se.... ubuntu.
sa archa na ubuntu? szbunjen
nije li to malo preveliki skok? Daj nađi neku stepenicu između :)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

stefan je napisao/la:
simke je napisao/la:ja nemam pojma, sad sam na arch-u al mi polako kida žice, sve više mi nije bitno to što on nudi (kiss) , nego bi da više nemislim o tome. al nikako da migriram. u biti dvoumim se.... ubuntu.
sa archa na ubuntu? szbunjen
nije li to malo preveliki skok? Daj nađi neku stepenicu između :)
ma to je dvo, tro umljenje :D
brijem još na suse koji mi je isto favort, al onda se sjetim da mi jedino na arch-u sve radi kako spada pa odustanem, pa onda opet trebam nešto pa se drk.. pol dana da instaliram i konfiguriram pa popizdim i opet na rubu da stavim ubuntu, onda se opet sjetim da jedino na arch-u sve radi. i tako dalje

u biti arch je najdistra za mene, ono što bi trebala biti distra, samo kvalitetan softver i trudim se koridtiti samo službene repo-e, ali nekad zatrebš neš drugo, a neda ti se apdejtat sjeli sistem jer te je starh, konsanto, svaku tjeda po 100 mb i više apdejta, u biti apgrejda. i tako. arch rulz!!! ubuntu za njim. dve suprotnosti. odlične obadvije.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
retsam

Post Postao/la retsam »

SuSe je odlična stvar, stabilan, dolazi relativno novi software, yast je odlična stvar kao i zypper, isprobano 12.1 radi odlično s gnometom 3.2 - savrešen OS za svakodnevno, poslovno, uredsko i hobističko korištenje.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
shicy

Post Postao/la shicy »

Suse je odličan. Pclos mi je isto bia odličan ;)
ali koristim Debian jer sam se navika na njega, sve mi radi kako treba i to je to :) Slack je ušao u dual boot čisto da osjetim kako je nekad bilo ;)
Odgovori