Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenice

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Zemlja je stara 6000 god. i ostale "znanstvene" činjenic

Post Postao/la Lutherus »

Ovako, Hitler je bio kršten i pripadnik crkve. Vjeru i krštenje nije odbacil. Možeš pričati da je bil pogan no vjeru u jednoga boga i krštenje nije nikada odbacil a to se vidi u u njegovoj knjizi. Dapaće bio je kreacionist.

SLužbeni, progon židova prestaje 1965 godine što nikako nije prije ww2 već nakon. Progon prestaje tek kad ga je i papa službeno odbacio i prestao smatrati židove krivovjernicima.Sve dotle je progon bio na snazi.
retsam
Spol: M

Post Postao/la retsam »

Lutherus je napisao/la:Ovako, Hitler je bio kršten i pripadnik crkve. Vjeru i krštenje nije odbacil. Možeš pričati da je bil pogan no vjeru u jednoga boga i krštenje nije nikada odbacil a to se vidi u u njegovoj knjizi. Dapaće bio je kreacionist.
Pa i ja sam kršten, pričešćen, krizman i ne smatram se pripadnikom katoličke crkve, jer ne vjerujem u dogme i nauk RKC, ali mi nije niti toliko dalek ili omražen iako mi je obitelj poprilično religiozna i čak me smeta kad netko bez ikakvog pokriča napada RKC kao Dawkins, ali nisam katolik, već deist, jednako kao što niti Hitler nije bio Katolik, ali ako je bio paganist, onda je zasigurno i kreacionist.
SLužbeni, progon židova prestaje 1965 godine što nikako nije prije ww2 već nakon
Dakle izdatkom enciklike ili zakona, ali je i prije WWII bilo neslužbeno osudjen progon, pa i u samom WWII je crkva osudila Holocaust, razlog tako "kasnom" ukinuću je zbog toga što se rijetko sazivaju crkveni sabori (ovo je u 1500 godina bio 2. :roll: ) .
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

Gle, ti kažeš da si deista. Dakle deklariraš se kao deista. Hitler nije javno opovrgnuo svoju vjeru u jednoga boga, dapaće piše i govori kako to radi radi boga. Dakle, on nije odbacil svoju vjeru u jednoga boga.
Ja sam sa 13 godina odbacil krštenje i vjeru u jednoga boga i bilo kakva božanstva i od te godine sam deklariran kao ateista. Hitler to nije napravil, nije odbacil vjeru. Dapaće, Hitler je promoviral čisto, odnsno pozitivno kršćanstvo pročišćeno od njegovih židovskih korjena. Dakle vjernik. Smetaju me etiketiranja Hitlera kao ateistom ili poganom. On je bil vjernik, jedan od većih zločina novog doba je napravil vjernik i to fundamentalni vjernik. Hitler je kršten u Austriji, kao dječak je pohađal katoličku školu i bil je ministrant, Hitler nije nikad odbacil svoju vjeru niti je ikada izopćen iz crkve a u svojoj knjizi još i navodi kako je sve to radi boga, Hitler je čak i donral i papi lovu.

Jeste, bio je osuđen no nisu se baš nešto pretrgli da ga spriječe a crkveni sabor je mogao biti sazvan i ranije jel, nije se moralo čekati 1965, moglo je to biti i 34 i 35 i 45 nije se moralo čekati 1965 godinu da se kaže, ok, židovi nisu krivovjernici, dosta je progona, oni nisu krivovjernici. Nije se moralo toliko čekati. Činjenica je da je progon židova ukinut tek nakon rate a ne niti ranije niti za vrijeme. Bil je osuđen no nisu se nešto pretrgli da to promjene.
Zadnja izmjena: Lutherus, dana/u 03 srp 2012, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Hitler je pisao to o bogu zato da se svidi kršćanskoj populaciji. Što se njega tiče je stvarao kult ličnosti u SS-u i od sebe radio boga. Što taj čovjek jest/nije vjerovao mi možemo samo nagađati, al ije jedno sigurno: sve što je on javno radio je maska. On je u isto vrijeme pričao i o socijalnom darvinizmu i o bogu, u isto vrijeme tražio da znanost i pseudoznanost dokazuju da su židovi zlo. U isto vrijem jako puno kontradiktornih stvari:)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Lutherus

shrike je napisao/la:Hitler je pisao to o bogu zato da se svidi kršćanskoj populaciji. Što se njega tiče je stvarao kult ličnosti u SS-u i od sebe radio boga. Što taj čovjek jest/nije vjerovao mi možemo samo nagađati, al ije jedno sigurno: sve što je on javno radio je maska. On je u isto vrijeme pričao i o socijalnom darvinizmu i o bogu, u isto vrijeme tražio da znanost i pseudoznanost dokazuju da su židovi zlo. U isto vrijem jako puno kontradiktornih stvari:)
činjenica je da vjeru nije odbacil, crkva ga nije nikad izopčila dakle ostal je pripadnikom, papi je daval donacije, čak i surađival sa piom na prosvjetljenju njemačke nacije a sad mu se ljepe naljepnice ili da je ateist ili pogan.
da je radil kontradiktorne stvari radil je, ali radi ih svaki diktator samo je ovaj otišel koj korak dalje.
retsam

Post Postao/la retsam »

U najmanju ruku svjedno je u što je on vjerovao, jer to opet ne dokazuje ništa, zašto bi zajednica vjernika bila kriva zato što je Hitler vjerovao u nešto? Uostalom ulomak na wikipeidii kazuje nešto drugo:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitl ... a_religiji.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

retsam je napisao/la:U najmanju ruku svjedno je u što je on vjerovao, jer to opet ne dokazuje ništa, zašto bi zajednica vjernika bila kriva zato što je Hitler vjerovao u nešto?
pa dokazuje, jedan od največih zločina je počinio vjernik ne ateista već fundamentalni vjernik, jednako fundamentalan kao što su i muslimanski teroristi danas.

A također je smješno kad zadrti vjernici i homofobi koriste računalo i još ako imaju Linux.
U tom slučaju koriste os koj je rad ateista na nečem što je životno djelo homoseksualca a sve skupa radi na električnoj mreži koja je rad ateista i slobodnog mislioca rofl
retsam

Post Postao/la retsam »

Lutherus je napisao/la:
retsam je napisao/la:U najmanju ruku svjedno je u što je on vjerovao, jer to opet ne dokazuje ništa, zašto bi zajednica vjernika bila kriva zato što je Hitler vjerovao u nešto?
pa dokazuje, jedan od največih zločina je počinio vjernik ne ateista već fundamentalni vjernik, jednako fundamentalan kao što su i muslimanski teroristi danas.
Ne dokazuje ništa jer Hitler po svojem psihičkom profilu nije niti mogao biti vjernik, ali kako god bilo u omjeru Ateista, Katolika, Muslimana, Deisti su na dnu "zločinačke" ljestvice :D
A također je smješno kad zadrti vjernici i homofobi koriste računalo i još ako imaju Linux.
U tom slučaju koriste os koj je rad ateista na nečem što je životno djelo homoseksualca a sve skupa radi na električnoj mreži koja je rad ateista i slobodnog mislioca rofl
Ne viđam često skinheadse koji koriste linux, a niti računalo, ali znam vjernike koji koriste linux, zašto bi to bilo smiješno J.R.R Tolkien je bio fanatični katolik, pa čitam njegove knjige, a vjerojatno i ti, čemu širiti nesnošljivost.
Zadnja izmjena: retsam, dana/u 03 srp 2012, 19:20, ukupno mijenjano 4 puta.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Zasto se toliko trudis dokazati da je Hitler bio vjernik? Deklarirati se vjernikom i zivjeti po nacelima neke vjere je sasvim drugacija stvar. Ako se Hitler deklarirao kao krscanin nije sigurno bio vjernik. Niti je zivio kao vjernik odnosno krscanin.
Ovo se ne odnosi samo na Hitleta vec i na ostale deklarirane vjernike koji su to samo na papiru.
I ne dolaze samo negativne stvari iz religija. U ljudskoj civilizaciji su neke religije odigrale i po koju pozitivnu ulogu.
Lutherus

@retsam
nije širenje nesnošljivost, već mi je komično da netko u svakodnevnome životu koristi stvari strane koju prezire.
baš kao i što windows korisnici svaki dan koriste linux ( mobitel, tv, auto, internet,... ).

@suko
jer me smeta guranje njega van iz onoga kaj je i pripisivanju onome kaj nije. nije teško reći, ok, on je naš, napravil je podosta lošega no mi se sa time ne slažemo i ne ponosimo se sa time ali je vrlo ružno to ignorirati i pokušati ga utrpati negdje drugdje.
Odgovori