Jehonan je napisao/la:Ah da! Ja sam probao xbmc na njemu i malo sam gledao po config datotekama i mislim da su to dečki već i napravili tj. standardno dolazi tako kada napraviš svježu instalaciju xbmc-a. Mislim da su ga digli na 800 MHz.
Čitao sam da je OpenElec (sa XBMC-om) puno bolje optimiziran za RPi, pa sam njega jedino isprobao.
Jesi možda probao, možeš li usporediti?
Iskreno, nisam! Čim uhvatim cajta probati ću. Moram samo uzeti još koju SD karticu radi lakše manipulacije. U biti, fenomenalno je to što su "ostavili" tu mogućnost da se može vrlo lako sve iskonfigurirati. To se zove open hardware!
Jehonan je napisao/la:Iskreno, nisam! Čim uhvatim cajta probati ću. Moram samo uzeti još koju SD karticu radi lakše manipulacije. U biti, fenomenalno je to što su "ostavili" tu mogućnost da se može vrlo lako sve iskonfigurirati. To se zove open hardware!
Samo se pripremi na par sati kompajla (kod mene oko 2 i pol sata) ako nećeš koristiti gotov image OpenEleca.
Jehonan je napisao/la:Iskreno, nisam! Čim uhvatim cajta probati ću. Moram samo uzeti još koju SD karticu radi lakše manipulacije. U biti, fenomenalno je to što su "ostavili" tu mogućnost da se može vrlo lako sve iskonfigurirati. To se zove open hardware!
RPi nije open HW. ARM i Broadcom su zatvoreni. Ne možeš dobit source drivera
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
drone je napisao/la:Da, nažalost max je u pravu, srce tog strojčića je zatvoreni hw, dok je sam RPi otvoren (tj. ostatak dizajna) ako sam dobro shvatio.
Upravo tako. Mislim da je najkontroverzniji zapravo taj Broadcomov driver. (Ethernet)
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
drone je napisao/la:Da, nažalost max je u pravu, srce tog strojčića je zatvoreni hw, dok je sam RPi otvoren (tj. ostatak dizajna) ako sam dobro shvatio.
Upravo tako. Mislim da je najkontroverzniji zapravo taj Broadcomov driver. (Ethernet)
Ne znam za Ethernet, ali koriste Broadcom VideoCore IV kao GPU.
Tražili su neki kompromis tako da bude razumna cijena, e sad, jesu li mogli koristiti koji drugi GPU...
Čak nisu otkupili sve funkcije ovog GPU-a. Npr. nema podrške za MPEG-2 iako to ovaj GPU podržava. Kažu da bi se cijena povećala za par dolara po komadu da su to uključili, a sad je već kasno jer bi onda svima pustili te drivere...