Problemi sa videom pod linuxom
Moderator/ica: Moderatori/ce
Problemi sa videom pod linuxom
1. Sav video je grozne kvalitete, zrnast da nije gledljivo, dok isti video na istom stroju pod windowsom daje kristalno cistu sliku.
2. Full HD video na istom stroju pod windowsom radi savrseno glatko, pod linuxom ni HD 720p ne tece glatko.
AMD APU E300 (2x 1.3Ghz, HD 6310)
Instalirani AMD driveri
Isprobano u nekoliko video playera (vlc, banshee, mplayer) i u svima je isto.
2. Full HD video na istom stroju pod windowsom radi savrseno glatko, pod linuxom ni HD 720p ne tece glatko.
AMD APU E300 (2x 1.3Ghz, HD 6310)
Instalirani AMD driveri
Isprobano u nekoliko video playera (vlc, banshee, mplayer) i u svima je isto.
Zadnja izmjena: Lax, dana/u 15 srp 2012, 07:26, ukupno mijenjano 1 put.
In which battle did Napolen die? His last one.
How can a man go 8 days whitout sleeping? Easy, sleep at night.
How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it? Anyway you want, because a concrete flor is very hard to crack.
How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it? Anyway you want, because a concrete flor is very hard to crack.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Problemi sa videom pod linuxom
Lax, pokušaj isključit efekte ako su ti uključeni. Meni 720p radi solidno na P4 @ 2,6 GHz sa 1 GB RAM-a, što je, siguran sam, slabije od tvog stroja.
Što se tiče zrnatosti, tu nemam problema, pa ni ne znam kako bi ti pomogao.
Inače, kodeci za linux su slabije optimizirani.
Inače, kodeci za linux su slabije optimizirani.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Zar je moguce da ni to ne radi kako spada pod linuxom?Cooleech je napisao/la: Inače, kodeci za linux su slabije optimizirani.
Zar i još nešto? 90% problema je greška korisnika, treba znati kako namjestiti (karikiramLax je napisao/la:Zar je moguce da ni to ne radi kako spada pod linuxom?Cooleech je napisao/la: Inače, kodeci za linux su slabije optimizirani.
Nemam takvih problema, svaki video mi radi kako treba sve do 1080p.
Jesi snimila "dodatne" drivere za grafičku?
Pogledaj i ovu temu, možda pomogne:
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =11&t=8857
po meni do koeka nece bitibuduci da vlc ima svoje kodeke i ista slika bude. ja bi prstom upro u taj tvoj APU i njegovu grafickuLax je napisao/la:Zar je moguce da ni to ne radi kako spada pod linuxom?Cooleech je napisao/la: Inače, kodeci za linux su slabije optimizirani.
znaci instalirala si vlasnicke drivere... probaj ih maknuti i koristiti one koje dobis sa sustavom... buduci da je mint u pitanju (ima sve kodeke) ja bi probao ubaciti live cd i sa njega pokrenuti film pa javi kako radi tako dok se netko pametniji ne javi
(a slabije optimizirani su u toliko da ti zna video na slabijim strojevima trzuckati i to obicno .mkv cini mi se a ne da radi ocajno
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ok, probat cu sa live verzijom pa javim.
i samo jos jedan detaljcicLax je napisao/la:Ok, probat cu sa live verzijom pa javim.
ne bi volio da sve to testiras uvijek na istom filmicu istog formata, probaj i neke obicne .avi divixe i tako da vidimo sve, lakse cemo identificirati problem ako je rjesiv...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Probala sam na vise filmova, sto 1080p sto 720p, no svi su mp4 jer samo takve imam.
no... pa skini neki drugi formatLax je napisao/la:Probala sam na vise filmova, sto 1080p sto 720p, no svi su mp4 jer samo takve imam.
kako je proslo sa live cd-om?
Pogledaj kojim codecom su kodirani ti mp4 fajlovi.
pa vidi:
Ili u VLC-u
Kod: Označi sve
ffmpeg -i <fajl>Kod: Označi sve
Stream #0:0: Video:
Stream #0:0: Audio: Ili u VLC-u
Kod: Označi sve
Tools > Codec Information