Wheezy

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
max360se
Spol: M

Re: Wheezy

Post Postao/la max360se »

Lijepa tema
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Simpa

Post Postao/la Simpa »

Instalirao sam Wheezy testing sa Gnome Shellom prije par dana i radi super. Samo jednom mi se srušio Gnome na trenutak, ali i odmah ponovo podigao.

Zapravo, navikne se čovjek brzo na Gnome Shell iako ima tu neobičnih momenata. Na primjer, imam otvoren root terminal. Ako još jednom pozovem root terminal s favouritesa otvori mi još jedna nova instanca, a ako pozovem običan terminal ne dogodi se ništa nego mi fokusira već otvoreni root terminal. Neobično. Srećom ima multitab pa nije problem.

Sve u svemu zadovoljan sam i kad dođe vrijeme zamijenit ću Squeeze novom verzijom.
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

ok... znaci wheezy ce bit default s xfce suceljem... mozda je ovo trebalo kao zasebnu temu? :)
da vidimo reakcije ;)
http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... px=MTE1NTk
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
b4sh

Post Postao/la b4sh »

Bit ce dobre reakcije, nista protiv XFCE ;) u svakom slucaju bolje nego Gnome3
"The quieter you become, the more you are able to hear...."
The Acacia Strain

b4sh je napisao/la:Bit ce dobre reakcije, nista protiv XFCE ;) u svakom slucaju bolje nego Gnome3
to i ja kazem, ma da sam proveo kompletan "zivot na linuxu" na gnomeu
btw.. to mi je jedan od najdrazih citata, sto ti je u sigu ;)
DebianResources
DebianHandbook
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Usudim se reći da ovo označava kraj gnome projekta. U debian se mnoge distre ugledaju, a s obzirom mnogi nisu tako i tako zadovoljni gnome3 projektom čini mi se da im je sudbina zapečaćena.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
The Acacia Strain

shrike je napisao/la:Usudim se reći da ovo označava kraj gnome projekta. U debian se mnoge distre ugledaju, a s obzirom mnogi nisu tako i tako zadovoljni gnome3 projektom čini mi se da im je sudbina zapečaćena.
isto tako i CD.iso imageima.. vidim po crunchbang forumima su rekli da im je odzvonilo s obzirom da za waldorf recimo .iso bi trebao imati barem 720 MB..
DebianResources
DebianHandbook
zole052

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:Usudim se reći da ovo označava kraj gnome projekta. U debian se mnoge distre ugledaju, a s obzirom mnogi nisu tako i tako zadovoljni gnome3 projektom čini mi se da im je sudbina zapečaćena.
ti si uvjek neki fatalist :-|
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Pa i mogao bi biti. Upropastili su Gnome.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

The Acacia Strain je napisao/la:isto tako i CD.iso imageima.. vidim po crunchbang forumima su rekli da im je odzvonilo s obzirom da za waldorf recimo .iso bi trebao imati barem 720 MB..
To i nije neki veliki problem jer se umjesto CD-a lako može ugraditi DVD u tu staru kantu koja čuči u kutu sobe u prašini i glumi server (ako je toliko stara da nema boot s USB-a primjerice). Međutim koliko god DVD uređaji bili sad jeftini, svejedno bih radije da ne moram ništa nadograđivati i kupovati. Serverski CD image bi mogli ostaviti, nema razloga da uklone "netinst", a s tim se dalje opet može sve napraviti. Ispada da bi uklanjanje CD imagea većinom pogodilo hobiste i entuzijaste koji od prastarih kanti i laptopa prave neke serverčiće, rutere i sl.

Naravno, ako govorimo o običnim desktopima i laptopima, koristi li netko još CD uređaje? :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori