RedHat Ili Debian
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- HellFire
- Spol: M
RedHat Ili Debian
Ovako interesuje me vase opste misljenje sta je bolje za pocetnika distroi na bazi RedHat-a ili Debian? Ma da je moje licno misljenje da je RedHat Bolji za pocetnike?!
-
The Acacia Strain
Re: RedHat Ili Debian
Na što točno misliš? Fedora vs Debian? ili rpm vs deb?
Moje mišljenje: Deabian i rpm
Moje mišljenje: Deabian i rpm
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Zašto ne Ubuntu? (Ako nećeš ga baš, probaj openSUSE ili Mint)
Debian za početnike nikako, kao ni Fedora.
-
The Acacia Strain
iweb je napisao/la:Zašto ne Ubuntu? (Ako nećeš ga baš, probaj openSUSE ili Mint)
HellFire je napisao/la:Ovako interesuje me vase opste misljenje sta je bolje za pocetnika distroi na bazi RedHat-a ili Debian? Ma da je moje licno misljenje da je RedHat Bolji za pocetnike?!
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Linux Mint Debian.
Eto ti, sad si dobio svoje.
Eto ti, sad si dobio svoje.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
- Abzeenth
- Site Admin
Glasam za Debian-based. Ako ništa drugo, mislim da veći broj korisnika na ovom forumu koristi takve distribucije, pa će ti lakše moći pomoći ako negdje zapneš. Ili nekom drugom ako to ne pitaš za sebe 
- retsam
Ne moraš tako klasificirati distribucije, imaš tu još prostora, npr. opensuse, pclos(koristi rpm i apt), mageia, arch, ja osobno izbjegavam red hat based distribucija zbog korištenja yum package managera s kojim nikada nisam na zelenoj grani, za početnika je dobro sve što se nalazi na prvih 10 pozicija na distrowatchu, tj. distribucije s dobrom podržkom i velikim userbaseom, osim eventualno centos-a(server oriented) i archa(advance users oriented).
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- drone
- Moderator
IMO Debian i rođaci.
Međutim što bi se ubrajalo u Red Hat obitelj? Red Hat, Fedora i CentOS?
Nisam objektivan jer njih nisam nikad ni koristio. I nije mi jasno za kakve početnike misliš da je Red Hat bolji. Neke zelene admine u većim firmama ili nešto slično?
Međutim što bi se ubrajalo u Red Hat obitelj? Red Hat, Fedora i CentOS?
Nisam objektivan jer njih nisam nikad ni koristio. I nije mi jasno za kakve početnike misliš da je Red Hat bolji. Neke zelene admine u većim firmama ili nešto slično?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch