KDE SC 4.9

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Fugu
Spol: M

Re: KDE SC 4.9

Post Postao/la Fugu »

4.9 :thumbs

Za sada sam, bez nekog istraživanja, u normalnom korištenju primijetio:

- radi malo brže, nije placebo, cijeli sustav bolje reagira, barem kod mene,

- preimenovanje datoteka više nije u zasebnom prozoru, već u samoj mapi,

- gumb s padajućim izbornikom za podešavanje Dolphina više nije izdvojen desno, nego je "ravnopravan" s ostalima u alatnoj traci,

- lijevi panel s mjestima, diskovima i ostalim u Dolphinu više se ne resajza automatski kad mu se dodaju unosi ili kad mu se
ručno proširuje ili sužava prostor. Natpisi i ikone su fiksne veličine :thumbs_down i defaultno grupirani,

- kod odabira jedne ili više mapa koje imaju preview, sada je i preview "pofarban", odnosno u tonu boje koja je odabrana
za označavanje. Do sad je to bio slučaj samo s nazivom i okvirom,

- više mi ne dopušta ručnu izmjenu ikona programa :thumbs_down , možda je to nestalo i prije ove verzije, već neko
vrijeme nisam probavao. Prije je išlo, provjerio sam stare printscreenove. Mape i datoteke se normalno mogu kastomizirat,
kao i do sada,

Uglavnom, u mojih nepunih godinu dana s KDE-om, ovo mi djeluje najbolje do sada :thumbs, bez obzira na ove dvije zamjerke.

edit: evo jedan osvrt:http://cristalinux.blogspot.com/2012/08 ... e-now.html
Where there is a gui there's a way.
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Nema tu nešto mnogo da se priča. radi odlično na Kubuntu 12.04 . Eto ukratko. Osetno brži, stabilan, ništa posebno nije promenjeno u dizajnu eto.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Čini se da postoji čudan bug. Ako u DVD-romu postoji DVD cijeli sustav se lagano uspori. I DVD se svako toliko zavrti...
Rekao bih kao da indeksira DVD (???). U Nepomuk postavkam je namješteno indeksiranje samo nekih foldera u home-u.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

stefan je napisao/la:Čini se da postoji čudan bug. Ako u DVD-romu postoji DVD cijeli sustav se lagano uspori. I DVD se svako toliko zavrti...
Rekao bih kao da indeksira DVD (???). U Nepomuk postavkam je namješteno indeksiranje samo nekih foldera u home-u.
Ako je DVD mountan/montiran pogledaj koji programi mu pristupaju s lsof.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
gMajstor

gMajstor je napisao/la:Nema tu nešto mnogo da se priča. radi odlično na Kubuntu 12.04 . Eto ukratko. Osetno brži, stabilan, ništa posebno nije promenjeno u dizajnu eto.
Bogme moram da se ispravim. Neke funkcije ne rade kako valja, malo malo pa osetno uspori, ima problema sa Libre Officeom itd itd ... Ipak i dalje važi ono moje zlatno pravilo, ne isntalirati pre 4.X.1 jer sve sa 0 (nula) je još blago rečeno polovično izdanje. Eto i sad se pokazalo da jeste, mada eto na prvu loptu je sve radilo ok. Zanima me kakva je situacija na openSuse?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Koje funkcije? Meni ništ ne usporava, a ovo za libreoffice, prije da je do njega?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

na openSUSE-u radi ok nakon sto Sam iskljucio nepomuk. prije je upadao u faze zbunjenosti. slazem se glede verzije 0
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

E, a kaj točno ne radi? Poslal sam par submitrequestova za KR49, al na ledu je već para dana
gMajstor

I ja sam isto iskljucio nepomuk. Kao da ga je kočio pomalo. Onda neke opcije u efektima radne površine, ne reaguju na komande ili su duplirane (skroz bespotrebno, jedno bi trebali da izbace), kao npr Task (ili kako se vec zove trenutno nisam za tim komjuterom) za podesavanje prozora, onda neke animacije ne rade glatko, pa onda Libreoffice nema sencenja i nekako je sav 2d (probao sam na Unity, XFCE kao i starija verzija KDE4.8. ... radi sve), pa rekonq ima neko zamrzavanje kad trebna da uradi neku jQuery funkciju ... ima jako, jako puno sitnih gresaka, ne znače puno, ali iritiraju . Ne znam zašto je tome tako, ali ovome se zaista nisam nadao. Pomak u brzini jeste naspram KDE4.8, ali samo to i nista vise. No dobro verujem da ce kad izađe KDE4.9.1 sve ove sitnice da se isprave.
Odgovori