Wheezy
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: Wheezy
ne radi se o hobistima nego world wide sirotinji koja nema broadband, ostalima je vise manje svejedno da li je cd ili dvd..
iako stvarno mislim da se cijeloj temi daje puno previse znacaja, vec n vremena postoje instalacije sa svim vaznijim de-ovima, a radi se samo o liniji koja kaze da ako netko stavi zvjezdicu da instalira desktop racunalo, instalirati ce se xfce (odnosno meta paket koji ce ga povuci), sto je promjenjivo.
iako stvarno mislim da se cijeloj temi daje puno previse znacaja, vec n vremena postoje instalacije sa svim vaznijim de-ovima, a radi se samo o liniji koja kaze da ako netko stavi zvjezdicu da instalira desktop racunalo, instalirati ce se xfce (odnosno meta paket koji ce ga povuci), sto je promjenjivo.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Da, recimo meni je svejedno, ali mislim da će psihološki sama činjenica da je na debianu xfce default prouzrokovati to da će i druge distre krenuti sa xfce kao default, ondsno, to će sve ići na uštrb gnome sučelja.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike je napisao/la:Da, recimo meni je svejedno, ali mislim da će psihološki sama činjenica da je na debianu xfce default prouzrokovati to da će i druge distre krenuti sa xfce kao default, ondsno, to će sve ići na uštrb gnome sučelja.
@drone
Na laptopu zaboravim da imam DVD-RW, možeš mislit koliko CD koristim.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
I to pogotovo korištenje 650 MB CD-a
Iskreno, ni ja nisam već jako, jako dugo koristio DVD/CD za išta osim za instalaciju linuxa na nove kompove. Za sve ostalo koristim USB stickove. Iskreno ne vidim ni mrvicu potrebe za blue-ray diskovima i nadam se da će optičke medije zamijeniti sa flash diskovima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Identičnoshrike je napisao/la:I to pogotovo korištenej 650 MB CD-aIskreno, ni ja nisam već jako, jako dugo koristio DVD/CD za išta osim za instlaciju linuxa na nove kompove. Za sve ostalo koristim USB stickove. Iskreno ne vidi mni mrvicu potrebe za blue-ray diskovima i nadam se da će optičke medije zamijeniti sa flash diskovima.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- drone
- Moderator
Ma ta optika mi je oduvijek bila nezgodna za upotrebu. Najgora vrsta medija. Koliko su mi samo diskete bile jednostavnije, pa skoro i kazete
Ali ukorijenila se jer je u svoje vrijeme nudila veliki kapacitet po niskoj cijeni. Zato na starim kompjuterima (nekih 8 do 10 godina pa dalje) nema drugog izbora za instalaciju OS-a (i za neke druge stvari kao dijagnostike i sl.)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- retsam
- Spol: M
gnome3 je DE koji iz inkarnacije u inkarnaciju ima manje i manje funkcionalnosti, a da se pokrene treba brutalno više resursa od gnome2, i to iz činjenice da se gnbome 2 može recimo pokrenuti na starijim grafičkim karticama, dok za hnome3 treba već imati nešto novije i solidnije. U krajnjoj liniji, to je DE koji nema minimize gumb. Pametnom dosta.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
ima 760 MB...The Acacia Strain je napisao/la:isto tako i CD.iso imageima.. vidim po crunchbang forumima su rekli da im je odzvonilo s obzirom da za waldorf recimo .iso bi trebao imati barem 720 MB..shrike je napisao/la:Usudim se reći da ovo označava kraj gnome projekta. U debian se mnoge distre ugledaju, a s obzirom mnogi nisu tako i tako zadovoljni gnome3 projektom čini mi se da im je sudbina zapečaćena.
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
- glaskoncILLa
pa meni i ne bas, neki 200MB RAM-a u idleu i na integriranoj intelusi na laptopu vozi bez problema.gnome3 je DE koji iz inkarnacije u inkarnaciju ima manje i manje funkcionalnosti, a da se pokrene treba brutalno više resursa od gnome2, i to iz činjenice da se gnbome 2 može recimo pokrenuti na starijim grafičkim karticama, dok za hnome3 treba već imati nešto novije i solidnije.
pricam o shellu, classic vjerojatno jos manje..
zapravo ima, samo ga treba ukljuciti. iako da, sam ideja je totalno debilna, ne kuzim cemu to smeta, tko zeli koristiti tipkovnicu/mis, neka koristi, ostalima ni najmanje ne smeta to sto gumb cuci u cosku..U krajnjoj liniji, to je DE koji nema minimize gumb. Pametnom dosta.
...."Have you mooed today?"...