Imam objektivno mišljenje o Ubuntu: mogu ga koristiti i odraditi ću posao, ali produktivniji san na KDE-u i openSUSE-u. Međutim znam puno ljudi kojima je ubuntu savršen... Tako da mi nije sve skroz jasno... Je dobar ili ne?
Microsoft gura vendore i korisnike na Mac i Linux!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Microsoft gura vendore i korisnike na Mac i Linux!
Nisam razvio toliko emocija prema OS-ovima da bih mogao reći da nešto volim ili ne volim 
Imam objektivno mišljenje o Ubuntu: mogu ga koristiti i odraditi ću posao, ali produktivniji san na KDE-u i openSUSE-u. Međutim znam puno ljudi kojima je ubuntu savršen... Tako da mi nije sve skroz jasno... Je dobar ili ne?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052 je napisao/la: to grofa hvata kriza srednjih godina pa malo bunca jer nema para za novi BMW da se izljeci![]()
Mene zapravo na ubuntu najviše smeta činjenica da se Unity na istom često smrzne nakon povrata iz Suspenda ili kod switchanja usera, što često činim. Tada je jedini način konzola i reboot što me je počelo frustrirati. + što mi sve ćešće nedostaju određene napredne opcije koje je imao čak i GNOME, a da ne pričam o KDE-u.
Unity mi počinje nalikovati na Appleov iOS, na što se izuzetno teško navikavam i ne radi on baš onako kako sam očekivao (iako sam mislio da će mi baš to i pasati...izgleda da mi to ipak ne može ući pod kožu...
Ono što ko Ubuntua vrijedi je vrlo oku ugodna Ambience tema (no nju mogu izsimulirati i na KDE-u)
ma smrzavanje te ubilo u pojam i sada ti i sitnice smetaju... i meni biGrof je napisao/la: Mene zapravo na ubuntu najviše smeta činjenica da se Unity na istom često smrzne nakon povrata iz Suspenda ili kod switchanja usera, što često činim. Tada je jedini način konzola i reboot što me je počelo frustrirati. + što mi sve ćešće nedostaju određene napredne opcije koje je imao čak i GNOME, a da ne pričam o KDE-u.
ja nemam nikakvih problema i nikakvu namjeru mjenjati ga
(jedini problem kako su pocele ove nesnosne vrucine vise vremena provodim u windozama jer se ipak manje grije laptop a kada živa pokaze 40 strah me da ne otegne laptop papke
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ja sam mislio da će Ubuntu 12.04 biti brz sa Unity jer kad sam na 11.10 nadogradio Unity to je bilo veliko poboljšanje jer ja osobno izbjegavam koristiti Dash jer je spor. Evo sad na i5 2.4 ghz sa 6 gb rama treba 1-2 sekunde da se otvori, a onda kad prebacujem vidi se da mu treba vremena kako bi učitao sve.Grof je napisao/la:opaska u vezi Ubuntua.
Kao višemjesečni korisnik Ubuntua i Unity-a i nedavni tester Linux Minta 13 i KDE-a (v.4.9) mogu samo potvrditi da Unity na mojoj običnoj intelki štuca pri otvaranju i običnog Dash-a, dok se LM 13 s KDE-om ponaša za dvije klase bolje i fletnije.
Upravo će me ovakvo stanje i otjerati od Unity-a i Ubunuta na bolji i responzivniji LinuxMint s KDE-om
Meni osobno brzina Ubuntu 11.xx i 12.04 je u rangu Windows 7 po brzini.zole052 je napisao/la:ah cujte... i ja bi koji put da mi ubuntek radi brze ali ne bunim se... windowsi 7 su poprilicno sporiji
nije toliko spor da nije ugodno raditi na njemu a brzih distri i brzih DE-ova ima ali ima i ubuntu svojih aduta...
a kada se prebacim sa ubuntua na neku drugu distru toliko mi stvari fali da se brzo vratim tako da volje za daljnje eksperimentiranje bas i nemam
Može se sve normalno raditi na Ubuntu i ne bunim se radi toga, ali dogodi se da nešto stvarno želim brzo napraviti i ne mogu jer ne ide Unity tako brzo.
Meni se zna zalediti dok nešto radim na netu, a upaljeni su Chromium sa nekoliko tabova, gimp, nautilus i glazba. Zaledi se i zna proći i do 30 sekundi dok ne krene sve ponovo. Smrzavanje kada se diže iz suspend je jednostavno užasno. Ostavim otvorene stvari i želim nastaviti kasnije i onda pušiona jer se sve smrzne i moram ga resetirati.Grof je napisao/la:
Dok Grof ima para za kupiti kakvu društvenu igru po želji, sve je OK.
Mene zapravo na ubuntu najviše smeta činjenica da se Unity na istom često smrzne nakon povrata iz Suspenda ili kod switchanja usera, što često činim. Tada je jedini način konzola i reboot što me je počelo frustrirati. + što mi sve ćešće nedostaju određene napredne opcije koje je imao čak i GNOME, a da ne pričam o KDE-u.
Unity mi počinje nalikovati na Appleov iOS, na što se izuzetno teško navikavam i ne radi on baš onako kako sam očekivao (iako sam mislio da će mi baš to i pasati...izgleda da mi to ipak ne može ući pod kožu...)
Ono što ko Ubuntua vrijedi je vrlo oku ugodna Ambience tema (no nju mogu izsimulirati i na KDE-u)
Kod Unity me živcira kad imam nekoliko istih prozora otvorenih npr. Chromium i kliknem na ikonu na Launcher, a oni se svi prikažu.
Ne mogu pogasiti prozore koje želim nego moram svaki otvoriti i onda ga ugasiti da mi ostane onaj koji ja želim.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
znači nisam jedini koji je primjetio ova freezanja Unitya. A da i Chromium mi se obavezno zaledi na jedno 15-20 sekundi pri otvaranju. Jednostavno me to počelo smetati...
Meni se ne zaledi pri otvaranju nego mu treba puno da se pokrene, a nekada se ni ne pokrene.
Smiješno je jer izgleda kao da imam betu, a ne finalnu verziju.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
ubuntu bi se sada bas trebo koncentrirati na lts verzije a druge sve neka budu beta verzije, tko zna sta je oslo po zlu, trebalo bi proguglati mozda ima rjesenje nekoiForce je napisao/la:Meni se ne zaledi pri otvaranju nego mu treba puno da se pokrene, a nekada se ni ne pokrene.
steta ako zasere priliku koju sada ima zahvaljujuci windowsima 8 i steam-u zbog takvih gluposti...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
čini se da je baš Linux Mint kvalitativno prešišao Ubuntu iako ovaj na njemu počiva
Re: Re: Microsoft gura vendore i korisnike na Mac i Linux!
Neznam, nisam odavno koristio mint na duze vrijeme a u ostalom meni ubuntu dobro radi a i previse je canonical toga dodao u ubuntu i vise ne mogu bez toga:-)Grof je napisao/la:čini se da je baš Linux Mint kvalitativno prešišao Ubuntu iako ovaj na njemu počiva