Ja sam za rješenja iz blade runnera, Voight-Kampffov test, iako bi to zahtjevalo malo više interakcije s koristnicima i par dodatnih napravice i web kameru, barem bi bili sigurnishrike je napisao/la:Jok, postavimo Turingov test za registraciju na forum:)
Spam na forumu
Moderator/ica: Moderatori/ce
- retsam
- Spol: M
Re: Spam na forumu
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- Abzeenth
- Site Admin
Može se napraviti batch prune određenih korisnika iz admin CP-a. Dok se ovo ne riješi na neki drugi način, najbolje i najkorisnije što možete napraviti je samo u ovu temu pejstati imena korisnika za koje sumnjate da su botovi
(za neke je prilično očito). Taj popis se onda lako kopira tamo i svi se obrišu jednim klikom.
Od predloženih ideja najviše mi se sviđa ona najjednostavnija - uvođenje nekog pitanja na koje bot ne može odgovoriti.
Od predloženih ideja najviše mi se sviđa ona najjednostavnija - uvođenje nekog pitanja na koje bot ne može odgovoriti.
Opet. Ja brišem spam u svim podforumima. Smijem li to? Ili da se držim samo onih u kojima sam moderator?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Suko
- Site Admin
Dapače!stefan je napisao/la:Opet. Ja brišem spam u svim podforumima. Smijem li to? Ili da se držim samo onih u kojima sam moderator?
Slobodno obriši sav spam na koji naiđeš.
Nadam se da će se uskoro pojaviti update za PHP pa će prestati ovo spameri. Obično je nakon updatea bio mir duže vremena.
- Suko
- Site Admin
Odavde:https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2123068Change the GD captcha to a Q&A one.
Then in the user registration settings set the new member post limit to 1.
Then every new user will have their first post in a moderation queue. If it's garbage, delete the account.
Autentifikacija preko pitanja i odgovora.
Novi korisnik ima jedan post i čeka dalje odobrenje od admina. Ako je smeće, obrišemo ga. Ako nije, dobije odobrenje i nastavi pisati normalno.
Što mislite?
Ok je, samo admini trebaju biti ažurni da novi korisnici ne budu oštećeni. Ipak je važan prvi dojam foruma. A ne bi bilo dobro da je prvi dojam nemogućnost postanja.Suko je napisao/la:Odavde:https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2123068Change the GD captcha to a Q&A one.
Then in the user registration settings set the new member post limit to 1.
Then every new user will have their first post in a moderation queue. If it's garbage, delete the account.
Autentifikacija preko pitanja i odgovora.
Novi korisnik ima jedan post i čeka dalje odobrenje od admina. Ako je smeće, obrišemo ga. Ako nije, dobije odobrenje i nastavi pisati normalno.
Što mislite?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
admini i moderatori bi to morali moći raditi da se ubrza, plus upozorenje o ovom pravilu može biti jasno stavljeno kod registracije.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Suko
- Site Admin
Mislim da bi admini mogli relativno brzo odraditi odobrenje.
Jedini problem je što phpBB izgleda ne daje obavijest moderatorima i adminima o novom članu i potrebom za odobrenjem. To bi morali pješke odrađivati. Tu bi moglo biti problema.
Jedini problem je što phpBB izgleda ne daje obavijest moderatorima i adminima o novom članu i potrebom za odobrenjem. To bi morali pješke odrađivati. Tu bi moglo biti problema.
-
Lutherus
recaptcha filter za registracije i bez predstavljanja na forumu blokada postanja.
Hmm, već koristimo recaptcha. Mislim da bi ipak bilo bolje postaviti neko lokalno Q&A pitanje.
Također, nisam za prijelaz na SMF.
Također, nisam za prijelaz na SMF.