he he... po cemu si to zakljucio?stefan je napisao/la:zole, ti si covjek za KDE!
Microsoft gura vendore i korisnike na Mac i Linux!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Microsoft gura vendore i korisnike na Mac i Linux!
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pa jer imam osjecaj da znas sto je kvalitetnozole052 je napisao/la:he he... po cemu si to zakljucio?stefan je napisao/la:zole, ti si covjek za KDE!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan je napisao/la:pa jer imam osjecaj da znas sto je kvalitetnozole052 je napisao/la:he he... po cemu si to zakljucio?stefan je napisao/la:zole, ti si covjek za KDE!
pratim ja kde ali na zalost nisam jos instaliro neku kde distru koja radi kako treba na mojoj masini... u biti jesam ali to je bilo jaaako davno i zadrzo se na kde-u preko pola godine (doba kde-a 4.3-4.4)
zadnji pokusaji su bili opensuse 12.1 i novi mint kde ali i s jednim i drugim imao takvih glupih problema da sam brzo odusto... mageia 2 nece ni bootati sa usb-a a cd iz principa necu kupiti
budem vjerojatno probao suse 12.2 ali sto kazem toliko samse navuko na neke stvari kod ubuntua da cu se tesko prebaciti skroz...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Evo kaj jedan gnom veli:
http://worldofgnome.org/great-news-for- ... f-red-hat/

http://worldofgnome.org/great-news-for- ... f-red-hat/
Bojim se, da se u takvoj analogiji, gnome pretvara u rikšu!KDE looks like an aeroplane cockpit or more correctly with a spacecraft cockpit with buttons and features everywhere. You just can’t ignore them, you just can’t avoid them, there all are front of you!
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
-
gMajstor
Kubuntu 12.04 je čist promašaj. Uporedo sam testirao 12.04 i 11.04 (koji još uvek koristim) Neverovatno je kolko je 12.04 sporiji od 11.04 . I to ne za nijansu, nego skoro pa upola, treba mu skoro duplo duže dok pokrene neki program. Npr W7 radi takođe brže od 12.04. E sad da ne bude da je reč samo o Kubuntu, ista stvar je i sa Ubuntu 12.04 . Dakle, nije problem očigledno u okruženju već u samom Ubuntuu (mada ja imam neki osecaj da Kernel tu pravi neki problem i usporava). Svakako, ako se ovim tempom nastavi, a W8 će preuzeti popriličan broj korisnika. Jer današnje moćne mašine da štucaju sa operativnim sistemima, to je nezamislivo.
Pre neki dan sam bio kod drugara ima Mac i moram reći da sam poprilično oduševljen ovim novim OSX radi savršeno glatko, nema šticanja pregledan je i nekako baš dinamičan. Ja sam pre mislio da će Ubuntu krenuti tim putem, ali očigledno u Linux svetu zadnjih godinu dana nešto jako smrdi (od kako je izašao Kernel 3.0 )
A ovo što radi Microsoft, pa možda će stariji korisnici da budu razočarani, ali mlađi daleko lakše prihvataju nove tehnologije, tako da mislim da je ovo W8 jedan poprilično zreo i moderan OS sa velikim iskorakom napred. Ali opet svima mora biti jasno da OS poput XPa nikad niko neće nadmašiti.
Pre neki dan sam bio kod drugara ima Mac i moram reći da sam poprilično oduševljen ovim novim OSX radi savršeno glatko, nema šticanja pregledan je i nekako baš dinamičan. Ja sam pre mislio da će Ubuntu krenuti tim putem, ali očigledno u Linux svetu zadnjih godinu dana nešto jako smrdi (od kako je izašao Kernel 3.0 )
A ovo što radi Microsoft, pa možda će stariji korisnici da budu razočarani, ali mlađi daleko lakše prihvataju nove tehnologije, tako da mislim da je ovo W8 jedan poprilično zreo i moderan OS sa velikim iskorakom napred. Ali opet svima mora biti jasno da OS poput XPa nikad niko neće nadmašiti.
- drone
- Moderator
Pa Linux je još prije osam godina kod mene nadmašio Win XP zato te molim pričaj u svoje ime bez "svima mora biti jasno".
Kubuntu ni kod mene nikad nije radio kako treba i postoje puno bolje KDE distre. Važan je i izbor hardvera jer Linux s nekim hardverom jednostavno radi bez problema, bolje nego Windowsi, dok s nekim drugim zapinje i pravi probleme, pa bi bilo dobro prije kupovine novog hardvera skupiti što više informacija. Proizvođači po defaultu podržavaju Windowse. O svemu tome smo već x puta govorili.
Ako se nekom toliko sviđa OS X, neka kupi Mac i uživa i divi se svom izboru, ne vidim problem. Ako ti OS štuca i zapinje i nemaš volje otkrivati razloge ili se problemi ne daju nikako otkloniti, baci, uzmi neki drugi OS. Zašto bi koristio nešto što ti donosi frustracije?
W8 bih možda koristio totalno pijan. Pošto se ne opijam, nema šanse da to instaliram. Ne bih ni da mi netko plati. Tko voli nek izvoli
Kubuntu ni kod mene nikad nije radio kako treba i postoje puno bolje KDE distre. Važan je i izbor hardvera jer Linux s nekim hardverom jednostavno radi bez problema, bolje nego Windowsi, dok s nekim drugim zapinje i pravi probleme, pa bi bilo dobro prije kupovine novog hardvera skupiti što više informacija. Proizvođači po defaultu podržavaju Windowse. O svemu tome smo već x puta govorili.
Ako se nekom toliko sviđa OS X, neka kupi Mac i uživa i divi se svom izboru, ne vidim problem. Ako ti OS štuca i zapinje i nemaš volje otkrivati razloge ili se problemi ne daju nikako otkloniti, baci, uzmi neki drugi OS. Zašto bi koristio nešto što ti donosi frustracije?
W8 bih možda koristio totalno pijan. Pošto se ne opijam, nema šanse da to instaliram. Ne bih ni da mi netko plati. Tko voli nek izvoli
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- retsam
- Spol: M
Namam nikakvih problem s 3.5.2 kernelom, radi kao podmazan, definitivno nije problem s kernelom, ali mislim da si dao poprilično pogrješnu dijagnozu, W8 može izključivo otjerati koristnike jer ima jako zbunjujuće i neintuitivno sučelje, užašno je problematično za snalaženje- to mogu potvrditi iz prve ruke jer sam tjedan dana izprobava W8 na dva stroja i skoro sam siguran da se ne bih mogao naviknuti na njega, točnije na katastrofalno metro sučelje, W8 ne da nije "zreo", već je zaglibio u pubertetu i traži se, malo je za dodirnike, malo za osobna računala, a zapravo IMHO nije upotrebljiv na niti jednoj platformi. OSX nemam namjeru komentirati, unixoid koji ima poprilično drukčiju orientaciju od Linuxa. Da završim, W8 trenutno definitivno nije upotrebljiv- mislim da je ovo izbacivanje RC izadanja samo pilot epizoda u razvoju W8 gdje je microsoft pokušao vidjeti dojmove, koji su za sad izarzito negativni negativni, KDE je dobar u onome što radi, razvio je "feature- rich" grafičko okruženje i sad radi na optimizaciji i izpravljanju problema, na Archu taj KDE 4.9 radi jako dobro, bez "lagova" koje spominješ, isto tako jako dobro radi gnome 3/shell, uviek postoje i WM-ovi, imaš izbor, ali što bi ti konkretno htio, da postoji metro sučelje na linuxu, ja se osobno grozim od te pomisligMajstor je napisao/la:Kubuntu 12.04 je čist promašaj. Uporedo sam testirao 12.04 i 11.04 (koji još uvek koristim) Neverovatno je kolko je 12.04 sporiji od 11.04 . I to ne za nijansu, nego skoro pa upola, treba mu skoro duplo duže dok pokrene neki program. Npr W7 radi takođe brže od 12.04. E sad da ne bude da je reč samo o Kubuntu, ista stvar je i sa Ubuntu 12.04 . Dakle, nije problem očigledno u okruženju već u samom Ubuntuu (mada ja imam neki osecaj da Kernel tu pravi neki problem i usporava). Svakako, ako se ovim tempom nastavi, a W8 će preuzeti popriličan broj korisnika. Jer današnje moćne mašine da štucaju sa operativnim sistemima, to je nezamislivo.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
KDE 4.9 radi izvrsno, fluidno i onako kako treba na LinuxMintu 13!
A ja ne želim komentirati niti W8 i Metro koji se izgleda tako uopće ne smije ni zvati, niti Apple....
A ja ne želim komentirati niti W8 i Metro koji se izgleda tako uopće ne smije ni zvati, niti Apple....
-
gMajstor
Ah ... opet ne čitate sve redom.
Dakle da pojasnim, W8 ce da odusevi mlađu populaciju, dok će stariju da razočara, što je eto već primetno kod nekih vaših komentara. XP je kao operativni sistem savršen jer si mogao sve na njemu da uradiš (previše programa se može naći za njega) što za Linux nije slučaj (kao i za sve druge OS). Npr, bavljenje muzikom je za XP mačji kašalj, grafika, tehničko crtanje, projektovanje, flash ... ma nema šta ne radi na njemu. Druhgi je problem, što taj XP ne daje slobodu, nema dinamičnost, jako je loše nastrojen za multitasking itd
Kubuntu je sa 11.04 radio skoro pa savršeno, brz odziv, dinamičnost itd itd ... 12.04 opet kao da se vratio unazad. KDE 4.9 je zaista ako napredovao i osetan je pomak. S druge strane opet, gledano na relaciji Kubuntu neka druga distribucija ... pa možda tek sad ga pretekne openSuse 12.2 (mislim da treba da izađe ispravite me ako grešim) jer naspram Kubuntu 11.04 KDE 4.6 svi ostali su za nijansu, ako ne i više iza, još uvek. Meni operativni sistem, treba da radi, da daje rezultate, da bude stabilan, dinamičan, lako pregledan, da mi dozvoljava slobodu itd itd ... sve to KDE ima ali na žalost ... eto.
Linux koristim godinama, i nisam poput nekih koji koriste dual boot itd ... Meni je Kubuntu jedini operativni sistem na računaru koji koristim, s tim da imam još dva laptopa, na kojima isprobavam tu i tamo po koju distribuciju itd. A na jednom od laptopova W7 leti, a Kubuntu 12.04 se vuce. Intelov dualcore procesor u pitanju, ati grafika, 4gb rama ... Mislim da se ne lažemo, na njemu čak radio i Hackintosh perfektno. (baš sam se udaljio od teme)
Grof koja je mašina u pitanju, jer zaista me ovaj 12.04 mnogo nervira kolko je neoptimizovan mada od kako sam mu ubacio KDE4.9 dobio malo krila, ali ... pa da probam da ga instaliram ako ga tolko hvališ.
Dakle da pojasnim, W8 ce da odusevi mlađu populaciju, dok će stariju da razočara, što je eto već primetno kod nekih vaših komentara. XP je kao operativni sistem savršen jer si mogao sve na njemu da uradiš (previše programa se može naći za njega) što za Linux nije slučaj (kao i za sve druge OS). Npr, bavljenje muzikom je za XP mačji kašalj, grafika, tehničko crtanje, projektovanje, flash ... ma nema šta ne radi na njemu. Druhgi je problem, što taj XP ne daje slobodu, nema dinamičnost, jako je loše nastrojen za multitasking itd
Kubuntu je sa 11.04 radio skoro pa savršeno, brz odziv, dinamičnost itd itd ... 12.04 opet kao da se vratio unazad. KDE 4.9 je zaista ako napredovao i osetan je pomak. S druge strane opet, gledano na relaciji Kubuntu neka druga distribucija ... pa možda tek sad ga pretekne openSuse 12.2 (mislim da treba da izađe ispravite me ako grešim) jer naspram Kubuntu 11.04 KDE 4.6 svi ostali su za nijansu, ako ne i više iza, još uvek. Meni operativni sistem, treba da radi, da daje rezultate, da bude stabilan, dinamičan, lako pregledan, da mi dozvoljava slobodu itd itd ... sve to KDE ima ali na žalost ... eto.
Linux koristim godinama, i nisam poput nekih koji koriste dual boot itd ... Meni je Kubuntu jedini operativni sistem na računaru koji koristim, s tim da imam još dva laptopa, na kojima isprobavam tu i tamo po koju distribuciju itd. A na jednom od laptopova W7 leti, a Kubuntu 12.04 se vuce. Intelov dualcore procesor u pitanju, ati grafika, 4gb rama ... Mislim da se ne lažemo, na njemu čak radio i Hackintosh perfektno. (baš sam se udaljio od teme)
Grof koja je mašina u pitanju, jer zaista me ovaj 12.04 mnogo nervira kolko je neoptimizovan mada od kako sam mu ubacio KDE4.9 dobio malo krila, ali ... pa da probam da ga instaliram ako ga tolko hvališ.
(Toshiba Satellite A300) - najveće sranje na svijetu! - loš BIOS/ACPI, loša tipkovnica, loš položaj touchpad-a, jedino mu zvučnici vrijede): http://wiki.open.hr/wiki/Hardver:Toshib ... e_A300-24XgMajstor je napisao/la: Grof koja je mašina u pitanju, jer zaista me ovaj 12.04 mnogo nervira kolko je neoptimizovan mada od kako sam mu ubacio KDE4.9 dobio malo krila, ali ... pa da probam da ga instaliram ako ga tolko hvališ.
Dakle, grafički ništa posebno.