KDE SC 4.9

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Branimir
Spol: M
Kontakt:

Re: KDE SC 4.9

Post Postao/la Branimir »

stefan je napisao/la:Jedan 5/5 review :D
http://www.linuxinsider.com/rsstory/75903.html

slika
Baš čitam članak i spominje se Linux Mint 13 KDE.

Jučer sam downloadao dotični jer je cura izludila na laptopu sa Crunchbangom, tj s tastaturom koja skače nemilice kad se puno tipka (inače i na kanti primjećujem taj problem, tak da nije do touchpada!).

Stavio sam na usb stick, večeras ću instalirat na laptop (Asus K53E, i3 proc, integrirana grafulja intelova neka hd3000 brijem), probao sam nabrzinu danas dić live s usba na tom laptopu i se je djelovalo dobro, wifi je radio odma, desktop je bio "snappy" itd itd... Pa ćemo vidjet kak će se ponašat s vremenom.

Sjećam se Debian + KDE = rušenje svega i svačega već prilikom dizanja desktop sučelja.

Postao sam s vremenom lijen za čačkanja stoga mi se ne da opet s Debianom na laptop. Na čem je uopće Mint 13 baziran? Nisam pratio? :shock: Ubuntu i dalje? Sve u svem, mrzac sam apdejtova tak da ono što ode gore, ostaje zauvijek, jer apdejtovi obično samo skrše ono što radi normalno, bar na Ubuntuu, na Debianu je ok dok se ostaje unutar recimo Stable-a kao prvobitne inačice. Testing je već khm... khm...

Dat ću priliku KDE-u, bez obzira što sam hardkor KDEomrzac, ak ništa, bar djeluje ko "tradicionalan" desktop, za razliku od ovog u što se Gnome pretvorio...
jasox

Post Postao/la jasox »

wow kde ima najbolji/najljepsi folder icons.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
shicy

Post Postao/la shicy »

ja vozim Testing + KDE i nema problema...je da je malo sporiji od ostalih, ali ima najbolji set aplikacija, a šta se izgleda tiče, rasprave nema :D
jasno, u ovih misec dana šta ga koristim, nikakav KDE Crash Handler nije iskočia, ništa se nije raspalo niti sam ikakav drugi problem ima ;)
dakle, iskreno preporučam Debian Testing + KDE ;)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Branimir je napisao/la:Baš čitam članak i spominje se Linux Mint 13 KDE.

Jučer sam downloadao dotični jer je cura izludila na laptopu sa Crunchbangom, tj s tastaturom koja skače nemilice kad se puno tipka (inače i na kanti primjećujem taj problem, tak da nije do touchpada!).

Stavio sam na usb stick, večeras ću instalirat na laptop (Asus K53E, i3 proc, integrirana grafulja intelova neka hd3000 brijem), probao sam nabrzinu danas dić live s usba na tom laptopu i se je djelovalo dobro, wifi je radio odma, desktop je bio "snappy" itd itd... Pa ćemo vidjet kak će se ponašat s vremenom.

Sjećam se Debian + KDE = rušenje svega i svačega već prilikom dizanja desktop sučelja.

Postao sam s vremenom lijen za čačkanja stoga mi se ne da opet s Debianom na laptop. Na čem je uopće Mint 13 baziran? Nisam pratio? :shock: Ubuntu i dalje? Sve u svem, mrzac sam apdejtova tak da ono što ode gore, ostaje zauvijek, jer apdejtovi obično samo skrše ono što radi normalno, bar na Ubuntuu, na Debianu je ok dok se ostaje unutar recimo Stable-a kao prvobitne inačice. Testing je već khm... khm...

Dat ću priliku KDE-u, bez obzira što sam hardkor KDEomrzac, ak ništa, bar djeluje ko "tradicionalan" desktop, za razliku od ovog u što se Gnome pretvorio...
Branimire, upravo je izašao openSUSE 12.2. Nema bolje distribucije za isprobati KDE. Kao dugogodišnji openSUSE i KDE korisnik... niti jedna openSUSE verzija nije bila ovako stabilna i brza. Must try!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Znači stefan, zadovoljan si? :D

Nije baš 4.9, al evo:
https://plus.google.com/u/0/10102676107 ... Z6DSGGBvK9
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Branimir
Kontakt:

Aj skinut ću i Suzanu pa vidjet, mada sam naviko na Debian stajl održavanje sustava, ono .deb, synaptici i ostalo ;)
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Shicy je napisao/la:ja vozim Testing + KDE i nema problema...je da je malo sporiji od ostalih
Kod mene na laptopu KDE je brži od "ostalih" ako pod ostale računamo Unity. Istina, KDE ja na Archu, a Unity na Ubuntuu.

@Branimir
I ja ću isprobati novi Suse. Isprobam ga svakih godinu do dvije i onda kad vidim da ne radi kako treba, maknem. I tako otkad sam počeo koristiti Linux. Svaki put se nadam da će i kod mene dobro raditi (pogotovo zato što je prvenstveno KDE distra, a ja volim KDE), ali do sad nisam imao sreće. Debian kao desktop nikad nisam ni koristio (osim u VirtualBoxu s Gnomom 2). Koristim ga na pravom hardveru kao server i tu je odličan. Jesam pokušao davno s KDE-om, mislim sa Sargeom, ali to je bilo jako loše iskustvo, gore nego sa Suseom, pa sam Debian za desktop bio prekrižio.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Ja instalirao KDE 4.9 na Kubuntu 12.04 i moram reći da sam zadovoljan, mada taj Kubuntu 12.04 ima neki gadan problem sa tim laptopom, od samog starta ne radi kako valja, nekako deluje kao usporen, brzo otvara alikacije, ali opet kao da se najednom zamori, polako uspori, pa opet zivne. Ma nervira me strasno. Sve razmisljam da na tom laptopu instaliram openSuse, rekoh mozda ce da zivne. Na desktop računarima uvek mi je Kubuntu bio bolje resenje od openSusea. Pa sad videcu, šta ću i kako ću. Mada ovaj KDE 4.9 je za svaku pohvalu. Uskoro mozda maknem ovaj KDE4.6 sa dektopa i instaliram najverovatnije Kubuntu 12.10 sa kde 4.9 (ako bude sve kako valja) pošto mi se taj LTS uopšte ne dopada kako radi.
Branimir
Kontakt:

Lijepo radi Linux Mint 13 KDE.

Ali...

Ruši se plazma kad odem mijenjat postavke sata u system trayu.
Svaki put.

Bravo KDE, još uvijek se ruši prilikom izvođenja bezazlenih operacija.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Branimir je napisao/la:Lijepo radi Linux Mint 13 KDE.

Ali...

Ruši se plazma kad odem mijenjat postavke sata u system trayu.
Svaki put.

Bravo KDE, još uvijek se ruši prilikom izvođenja bezazlenih operacija.
ne znam da li je bug u KDE-u. bas Sam danas to radio... bez greske!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Odgovori