[INFO 2012] Izrada promotivnog materijala
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: [INFO 2012] Izrada promotivnog materijala
@4ndY
Mozda "Softver s takvim ograničenjima zove se vlasnički softver i što je najapsurdnije, da bi ste ga koristili cesto ga morate i posebno platiti"
ili tako nesto...
I jos jedna ideja; Da mozda probamo insinjuirat da je u vrijeme krize loše davat novac za takav software...mada Ha-Ha - novac za software; zivimo u Hrvatskoj...
"Softver s takvim ograničenjima zove se vlasnički softver i što je najapsurdnije, da bi ste ga koristili cesto ga morate i novčano platiti"
Mozda "Softver s takvim ograničenjima zove se vlasnički softver i što je najapsurdnije, da bi ste ga koristili cesto ga morate i posebno platiti"
ili tako nesto...
I jos jedna ideja; Da mozda probamo insinjuirat da je u vrijeme krize loše davat novac za takav software...mada Ha-Ha - novac za software; zivimo u Hrvatskoj...
"Softver s takvim ograničenjima zove se vlasnički softver i što je najapsurdnije, da bi ste ga koristili cesto ga morate i novčano platiti"
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Nekako mi ne odgovara riječ interakcija, ali možda je to zbog mog profesionalnog usmjerenjaOrangina je napisao/la:Mozda umjesto "koristenje takvog softvera" staviti "svaku interakciju sa tim softverom" - Obuhvaca i koristenje, posjedovanje, djeljenje i ostalo. A placanje nek ostane, ionako se sve placa, pocevsi od "original" CDa do shareware programa.
Softver prvenstveno koristiš, sve ostalo radiš (dijeliš, posjeduješ?) da bi ga/bi se koristio.
U to se ne bih baš upuštao jer ima i struja koje kažu da treba više trošiti da bi se izašlo iz krize...Netko je napisao/la: I jos jedna ideja; Da mozda probamo insinjuirat da je u vrijeme krize loše davat novac za takav software...mada Ha-Ha - novac za software; zivimo u Hrvatskoj...
Evo još neki prijedlozi:Netko je napisao/la: "Softver s takvim ograničenjima zove se vlasnički softver i što je najapsurdnije, da bi ste ga koristili cesto ga morate i novčano platiti"
"...cijene licenci za korištenje takvog softvera nerealno su visoke"
"...licence za korištenje takvog softvera redovito nisu besplatne"
"...redovito nije besplatan"
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- Orangina
- Kontakt:
Dobro, ja sam to laicki rekao, vi birate 
Sent from HTC Explorer via Tapatalk 2
Sent from HTC Explorer via Tapatalk 2
Udarac nogom u guzicu vrijedi 1000 rijeci.
Da. Imas pravo. Mada opet moras bit ... da mislis da ce te ulaganje u microsoft izvuc iz krize, vjerojatno sav, ili barem 70% kapitala izlazi izvan hrvatske tako.4ndY je napisao/la: U to se ne bih baš upuštao jer ima i struja koje kažu da treba više trošiti da bi se izašlo iz krize...Uostalom, teško u par riječi objasniti više nego što se podrazumijeva samo po sebi. I cijena je uvijek klizak teren jer bi migracija na FS u državnoj upravi koštala recimo više nego jednostavno produženje sadašnjih licenci za vlasnički softver.
Ja se nebi u ovo prvo upustao; licence za neke stvari netreba placat i bok.4ndY je napisao/la:Evo još neki prijedlozi:
"...cijene licenci za korištenje takvog softvera nerealno su visoke"
"...licence za korištenje takvog softvera redovito nisu besplatne"
"...redovito nije besplatan"
A u ovo redovito nebi iso jer to mi se cini ipak mozda malo vise cjepidlacenje, a ne ide nam na korist(da budemo malo "zli" pa formurliramo nesto sto ce nam ic na korist a opet bit istinito). Cini mi se da tu vise promoviramo triale vlasnickog softwarea kao dobru stvar, nego da ukazujemo da je losa xD.
Jesi vidjeo onaj moj prvi prijedlog, bez tog novčano?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Osim toga, ako govorimo o softveru i bandi vezanoj uz taj sektor - oni ionako ne stvaraju neku vrijednost, tako da za njih ne vrijedi ta "parola" - oni ne pokreću industriju i ekonomiju s proizvodima "nulte granične cijene" koje prodaju. Ne govorim ovdje samo o RH nego o cijelom svijetu (ova kriza globalnog je karaktera).Netko je napisao/la: Da. Imas pravo. Mada opet moras bit ... da mislis da ce te ulaganje u microsoft izvuc iz krize, vjerojatno sav, ili barem 70% kapitala izlazi izvan hrvatske tako.
"Softver s takvim ograničenjima zove se vlasnički softver i što je najapsurdnije, da bi ste ga koristili cesto ga morate i posebno platiti"?4ndY je napisao/la: Jesi vidjeo onaj moj prvi prijedlog, bez tog novčano?
Da, to mi je dobro.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Evo nas na klasičnom hrvatskom problemu, pojedinac da ideju, skupina ju razradi i dovede skoro do kraja i onda kad trebamo samo staviti potpis da je posao sklopljen krene se u filozofiju i onda se čudimo zašto nam je tako kako je
i malo OT-a,... ja radim u jednom od ministarstava i trenutno ne raspolažemo s ljudskim resursima da bi mogli prijeći na FS,... a nije da ne pokušavamo, ali to radimo u svoje slobodno vrijeme (iako meni kao i nekolicini drugih informatika nije struka i primarni posao) i radimo polako, korak po korak da bi jednog dana možda poslodavcu (šefovima) mogli prezentirati da se s jednim dijelom posla možemo odmaknuti od MS-a,... zato nemojte razmišljati laički da se nema volje i želje jer nije problem u daktilografima koji prepisuju nešto ili pišu dopise, rješenja ili nešto treće po diktatu,... problem je u masi specifičnih aplikacija koje su godinama uvođene u posao kako bi se isti obavljao brže, bolje, kvalitetnije i sigurnije (komunikacija, baze podataka i sl.),...
i malo OT-a,... ja radim u jednom od ministarstava i trenutno ne raspolažemo s ljudskim resursima da bi mogli prijeći na FS,... a nije da ne pokušavamo, ali to radimo u svoje slobodno vrijeme (iako meni kao i nekolicini drugih informatika nije struka i primarni posao) i radimo polako, korak po korak da bi jednog dana možda poslodavcu (šefovima) mogli prezentirati da se s jednim dijelom posla možemo odmaknuti od MS-a,... zato nemojte razmišljati laički da se nema volje i želje jer nije problem u daktilografima koji prepisuju nešto ili pišu dopise, rješenja ili nešto treće po diktatu,... problem je u masi specifičnih aplikacija koje su godinama uvođene u posao kako bi se isti obavljao brže, bolje, kvalitetnije i sigurnije (komunikacija, baze podataka i sl.),...
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Pregledao sam materijal, CD-ovi izgledaju fenomenalno!
Prednja strana letka je također ok (iako mi upada u oči onaj comic font dolje gdje piše Linux za Sve, ispadamo neozbiljni).
Zadnja strana mi se ne sviđa, dizajnerski je ok (osim opet onog ružnog fonta dolje), ali tekst bi trebao biti bolji. Kako si ne možemo priuštiti copywritera (ionako su preplaćeni, samo cugaju skupa pića i namiguju tajnicama - šala naravno, obožavam Mad Men, nemoj da se netko uvrijedi).
Pokušat ću i sam složit neki svoj prijedlog da ne ispadne kako sam uletio i kritiziram samo.
Stalak je ok, iako sam siguran da može još i bolje, samo molim vas izbaciit onu otrcanu frazu "svi za jednog, jedan za sve". Također, gledat ću da i tu pošaljem koji prijedlog u vidu par sitnih korekcija.
Svaka čast na trudu, ide nam zasad!
Prednja strana letka je također ok (iako mi upada u oči onaj comic font dolje gdje piše Linux za Sve, ispadamo neozbiljni).
Zadnja strana mi se ne sviđa, dizajnerski je ok (osim opet onog ružnog fonta dolje), ali tekst bi trebao biti bolji. Kako si ne možemo priuštiti copywritera (ionako su preplaćeni, samo cugaju skupa pića i namiguju tajnicama - šala naravno, obožavam Mad Men, nemoj da se netko uvrijedi).
Pokušat ću i sam složit neki svoj prijedlog da ne ispadne kako sam uletio i kritiziram samo.
Stalak je ok, iako sam siguran da može još i bolje, samo molim vas izbaciit onu otrcanu frazu "svi za jednog, jedan za sve". Također, gledat ću da i tu pošaljem koji prijedlog u vidu par sitnih korekcija.
Svaka čast na trudu, ide nam zasad!
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Kr1stian
Kak to da je na letku engleska abeceda ?
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
@4ndY
Istina. Mada sam ja to vise u pricipijalno smislu govorio...ako imamo mentalitet covjeka koji nije za stednju pa misli da treba trosit na stvari(pa makar i na one koje nece napravit ikakvu vazniju razliku) onda mu je po meni dobro shvatit da mu je bolje ulozit u nesto di kapital vecim dijelom ostaje u hrvatskoj nego da ide van nje. Opet ce veci ucinak imat u manjoj sirini nego vecoj, naravno ako se zna kvalitetno upravljat tim novcem.
.
Po meni jedna jedina osoba moze portat te sve vece servise u godinu dana. Znaci 50% posla.
Drugih 50% su zasebna racunala, to se PXE-om moze odradit jedna ustanova na dan. Samo se treba organizirat da bude sat-dva slobodno svako racunalo(znaci opet organizacija/volja nekog sefa).
Sva navedena vremena su i vise nego dovoljna za osobu s znanjem na odgovarajucoj razini.
Istina. Mada sam ja to vise u pricipijalno smislu govorio...ako imamo mentalitet covjeka koji nije za stednju pa misli da treba trosit na stvari(pa makar i na one koje nece napravit ikakvu vazniju razliku) onda mu je po meni dobro shvatit da mu je bolje ulozit u nesto di kapital vecim dijelom ostaje u hrvatskoj nego da ide van nje. Opet ce veci ucinak imat u manjoj sirini nego vecoj, naravno ako se zna kvalitetno upravljat tim novcem.
Meni se vise cini da je nas klasican problem sto ne razmisljamo dovoljno daleko/manjak kvalitetne filozofije... Pa mi smo tu skoro gotovo, sto se mene tice ja se mogu slozit s gotovo svim od ovog, ovo su sve sitnice, mada sam ja ipak idelist i pokusat cu slozit najbolje moguceBertone je napisao/la:Evo nas na klasičnom hrvatskom problemu, pojedinac da ideju, skupina ju razradi i dovede skoro do kraja i onda kad trebamo samo staviti potpis da je posao sklopljen krene se u filozofiju i onda se čudimo zašto nam je tako kako je![]()
Ne-laički, i tehnicki dovoljno je tjedan dana da se cijeli jedan "ogromni sistem" tipa e-narucivanja i takvih gluposti prebaci na otvoreno rijesenje rijesenje. Ako su svi podaci spremi za obradu u elektronickom obliku i specifikacija za sta zele da program radi je napisana od nekog tko poaznaje to podrucje.Bertone je napisao/la: i malo OT-a,... ja radim u jednom od ministarstava i trenutno ne raspolažemo s ljudskim resursima da bi mogli prijeći na FS,... a nije da ne pokušavamo, ali to radimo u svoje slobodno vrijeme (iako meni kao i nekolicini drugih informatika nije struka i primarni posao) i radimo polako, korak po korak da bi jednog dana možda poslodavcu (šefovima) mogli prezentirati da se s jednim dijelom posla možemo odmaknuti od MS-a,... zato nemojte razmišljati laički da se nema volje i želje jer nije problem u daktilografima koji prepisuju nešto ili pišu dopise, rješenja ili nešto treće po diktatu,... problem je u masi specifičnih aplikacija koje su godinama uvođene u posao kako bi se isti obavljao brže, bolje, kvalitetnije i sigurnije (komunikacija, baze podataka i sl.),...
Po meni jedna jedina osoba moze portat te sve vece servise u godinu dana. Znaci 50% posla.
Drugih 50% su zasebna racunala, to se PXE-om moze odradit jedna ustanova na dan. Samo se treba organizirat da bude sat-dva slobodno svako racunalo(znaci opet organizacija/volja nekog sefa).
Sva navedena vremena su i vise nego dovoljna za osobu s znanjem na odgovarajucoj razini.