[INFO 2012] Izrada promotivnog materijala
Moderator/ica: Moderatori/ce
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: [INFO 2012] Izrada promotivnog materijala
Danas sam osmašima na informatici malo govorio o linuxu, pokazivao rotirajuću kocku i neke efekte na youtubeu. Dojam je bio WOW! Poanta je da nikoga ne zanimaju licence i otvoreni/zatvoreni formati - to je za one koji žele znat više. Ljudi samo žele da je novo, seksi, moćno i besplatno (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera
)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
calisto053 je napisao/la:Danas sam osmašima na informatici malo govorio o linuxu, pokazivao rotirajuću kocku i neke efekte na youtubeu. Dojam je bio WOW! Poanta je da nikoga ne zanimaju licence i otvoreni/zatvoreni formati - to je za one koji žele znat više. Ljudi samo žele da je novo, seksi, moćno i besplatno (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera)
Pretpostavljam da ih moraš učiti QBasic i Logo? A da digneš na par kompova Linux, DOSbox i u njega loadaš QB?
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
@ Vl@doVl@do je napisao/la:Bertone je napisao/la:...da uobičajene dnevne poslove i zadaće koje obavljaju mogu raditi i na nečem drugom...![]()
To je poanta svega. Velika većina korisnika smo upravo mi, takvi, obični, kućni, svakodnevni bez obzira na dob. I veliku većinu ne zanima što se događa ispod haube. To je ciljana skupina. Ostali će lako pronaći sve informacije ili su ih već našli.
Hvala Vl@do,... slično razmišljamo,... možda zbog male razlike u godinama
@ max360se
Meni je žao one četvrte opcije, stripa za djecu, jer je ideja došla iz razgovora koji sam vodio sa šest godišnjim sinom koji mi se jednog dana nakon povratka iz vrtića požalio da zašto on doma ima samo 15-ak igri za PC, a svi njegovi frendovi iz vrtića i više od 200,...
- retsam
Koliko je realno od osmaša u pubertetu očekivati zanimanje za idealistički aspekt slobodnoga softwarea i filozofiju koja stoji iz rotirajuće kocke (kocka je zakoncalisto053 je napisao/la:Danas sam osmašima na informatici malo govorio o linuxu, pokazivao rotirajuću kocku i neke efekte na youtubeu. Dojam je bio WOW! Poanta je da nikoga ne zanimaju licence i otvoreni/zatvoreni formati - to je za one koji žele znat više. Ljudi samo žele da je novo, seksi, moćno i besplatno (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera)
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Nije lijepo (nije dobro s psihološkog stajališta) djecu plašiti policijom, sudovima i kaznama jer će steći negativan stav spram državnih tijela koja bi zapravo trebala regulirati i sankcionirati društveno neprihvatljiva ponašanja.calisto053 je napisao/la:... (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera)
ma neka im da referate o Linuxu, Stallmanu, Linusu...neka istražuju malo 
a autori referata će dobit petice
pa ih podiliš u grupe za neke kompleksnije radove...ma dica su zakon
a autori referata će dobit petice
pa ih podiliš u grupe za neke kompleksnije radove...ma dica su zakon
Slažem se.Bertone je napisao/la:Nije lijepo (nije dobro s psihološkog stajališta) djecu plašiti policijom, sudovima i kaznama jer će steći negativan stav spram državnih tijela koja bi zapravo trebala regulirati i sankcionirati društveno neprihvatljiva ponašanja.calisto053 je napisao/la:... (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera)
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- retsam
njušim redarstvenoga službenikaBertone je napisao/la:Nije lijepo (nije dobro s psihološkog stajališta) djecu plašiti policijom, sudovima i kaznama jer će steći negativan stav spram državnih tijela koja bi zapravo trebala regulirati i sankcionirati društveno neprihvatljiva ponašanja.calisto053 je napisao/la:... (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera)
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Slater! 
uletjesmo u offtopic...
uletjesmo u offtopic...
retsam je napisao/la:njušim redarstvenoga službenikaBertone je napisao/la:Nije lijepo (nije dobro s psihološkog stajališta) djecu plašiti policijom, sudovima i kaznama jer će steći negativan stav spram državnih tijela koja bi zapravo trebala regulirati i sankcionirati društveno neprihvatljiva ponašanja.calisto053 je napisao/la:... (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera)
Njušiš oca dvojice sinova koje treba dobro odgojiti u ovom divnom medijima sjeb**** društvu gdje je vrhunac edukativnih emisija RedCarpet, a povjest se uči od Sulejmana Veličanstvenog