Wayland display server - opća tema
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Wayland 1.0 je blizu, objavljen Wayland 0.95 verzija!
Mislim da nema više potrebe za optimizacijom, sve vuče svoje pa tako i napredak, današnji računari koji se mogu uzeti do 200€ bez problema bi izašao na kraj sa modernim sistemom kao npr. sa win 7...
- retsam
- Spol: M
Da čudna karijera, ali ako razvija algoritme (ne razvija freelancer programer je, razvija aplikacije), kad-tad bi mu zatrebala implementacija vezane liste ili binarnog stabla i obćenito ADT u C-style jezicima zahtjevaju korištenje pointera, ali u normalnom razvoju aplikacije vjerujem da se nekako može izbjeći korištenje pointera, ali to samo znači da je nekompetentan. Da čuo sam da preporučuju koristiti samo ako nema drugog načina, ali to mi je glupo postoji razlog korištena pointera kao što postoji razlog za goto(IMHO daleko čitljivije nego hrpa indentacija, pogotovo kad kod tok koda nije prirodno uvučen i ima par ugnježdjenih petlji i još toliko uvjeta) i mislim da je bezsmisleno izbjegavati nešto što je prirodni dio jezika.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
You kids these days have it great. You play with your Ruby or Python and just make objects and variables without any care for where they live. You don't care if it's on the "stack", and the heap? Fuggedaboutit. You don't even know, and you know what, chances are your language of choice doesn't even put the variables on stack at all. It's all heap, and you don't even know if it is.
Iz "Learn C The Hard Way"
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
c++ bez pointera je kao kulinarstvo bez soli... jestivo, ali...drone je napisao/la:Pa s C++-om u biti i možeš proći bez pointera, neki čak i preporučuju korištenje pointera samo ako nema drugog načina. Međutim, nije mi jasno što je on to programirao u životu jer npr. svaki framework za C++ koristi heap, a svaki imalo veći projekt nema šanse napraviti samo na stacku, tako da... čudna karijeraretsam je napisao/la:pričao sam sa senior c++ developerom koji je reako da nikad nije koristio pointere u razvoju zbog kompliciranosti![]()
)
Možda je čovjek razvijao samo neke manje algoritme unutar većih projekata. Mislim, bilo bi lijepo da ti nikad ne trebaju pointeri, ali to onda nije C++.
u praksi jako lose!
ne znam sto vam smetaju pointeri. jednostavno a tako mocno!
i taj senior programer... LOL!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Joj, pa meni je GUI windowsa 98 najbolji ikada. Doslovno. Uopće se ne zezam. Jedina stvar koja mi fali na njemu je "stay on top" i to je to. Na istom kompu nakojem je win98 otvorio prozor toliko brzo da sam imao dojam da se zapravo tipka miša nije ni vratila a prozor je već bio otvoren, na ubuntu je gnome trebalo po 2-3 sekunde. Dapače, čak ni na 2 jezgrenim kompovima mi kde nije gladak. Iako, s obzirom da danas programe pišu ljudi koji misle da je ruby jako brz, a bubble sort najefiksaniji sort algoritam, uopće se nečudim statusu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- retsam
shrike je napisao/la:a bubble sort najefiksaniji sort algoritam, uopće se nečudim statusu.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
ne, student na PMF-u fizika, nastavnički smjer. Zatim sam skužioo da je to dosta rašireno mišljenje. Danas se o optimizacijama algoritama ili uopće o njihovoj kompleksnosti uči jako, jako, jako malo ako išta. Meni komp ne služi za to da pokrenem OS u grafičkom okruženju, niti mi služi grafička da vrti x ili wayland. SLuži mi da igram igrice u što više fps-a, što više fps-a tokom obrade slika/video ili za računanje. Stoga wayland, X, gnome, kompozer i slične stvari predstavljaju samo overhead. A činjenica da ti za compositing treba 256 mb rama-a bi u mojoj firmi bio valjani argument za otkaz zbog teške nesposobnosti.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- retsam
Pa dobro onda to i nije njegov "fach", iako bi svaki student fizike koji imalo kuži kod treba prepoznati da O(n^2) nije najbolje složenost za algoritam za sortiranje, uzimajući u obzir da bubble ima i poprilično veliku konstantu složenosti(osim ako nije modana verzija, ali opet ima istu složenost) težko da ga se može prozvati najefikasnijim
, ali to sam i ja primjetio da se poprilično malo analizira kompleksnonst algoritma, implementacija i na kraju optimizacija, dovoljno je za reći da u osnovnoj školi profesor najčešće nije sposban napisati ništa više od programa za unosa elementa u niz sa for petljom i eventuano napraviti neku provjeru uvjeta i još mu za to treba šalabahter. Očito da KDE developeri ne bi radili u tvojoj firmi
.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Re: Wayland 1.0 službeno objavljen!
Da, a već mu razvijaju i novi kompozitor "Green Island" u Qt-u kao dio novog DE-a "Hawaii", koji će pak biti dio nove distre slične Chakri po koncepciji, s bundlovima kao paketima za aplikacije:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... px=MTIxMzc
http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... px=MTIxMzc