Nemogu u BIOS settings
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
-
UEDWolfy
- Spol: M
Nemogu u BIOS settings
Evo opet ja s nekim problemom koji nekontam kak sam riješit.Znači imam neki fujitsu lifebook laptop i stvar je u tome što sam htio malu promjenu i isprobati linux mint 14 e sad nemam ja problema sa instaliranjem distre nego problem je znači kad ja kad pokrenem računalo on meni pokaže onaj logo od fujitsua i ispiše <F2> bios setup i <F12> boot type i ono kad se pali računalo ja stisnem F2 i on pišti kao da će sad uć u bios setup,no nemam ja tu kontrole,čista anarhija on opušteno pokrene OS.Ono općenito mi računalo dobro radi,zadovoljan sam,al nekontam što neće u BIOS setup,gledo sam i na googlu i bilo je mnoštvo forum postova gdje su također bila rješenja tipa stisneš del i F2 i kao nekim čudom hoće,no to na ovom stroju nemože proći.Al još se dobro sjećam da sam mogo u BIOS kad sam stisnuo F2 i da je radilo bez problema,stvarno nekontam . 
Zadnja izmjena: UEDWolfy, dana/u 26 stu 2012, 09:02, ukupno mijenjano 1 put.
Re: BIOS problem
Ako si siguran da se u BIOS ulazi/ulazilo s F2, probaj stisnuti Fn+F2,... moguće da si prčkao po BIOS-u pa nehotično okrenuo komande.
... ili reci koji je točni model lapa pa da pogledamo manual, ovak je svaki odgovor pipkanje u mraku.
PS. jel ti lap uopće digne OS ili ti stane još u fazi dizanja BIOS-a pa traži F2 ili F12
... ili reci koji je točni model lapa pa da pogledamo manual, ovak je svaki odgovor pipkanje u mraku.
PS. jel ti lap uopće digne OS ili ti stane još u fazi dizanja BIOS-a pa traži F2 ili F12
-
UEDWolfy
Re: BIOS problem
Evo probo sam i Fn+F2 i ništa drugačije nebude.OS mi digne normalno,znači problem je ovak ja njega upalim i oću u taj BIOS settings ja al on pišti(inače je pištio kad ulaziš u te opcije) no on to ignorira i digne sustav,šta god ja radio on samo dođe hop i digne sustav.Al ono u BIOS settingsu sam bio možd 2 puta,sam da vidim kako je i nisam ništa mjenjo sam sam izašo i ostavio na defaultu.Evo laptop je Fujitsu lifebook A series A53... nešto.Nije mi sad da bi ja u BIOS settingsu išta mjenjo al ono ako BIOS neradi kako treba to baš i nije dobro.
Re: Nemogu u BIOS settings
Pogledao sam manuale, pa se vratio na tvoj prvi post,... napisao si da stisneš F2, a ne da stišćeš F2,... znači probaj "tapkati" po F2, ne ga držati stalno stisnutim (za ovo takpakti mi nije pao neki drugi pametniji izraz
)
Bertone je htio reći: "mlati" po F2 
-
UEDWolfy
Evo resetiro sam računalo,prvo sam tapko i onda mlatio n puta po F2.I opet ništa.
UEDWolfy je napisao/la:Evo resetiro sam računalo,prvo sam tapko i onda mlatio n puta po F2.I opet ništa.
Poslao sam mail kolegi s posla koji ima Fujitsu lap pa da provjeri na svom,... do tada, ili isprovbavaj lupati po drugim F tipkama ili po Del,... jbg, nisam pametan.
- Heisenberg
Kak bi rekao Prodigy: Smack my b**ch upBertone je napisao/la:UEDWolfy je napisao/la:Evo resetiro sam računalo,prvo sam tapko i onda mlatio n puta po F2.I opet ništa.Da si u Zg, sad bih sjeo u auto i došao do tebe,... ovak jbg.
Poslao sam mail kolegi s posla koji ima Fujitsu lap pa da provjeri na svom,... do tada, ili isprovbavaj lupati po drugim F tipkama ili po Del,... jbg, nisam pametan.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
- calisto053
- Moderator
Shicy je napisao/la:Bertone je htio reći: "mlati" po F2

Na laptopima se BIOS otvara s F2, ali probaj i neke druge tipke, npr. del ili tab. Mlati po njima čim upališ pc, tj. nemoj ih držat stalno stisnutima.
Moguće je da si fulao tipku za pokretanje BIOS-a, da ti se nekako promijenila funkcija tipaka ili da ti je prekratko vrijeme (možda ti je i isključeno?) tijekom kojeg možeš uć u BIOS - obično se radi o 5 ili 10 sekundi
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
imam FS (Fuđicu-Simens
) laptop i najnormalnije u bios ulazi sa F2, a multiboot sa F12