Nije baš tako. Neće ići sa ext2 koji nema journaling. ext3 ima journaling pa je povrat podataka moguć. Čak je moguće povratiti i shred-ane fileove(35 puta prepisane) - iznimno rijetko ali moguće.centar137 je napisao/la: I ja sam uspio vratit vecinu podataka kad sam zeznio raspored particija. Ali mislim da vracanje fileova s ext3 FSa nece ic s nekim prevelikim uspjehom.
Humor, šaljive slike/video...
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Tux Slave
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Humor, šaljive slike/video...
-
Gigolo
Ovo me asociralo na bosanski virus za windows. Dobiješ mejl u kojem piše: Ajd bolan da nećeš napisati: format c
Tux Slave je napisao/la:Nije baš tako. Neće ići sa ext2 koji nema journaling. ext3 ima journaling pa je povrat podataka moguć. Čak je moguće povratiti i shred-ane fileove(35 puta prepisane) - iznimno rijetko ali moguće.centar137 je napisao/la:Ali mislim da vracanje fileova s ext3 FSa nece ic s nekim prevelikim uspjehom.
Q: How can I recover (undelete) deleted files from my ext3 partition?
Actually, you can't! This is what one of the developers, Andreas Dilger, said about it:
In order to ensure that ext3 can safely resume an unlink after a crash, it actually zeros out the block pointers in the inode, whereas ext2 just marks these blocks as unused in the block bitmaps and marks the inode as "deleted" and leaves the block pointers alone.
Your only hope is to "grep" for parts of your files that have been deleted and hope for the best.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Za izvlačenje podataka s ext3 particije zbilja morate imat sreće: skenira se cijela particija i onda pokušavaju prepoznat podaci (npr. fsck i lost+found direktorij).
Link.
Ontopic:
Ballmer u akciji
Link.
Ontopic:
Ballmer u akciji
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Naravno, lik nikad nije normalan.Ontopic:
Ballmer u akciji
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- DoDo
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Suko
- Site Admin
Najmoćniji video koji sam ikad vidio !!!iv@n je napisao/la:Najsretniji ljudi na svijetu