Why Windows sucks?

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Why Windows sucks?

Post Postao/la 4ndY »

dadob je napisao/la:Moze li me neko uputiti u to na osnovu cega je Microsoft polagao intelektualno pravo na Linux i dokle se doslo u cijeloj toj prici-nisam bas u toku? Da li je bilo konkretnih pokusaja patentiranja koje je najavljivao Microsoft?
Digla se bila prašina za nekih 200-njak patenata, a u praski se pokazalo da se radi u pravilu o patentu na FAT datotečni sustavu (mislim da sam pročitao da baš zato novi Nexusi nemaju sdcard :( ).

No MS nikad nije javno obznanio o kojim se točno patentima radi jer je FLOSS zajednica rekla da će odmah prepisati te dijelove koda koji krše neki patent stoga bi MS izgubio asa u rukavu kojeg koristi da bi reketario novce od drugih proizvođača (npr. HTC-a).

Za više vidi npr. ove linkove:
http://en.swpat.org/wiki/Microsoft
http://www.zdnet.com/blog/open-source/w ... ments/6378
http://www.osnews.com/story/21766/Linux ... AT_Patents
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
dadob

Post Postao/la dadob »

Zahvaljujem...
rudar

Post Postao/la rudar »

Evo, lov na vještice opet kreće: http://www.tportal.hr/scitech/tehno/231 ... Paging,P:1

Najbolja je tvrdnja da je i GNU/Linux sumnjiv samozvanim inspektorima kao 'nelicencirani' software. Čitao sam ranije da je i u Bosni provođena slična akcija s ciljem iskorjenjivanja piratstva, ali ljudi su je ismijavali ili rezignirano slijegali ramena, pa su plodovi ostali gorko-slatki, prava bitter sweet simphony... Znalci s ovog foruma rade izvrstan posao, bez daljnjeg, ali i dalje se prolama gromoglasna tišina o vašem radu.
iForce

Post Postao/la iForce »

Jel BSA ima pravo tražiti nekakve izjave ili nešto takvo od tvrtki?

Oni meni djeluju poput nekakve sekte i ne kužim koji je cilj ovjerenih izjava.
Imamo državni inspektorat koji bi trebao provoditi određene zakone na terenu.

Via Tapatalk
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Čim su se slizali s Državnim inspektoratom i ne trebaju imati pravo, imaju inspektore da rade prljavi dio posla.
"BSA educirao inspektore Državnog inspektorata":
http://www.tportal.hr/scitech/tehno/126 ... MmPxnluNul
"Hodor bre foobar"
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

iForce je napisao/la:Jel BSA ima pravo tražiti nekakve izjave ili nešto takvo od tvrtki?

Pa da. BSA ne spada u državna i službena tijela te nema pravo tražiti ikakve podatke od tvrtki ili obrta što se tiče bilo čega, pa ni softvera kojeg koriste. To može državna inspekcija ili policija s nalogom - nitko drugi. Ovo je čisti blef kojim si BSA želi dati veću važnost i moć nego je zaista ima.

Možda bi trebalo reagirati na ovo nekom izjavom za medije? 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iForce

Re: Re: Why Windows sucks?

Post Postao/la iForce »

4ndY je napisao/la:
iForce je napisao/la:Jel BSA ima pravo tražiti nekakve izjave ili nešto takvo od tvrtki?

Pa da. BSA ne spada u državna i službena tijela te nema pravo tražiti ikakve podatke od tvrtki ili obrta što se tiče bilo čega, pa ni softvera kojeg koriste. To može državna inspekcija ili policija s nalogom - nitko drugi. Ovo je čisti blef kojim si BSA želi dati veću važnost i moć nego je zaista ima.

Možda bi trebalo reagirati na ovo nekom izjavom za medije? 8-)
Slažem se.
Novinari bi to malo bolje trebali popratiti.

Via Tapatalk
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
rudar

Post Postao/la rudar »

Sudeći po brojnim tekstovima objavljenima na portalu www.tportal.hr, autori najčešće ne poznaju teme kojima se bave, niti ih primjereno obrađuju, barem u domeni Science-Tech. Stoga ne čudi slab odziv komentatora i općenito skromna posjećenost. LZS im može biti uzor kako se pišu članci i kako se argumentirano raspravlja. Međutim, kada je svakom pojedincu na volju koju će informaciju prihvatiti, a koju ne, većina slijedi samo ono što je lako dostupno, a LZS to baš i nije.

Ne znam postoji li mogućnost da se, recimo, link na LZS plasira uz neki od dobro posjećenih hrvatskih (i šire) portala, medije i slično? Koliko bi to stajalo? Napravili ste važan iskorak na Velesajmu ove godine, ali opet nema odjeka. Postoji li, eventualno, mogućnost za suradnju s nekim velikim portalom vani (znam da su na Distrowatch prenosili recenzije odavde)? Činjenica je da MS ili Apple uvijek mogu naručiti reklamu u vidu nekog 'stručnog' članka koji će im Tportal i slični rado napisati, a GNU/Linux baš i ne može, pa tako nastaju i ovakvi napisi poput najave državne kontrole u tvrtkama i suzbijanja nepoćudnog softwarea (lako će i GNU/Linux ubrojiti u tu skupinu!).
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

Kupio sam win, jer tada još nije bilo nekih programa na lin i to je jedini razlog zašto sam ih tako dugo koristio.
Probao sam nekoliko puta (naglo) prijeći na lin, ali bih se nakon prvotnog oduševljenja izgubio zbog nepoznavanja rada sustava i naprednijeg korištenja konzole.
Sad idem polako, korak po korak.
Prije nekoliko tjedana sam probao 98, da se sjetim starih dana i internet na njima sada izgleda kao moderna umjetnost.
Kad nešto zapne u linuxu, onda se sjetim kako bi to izgledalo na win, pa se smirim.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

rudar je napisao/la: Ne znam postoji li mogućnost da se, recimo, link na LZS plasira uz neki od dobro posjećenih hrvatskih (i šire) portala, medije i slično? Koliko bi to stajalo? Napravili ste važan iskorak na Velesajmu ove godine, ali opet nema odjeka. Postoji li, eventualno, mogućnost za suradnju s nekim velikim portalom vani (znam da su na Distrowatch prenosili recenzije odavde)? Činjenica je da MS ili Apple uvijek mogu naručiti reklamu u vidu nekog 'stručnog' članka koji će im Tportal i slični rado napisati, a GNU/Linux baš i ne može, pa tako nastaju i ovakvi napisi poput najave državne kontrole u tvrtkama i suzbijanja nepoćudnog softwarea (lako će i GNU/Linux ubrojiti u tu skupinu!).
Nemamo mi novaca za plaćenu reklamu. LZS ne zarađuje nikakve novce i ovo je čisto volonterski rad. ;)
A i pitanje je koliko bi reklama na nekom od većih siteova donijela ozbiljnih čitatelja? Linux je uvijek privlačio samo određeni profil ljudi. Uglavnom ljude koji žele naučiti i koji razmišljaju svojom glavom. Takvi će lako naći put do LZS-a. Ostalima ne bi pomogao niti jumbo plakat u vlastitom dvorištu. ;)
Imamo razmjenu bannera sa siteovim slične tematike i dobro smo zastupljeni na 1Klik.hr tako da nam stalno stižu posjetitelji s tih stranica. Osim toga smo prisutni i na dosta društvenih mreža pa i s njih dolazi prilično ljudi. Uglavnom, polako nam se povećava broj čitatelja. I što je najvažnije, uglavnom se tu radi o kvalitetnim i ozbiljnim posjetiteljima koji dodaju vrijednost LZS-u.
Odgovori