Planiram kupiti laptop. Na njega bi stavio naravno linux, vjerojatno ubuntu.
E sada, zanima me na što moram paziti kako bi mi sve radilo out of the box, ili bar sa ne previše muke.
Koja grafička?
Koji adapter za wlan?
Da li na linuxu radi Lenovov čitaič otisaka prstiju?
Da li normalno radi čitač memorijskih karica?
Kako se linux snalazi kada se laptop ušteka u projektor za prezentaciju na nekom predavanju?
linux + laptop + preporuke
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kaiwan
- Spol: M
linux + laptop + preporuke
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Re: linux + laptop + preporuke
graficka- najbolje intel aki netreba 3d. ako treba onda nvidia. ati jos uvijek zaobilaziti.
wlan istoo intel uzet, najbolje je podrzan, ako ne onda neki sa atheros cipom.
citac postiska radi, sa programom thinkfinger.
citac kartica radi normalno po defaultu.
kod ustekavanja misls na dodani prjektor i/ili monitor? to radi ali se mora restartat x ako se ne varam. mozda i cijeli sustav restartta ali trebalo bi raditi. podsi se sve u konfiguracijskom programu od kartice(npr nvidia-settings)
kod ustekavanja misls na dodani prjektor i/ili monitor? to radi ali se mora restartat x ako se ne varam. mozda i cijeli sustav restartta ali trebalo bi raditi. podsi se sve u konfiguracijskom programu od kartice(npr nvidia-settings)
- Markec
slazem se devilom,devil je napisao/la:graficka- najbolje intel aki netreba 3d. ako treba onda nvidia. ati jos uvijek zaobilaziti.
imam mreznu intel (odlicno radi) a atheros bi i dalje izbjegavao (ima tu hrpu ljudi koje muci atheros)
čitać kartica (na mojem hp je) Texas Instruments, s njime uoče nisam imao problema,
ja imam na laptopu klasičan VGA priklučak, na njega sam jednom pristekao monitor ( cim sam ga ustekao, ubuntu mi je ponudio neke opcije prikaza,) isti taj priklučak mozes iskoristiti za projektor. Ja nisam nista resertirao, meni je odma radilo iz prva.
a sto se tiće grafe, iskreno neznam, ja sam zadovoljan sa atijevom (koja odlicno radi sa opensource driverom) tak da ako bude kupovao ati, pogledaj na netu koje sve atijeve najbolje rade sa opensource driverom. Inaće ako ti netreba jaka grafa, pa preporučujem intelovu.
- kaiwan
Hvala na odgovorima, puno pomogli.
@devil: mislim na projektor, ne monitor!
Za dva monitora znam da rade sa linuxom, to sam probao, bez problema...jedino taj projektor nisam, ali ako radi onda OK.
@devil: mislim na projektor, ne monitor!
Za dva monitora znam da rade sa linuxom, to sam probao, bez problema...jedino taj projektor nisam, ali ako radi onda OK.
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=a ... tra%C5%BEi
imam ga vec 5 mjeseci i radi jako dobro.
baterija traje ~2:45
imam ga vec 5 mjeseci i radi jako dobro.
baterija traje ~2:45
Gentoo, vanilla kernel, openbox, pypanel, conky, vim, irssi, rtorrent, comix, gajim, quodlibet, mpd, mplayer, ...