hm, ne znam buduci da nije instalirao iz repozitorija nego je pokupio .deb datoteku...Cooleech je napisao/la: Ali, mislim da će morat nakon toga napravitinače će mu instalirat skinutu verziju iz apt cachea.Kod: Označi sve
sudo apt-get clean
Linux i skype
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Linux i skype
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Max Bunker
meni se uopće ne želi pokrenuti instalacija skypea iz službenog repoa niti iz upravitelja paketa,, skinuo sam deb sa službene stranice i ručno instalirao,, možda je tu problem jer mi fale možda još neke datoteke koje bi se povukle da je išlo iz repoa,,, sjećam se kad sam instalirao HPLIP za prikaz tinte u pisaču da sam ručno još morao skidati neke datoteke i uz root ovlasti ih uglaviti i tek tada je prošljakalo,, ali to je bio HP i za par minuta sam na mail dobio detaljne upute i linkove na sve potrebno,, skype je microsoftov i nikaj čudno da linux ne šljive pet posto....
nemoj ici instalirati iz onog mintovog instaera nego pokreni synaptic pa iz njega ili preko terminala...tex.vileer je napisao/la:meni se uopće ne želi pokrenuti instalacija skypea iz službenog repoa niti iz upravitelja paketa,, skinuo sam deb sa službene stranice i ručno instalirao,, možda je tu problem jer mi fale možda još neke datoteke koje bi se povukle da je išlo iz repoa,,, sjećam se kad sam instalirao HPLIP za prikaz tinte u pisaču da sam ručno još morao skidati neke datoteke i uz root ovlasti ih uglaviti i tek tada je prošljakalo,, ali to je bio HP i za par minuta sam na mail dobio detaljne upute i linkove na sve potrebno,, skype je microsoftov i nikaj čudno da linux ne šljive pet posto....
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Ali, koliko znam, većina (čitaj 99,9% nas) nema ništa slično tvom problemu sa skypeom. Možda si skinuo krivu verziju skypea (64 bitni za 32 bitni OS ili obratno), ne znam, nagađam...
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
aj napravi u terminalu
pa
(za svaki slucaj)
pa
pa javi kako je...
Kod: Označi sve
sudo apt-get purge skypeKod: Označi sve
sudo apt-get cleanpa
sudo apt-get install skypeNije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Max Bunker
Hvala na prijedlozima.. Probao sam iz terminala i iste su boljke ostale.. Ko da mu fali nekaj.. Naveo sam primjer kako je bilo za hp pisac ..
Mislim da su 2 paketa.Probaj instalirati još i ovaj
sudo apt-get install skype-binNema veće religije od istine!
-
Max Bunker
Naknadno sam vidio da mi je file skype-bin instalirao stariju verziju skypea , a iste greške su i dalje bile prisutne, tako da sam je deinstalirao, očistio sistem sa bleachbit te ponovno instalirao ovu najnoviju verziju za linux.... Prilažem slike iz kojih je vidljiva trenutna situacija mog synaptica, mog skypea te primjer kako bi to trebalo izgledati....
- Privitak/ci
-
- synaptic-skype1.jpg
- synaptic kod mene sada
- (205.41 KiB) Preuzeto 567 puta.
-
- ovako je kod mene trenutno.jpeg
- ovako je kod mene
- (110.64 KiB) Preuzeto 569 puta.
-
- linux-skype -kako bi trebalo biti.jpg
- ovako bi to trebalo izgledati
- (16.17 KiB) Preuzeto 571 put.
Pretpostavljam da si najnoviju verziju Skype-a preuzeo sa službene stranice.zato ti se ne podudaraju verzije skype i skype-bin paketa.Pomoću sinaptic-a izbriši taj skype paket i onda probaj instalirati onu verziju koju imaš u repozitorijima,tj. onu koju ćeš naći u synaptic-u.Ne znam što drugo predložiti,jer sam ga istalirao na taj način i sve radi.
Nema veće religije od istine!