U OŠ A. Šenoa u Osijeku se koristi Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
U OŠ A. Šenoa u Osijeku se koristi Linux
U prilogu se može vidjeti da je na svim računalima instaliran Ubuntu što je za pohvalu jer će se djeca od malih nogu upoznati sa Linux svijetom te im njegovo korištenje neće predstavljat problem u budućnosti.
http://www.sib.hr/vijesti/osijek/8647-v ... ktivi.html
http://www.sib.hr/vijesti/osijek/8647-v ... ktivi.html
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: U OŠ A. Šenoa u Osijeku se koristi Linux
Kul vijest! 
Šteta što je to tek iznimka, a ne pravilo u školama (mislim općenito na Linux distre, ne (samo) Ubuntu).
Šteta što je to tek iznimka, a ne pravilo u školama (mislim općenito na Linux distre, ne (samo) Ubuntu).
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Super vijest .. biti će u toj školi puno budućih LZS-ovaca
Možda bi netko od članova iz Osijeka mogao napraviti kakav kratki razgovor s ravnateljem Ćosićem ili nekim zaduženim za informatiku pa napisati kakav članak za naslovnicu portala
Možda bi netko od članova iz Osijeka mogao napraviti kakav kratki razgovor s ravnateljem Ćosićem ili nekim zaduženim za informatiku pa napisati kakav članak za naslovnicu portala
Veliki plus za ovo!
Ovo također treba biti primjer drugim školama kako se i te kako može raditi s FLOSS-om u obrazovanju. Osobno ću se zalagati da se i u OŠ-u u koje moje dijete ide i u kojoj će slušati informatiku također uvede Linux. Ako treba i osobno ću obučiti pofe u školi!
Ovo također treba biti primjer drugim školama kako se i te kako može raditi s FLOSS-om u obrazovanju. Osobno ću se zalagati da se i u OŠ-u u koje moje dijete ide i u kojoj će slušati informatiku također uvede Linux. Ako treba i osobno ću obučiti pofe u školi!
- Cooleech
- Moderator
Veliki plus i za takvu inicijativu, Grofe. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Sjećam se kad su mi klince u srednjoj tražili da naprave zadaću u wordu i exellu. E, da sam onda znao što sada znam.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Hvala! S time da bih osobno prije uveo Linux Mint nego Ubuntu, čisto iz razloga da djeci navikloj na Windoze dodatno olakšam prelazak, a također i profama. Osim toga LM uz KDE, MATE, Cinnamon i Xfce ipak daje lijepi presjek kroz grafička sučelja...Cooleech je napisao/la:Veliki plus i za takvu inicijativu, Grofe.
- Cooleech
- Moderator
U potpunosti se slažem. 
- calisto053
- Moderator
Grof je napisao/la:Hvala! S time da bih osobno prije uveo Linux Mint nego Ubuntu, čisto iz razloga da djeci navikloj na Windoze dodatno olakšam prelazak, a također i profama. Osim toga LM uz KDE, MATE, Cinnamon i Xfce ipak daje lijepi presjek kroz grafička sučelja...Cooleech je napisao/la:Veliki plus i za takvu inicijativu, Grofe.
Ja "obrađujem" kolegicu iz informatike... Oduševljena je idejom liveCD-a i CloneZille. Uskoro krećemo s testiranjem Minta i Solusa
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Tako je. Na taj način klinci čak mogu svoje zadaće raditi doma direktno s LiveCD-a ili LiveUSB-a u Linuxu (za sve one mame i tate koji nedajbože moraju sići s Windowsa i upoznati nešto bolje i slobodno!)
Odnosno, rečeno drugačije, na taj način škola može i roditeljima koji nemaju love za kupit Windowse i MS Office (nećmo piratati, jelda?!
) dati sredstva i mogućnost da djeca rade domaću zadaću iz informatike i vježbaju kod kuće na računalima - i to i onim starijim, a ne da opet roditelji moraju kupovati novu i preskupu računalnu opremu
Odnosno, rečeno drugačije, na taj način škola može i roditeljima koji nemaju love za kupit Windowse i MS Office (nećmo piratati, jelda?!