Slabiji signal TV kartice na linuxsu nego na windowsu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Slabiji signal TV kartice na linuxsu nego na windowsu
Imam Ubuntu 12.04 i AverTV 805 GPS karticu i gledam televiziju preko Kaffeina. Ubuntu mi je automatski instalirao drivere za karticu. Signal mi je dosta lošiji nego u windowsima, tj. u windowsima mi nikada slika nije pukla, dok na ubuntu nekad nije gledljivo. Dali ima neka opcija ili nesto sta bi mogao napraviti da mi signal bude normalan. Me Tv ne koristim jer mi je dosta sporiji od Kaffeina i ne gasi mi karticu kada ugasim program, a i na njemu isto puca slika.
Da usput, neka neko stavi na wiki da ova tv kartica radi out of box, za GPS ne znam dali radi.
Da usput, neka neko stavi na wiki da ova tv kartica radi out of box, za GPS ne znam dali radi.
- jurastublic
- Spol: M
Re: Slabiji signal TV kartice na linuxsu nego na windowsu
Bit će da na linuxu gledaš na drugačijoj frekvenciji nego na windowsima, onoj sa slabijim signalom. Programi mogu biti isti ali je odašiljač drugi pa je slabiji signal.
Pogledaj u win. koja je frekvencija odašiljača sa dobrim signalom pa istu namjesti u kaffeinu.
Pogledaj u win. koja je frekvencija odašiljača sa dobrim signalom pa istu namjesti u kaffeinu.
"Hodor bre foobar"
Provjerio sam i sve frekvencije za sve programe su iste i na win i u ubuntu i u obadva slucaja je nasao isti broj programa.
Jos neka ideja?
Jos neka ideja?
-
Jehonan
Ovako. Dali je za taj USB DVB-T potreban poseban driver koji si instalirao ili to radi "iz kutije"? Ako radi out of box dali si morao samo staviti firmware, a driver je već u kernelu? Ako je bilo što od toga potvrdno onda ti nema druge nego tražiti noviju reviziju ili firmwarea ili drivera pa isti kompajlirati unutar kernela tj staviti unutar firmware direktorija te onda pogledati imaš li kakovu promjenu jer je očito problem softwerske naravi. Možda, osim toga, pogledaj i konfiguracijske datoteke. Možda tamo možeš na neki način twekat tj. "narediti" tjuneru u "kartici" da malo pojača rad pojačala jer je očito to slučaj pod windowsima. Dakle, možda jednostavno, a možda i nije. Ovisi. Uglavnom, forum i google tvoji najbolji prijatelji. 
Okreni malo antenu 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Linux tv veli da je kartica podržana od kernela 2.6.31, a ubuntu mi je sam ponudio firmware i instalirao.
Znam da je nesta softverski čim u windowsu radi bez problema. Mislio sam da netko već iz iskustva zna šta podesiti da proradi kak spada.
Okretanje antene nije opcija jer je antena na zgradi, pa čak da i ja ufatim sve kak treba vrlo vjerovatno bi me neko od susjeda sačekao negdje iza ćoška.
Znam da je nesta softverski čim u windowsu radi bez problema. Mislio sam da netko već iz iskustva zna šta podesiti da proradi kak spada.
Okretanje antene nije opcija jer je antena na zgradi, pa čak da i ja ufatim sve kak treba vrlo vjerovatno bi me neko od susjeda sačekao negdje iza ćoška.
Malo avanture, adrenalina... sve je to linuxiza.coska je napisao/la: Okretanje antene nije opcija jer je antena na zgradi, pa čak da i ja ufatim sve kak treba vrlo vjerovatno bi me neko od susjeda sačekao negdje iza ćoška.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- jurastublic
Imaš ovdje firmwarea za tvoju karticu pa okušaj sreću: http://www.otit.fi/~crope/v4l-dvb/af901 ... are_files/
Kopira se u /lib/firmware.
Napravi samo backup starog f prije pokusa.
Mislim da moraš restartati potom.
Kopira se u /lib/firmware.
Napravi samo backup starog f prije pokusa.
Mislim da moraš restartati potom.
"Hodor bre foobar"
- Cooleech
- Moderator
Mislim da neće morat ako odma modprobea taj firmware, tj. modul. Ako se ne varam, da bi mu kernel automatski loadirao novi modul za tu karticu, trebao bi napravit i update-initramfs kao root.jurastublic je napisao/la:Mislim da moraš restartati potom.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ma to je taj firmware, mene je zanimalo jel se šta može podesiti u kaffeinu, ono šta sam klikao po gui-u nema, jedino ako se netko igrao sa konfiguracijskim datotekama, pa da zna šta i gdje jer meni je to još uvjek malo prevelika ekspedicija.