Oldtajmeri, auti i slična limarija

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Oldtajmeri, auti i slična limarija

Post Postao/la Lutherus »

Ne, nadimak stojadin je od 101. Nadimak po problemima je imala Škoda 1000mb ( tisuću malih briga :mrgreen: ).
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

max360se je napisao/la:drone nisi me shvatio dobro, pod potpuno složeni mislio sam da nisu svi dijelovi bili kako treba složeni pa si morao sam zavidat tj. spojit do kraja. Mislio sam da ćeš barem ti to shvatit, pa nisu li zbog toga i dobili nadimak stojadin?
Eto, Lutherus ti je rekao odakle mu nick :)
Kažem, nisam naišao na takve stvari i mislim da su to napuhane priče. Možda su neke serije imale takvih problema. Uglavnom, sad mnogi ljudi hvalospjeve pričaju o njemu kad me uhvate za čavrljanje. To mi se dogodilo na naplatnim kućicama, parkingu, benzinskoj i na još nekoliko mjesta. I svi počnu s: "Jel ide oldtajmer?" :D
Pogotovo stariji ljudi. Neki kažu kako su ih imali nekoliko, da ih nikad nije ostavio na putu, da je puno bolji od ovih sad govanaca što su pokupovali i tako. Mislim da je i to pomalo pretjerivanje u drugom smjeru, uzrokovano nostalgijom, ali eto, takvi su ljudi.

Najbolje mi je kad na semaforima u Zagrebu nekog ostavim, pa se biseri ubijaju da me poslije prestignu pod svaku cijenu jer im je nepodnošljiva spoznaja da su u svojim 100x skupljim kantama ostali iza. Da stvar bude bolja to je skužila i moja supruga, pa je i ona to ponekad znala napraviti i sa Škodom i sa Stojkom rofl
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
oldman
Spol: M

Post Postao/la oldman »

Ono o "doradi" se odnosilo na Dacije i Zaporošce. Sjećam se slučaja 70' ih da je novoj Daciji tek izašloj iz salona otpao mjenjač. Takvih bisera je bilo više kao i obavezno dotezanje šarafa. U Smičiklasovoj (ZG) čovjek u kretanju potegao ručnu pa se karoserija razišla po šavovima. Krov ju je držao skupa. :facepalm :D
max360se

Post Postao/la max360se »

drone je napisao/la:
max360se je napisao/la:drone nisi me shvatio dobro, pod potpuno složeni mislio sam da nisu svi dijelovi bili kako treba složeni pa si morao sam zavidat tj. spojit do kraja. Mislio sam da ćeš barem ti to shvatit, pa nisu li zbog toga i dobili nadimak stojadin?
Eto, Lutherus ti je rekao odakle mu nick :)
Kažem, nisam naišao na takve stvari i mislim da su to napuhane priče. Možda su neke serije imale takvih problema. Uglavnom, sad mnogi ljudi hvalospjeve pričaju o njemu kad me uhvate za čavrljanje. To mi se dogodilo na naplatnim kućicama, parkingu, benzinskoj i na još nekoliko mjesta. I svi počnu s: "Jel ide oldtajmer?" :D
Pogotovo stariji ljudi. Neki kažu kako su ih imali nekoliko, da ih nikad nije ostavio na putu, da je puno bolji od ovih sad govanaca što su pokupovali i tako. Mislim da je i to pomalo pretjerivanje u drugom smjeru, uzrokovano nostalgijom, ali eto, takvi su ljudi.l
+lutherus +oldman

Hvala na objašnjenju
drone je napisao/la:Najbolje mi je kad na semaforima u Zagrebu nekog ostavim, pa se biseri ubijaju da me poslije prestignu pod svaku cijenu jer im je nepodnošljiva spoznaja da su u svojim 100x skupljim kantama ostali iza. Da stvar bude bolja to je skužila i moja supruga, pa je i ona to ponekad znala napraviti i sa Škodom i sa Stojkom rofl
Kad ljudi ne znaju šaltat...... i vozit.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Problem je što sa novim autima ekipa misli da i sa serijskom opremom neopisivo nadmašuju ikakve starudije pa se događaju problemi tipa:

1) Zimske gume stvarno služe svrsi i moj kadett iz '88 sa zimskim gumama na uzbrdici tuče novi mercedes u ljetnim gumama (experimentalno verificirano)

2) Stariji auto znači veću robusnost, a ne obratno. Kadett se može voziti na ulje i ložu, dok će identični štos na novom autu biti dosta skup eksperiment

Inače, sa novim vremenima i potrebama si razmišljamo kupiti VW amarok... fascinantno, kada upišeš amarok, (bez vw), prvi hitovi na googlu su za stanovitu audio aplikaciju na nekom opskurnom kernelo-OSu
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Bertone je napisao/la:Imamo ..
Ak će pomoći moj je Bajkal sivi (tamno siva kaj na suncu ak je auto čist vuče na ljubičasto), drugi u ZG je crni i onaj u ST crveni ;)
Preselio sam nas ovamo. Znači, rijetki švabo. Nije fauve, al im je bratić. Po boji bi pomislio da je Oplo, jer sam imal jednog te boje, al nije iz, jel, grupacije. Pada mi boxter na pamet iako su tih godina bili svoji gazde. A ak sam krivo shvatio, pa nije iz vw grupe, onda se slika širi, a potraga olakšava.
Where there is a gui there's a way.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Kak da ti pomognem?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Fugu

Post Postao/la Fugu »

VW grupa or not?
Where there is a gui there's a way.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

WV grupa je, WV nije, motor i popratni uređaji većinom iz A3, ali nije Audi.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Kaj fali VW-u? Pa oni su napravili Veyrona
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori