Steam on Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Steam on Linux
sta je taj primusrun? vidio i ja da postoji u tutorijalima ali meni toga nema
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
PRIMUS je neka optimiziranija zamjena za OPTIRUN:zole052 je napisao/la:sta je taj primusrun? vidio i ja da postoji u tutorijalima ali meni toga nema
* Less overhead (better framerates) and cleaner solution (no networking or compression involved at all)
* Fixes the "bug" that causes Bumblebee to shut down the GPU too early sometimes (no more need for the "optirun bash" workaround)
* Less buggy/glitchy, easier to debug
* Only uses/starts secondary GPU for OpenGL parts of applications - everything else remains on your main GPU (power savings)
http://www.webupd8.org/2012/11/primus-b ... -less.htmlBumblebee uses VirtualGL to copy the image generated by the second (faster) GPU to your display. VirtualGL was intended for use over a network though, so it takes a great many steps to enable this (compression, sending the image over a network link, decompression, etc).
Primus doesn't perform all these "extra" steps, instead taking a more direct route (copying the rendered image in memory to the other GPU, then displaying there). In theory this should get you better performance as well as better compatibility. Running applications will "see" the OpenGL implementation of your real hardware, nothing virtual is presented to them.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
ne još...Medojedni jazavac je napisao/la:dota 2 na nulixu?
Ovo što 4ndY kaže i:zole052 je napisao/la:sta je taj primusrun? vidio i ja da postoji u tutorijalima ali meni toga nema
https://wiki.archlinux.org/index.php/Bumblebee#UsageA new program is soon becoming the default choice because of better performance, namely primus. Currently you need to run this program separately (it does not accept options unlike optirun), but in the future it will be started by optirun.
Zadnja izmjena: blacx, dana/u 09 vel 2013, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
- Suko
- Site Admin
Meni ovo fino radi.
1. Open /etc/environment in your favorite editor.
2. Add a new variable with a value of primusrun (e.g. OPTIMUS_PREFIX=”primusrun”) and save your changes.
3. Select a game - that you want to run using your discrete Nvidia card - from the Library page of the Steam client, right-click, and select Properties.
4. Click the SET LAUNCH OPTIONS... button and specify $OPTIMUS_PREFIX %command% for the command line.
5. Save your changes.
This method allows you to pick when the discrete NVidia GPU should be used on a per-game basis. Use of the OPTIMUS_PREFIX environment variable allows easy modification of the command in the future if changes happen in the underlying Bumblebee project.
The second method is not as efficient (in terms of power consumption) but quicker by running the Steam client and all games using Optimus. From the command line, enter primusrun steam instead of steam. This is inefficient because all games do not require the power of an NVidia card and power consumption is greatly increased during a Steam client/game session.
Ma to je isto kao ono što sam napisao. Problem je što neke igre rade samo s optirun, a neke prihvaćaju i primusrun.
Ovako možeš za svaku specificirati s čime ju želiš pokrenuti
Ovako možeš za svaku specificirati s čime ju želiš pokrenuti
blacx je napisao/la: ...
Desni klik na igru, Properties, pa SET LAUNCH OPTIONS i upisatiiliKod: Označi sve
primusrun %command%Kod: Označi sve
optirun %command%
primusrun ne radi sa nvidia experimental a kada ponovo stavim current ne radi ni optirun niti primusrun... prvi ne radi jer sam nesto prckao po konfiguracijskim datotekama da mi optirun radi sa experimentalom kada nije htio, neznam kakva je sada situacija ali trenutno nemam ni volje ni vremena prckati, mozda kasnije... ode ja na marjan 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
rjeseno... jedini problem sto primusrun daje upola losije rezultate u glxsphereszole052 je napisao/la:primusrun ne radi sa nvidia experimental a kada ponovo stavim current ne radi ni optirun niti primusrun... prvi ne radi jer sam nesto prckao po konfiguracijskim datotekama da mi optirun radi sa experimentalom kada nije htio, neznam kakva je sada situacija ali trenutno nemam ni volje ni vremena prckati, mozda kasnije... ode ja na marjan
- Suko
- Site Admin
Evo ako koga zanima rješenje za Trine 2 i Optimus.
1.Instalirao sam bumblebee pa primus :http://www.webupd8.org/2012/11/primus-b ... -less.html
2.Odlogirao se i logirao
3. Pokrenuo
I iz takvog Steam prekrasno radi Trine 2. Milina!
Igra je prekrasna!

1.Instalirao sam bumblebee pa primus :http://www.webupd8.org/2012/11/primus-b ... -less.html
2.Odlogirao se i logirao
3. Pokrenuo
Kod: Označi sve
primusrun bash
steamIgra je prekrasna!

- PunkBastard
Ima li ovdje tko da je instalirao Steam na Debian/LMDE, ja sam sad probao i dobivam sljedeći problem:
Skinuo sam sa Steam stranice steam_latest.deb i probao instalirati na LMDE
Kod: Označi sve
cannot copy extracted data for './usr/lib/steam/bootstraplinux_ubuntu12_32.tar.xz' to '/usr/lib/steam/bootstraplinux_ubuntu12_32.tar.xz.dpkg-new': unexpected end of file or stream
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
-
Lutherus
Nevezano uz Steam on Linux, no ako igrate Gotham city, Blacklight retribution, APB, Team Fotrerss čuvajte se na igrače iz Srbije i Rumunjsske. Masovno cheataju te najčešće koriste auto aim botove.