Arch par pitanja
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Arch par pitanja
Ništa od ovoga ne pomaže. A što se tiče vlasničkih drivera,kad probam da instaliram javi da koristim X server i da treba da ga ugasim,a kada ga ugasim,sistem se automatski log out-uje
- drone
- Moderator
U terminalu kao root utipkaš:
Tako se instalira vlasnički driver za tvoju karticu. To si napravio ili nešto drugo?
Kod: Označi sve
pacman -S nvidia1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Ako radiš ovako kako je drone napisao, i još ti javlja tu grešku, ugasi X i otiđi u TTY2 (ctrl+alt+f2) ili bilo koji broj do f6.simaco11 je napisao/la:Ništa od ovoga ne pomaže. A što se tiče vlasničkih drivera,kad probam da instaliram javi da koristim X server i da treba da ga ugasim,a kada ga ugasim,sistem se automatski log out-uje
Logiraj se u tom TTYu i opet pokreni instalaciju s
Kod: Označi sve
pacman -S nvidia- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
'En ti Arch.. Opet me za***aje wifi! Prvo je problem bio (navodno) netcfg i prema preporukama sam instalirao wicd. U početku se činilo kao da sve radi ok, a onda isti problem kao i sa netcfg.
Veza se jednostavno prekine i nema šanse već osposobit je osim prikopčat kabel i tako surfat. Na arch wikiu nisam našao ništa pametno, a upute za instalaciju i enejblanje/disejblanje (prvo netcfg-a pa kasnije i wicd-a) servisa sam pratio korak po korak.
Postojeća tema je zaključana, pa pišem ovdje..
Veza se jednostavno prekine i nema šanse već osposobit je osim prikopčat kabel i tako surfat. Na arch wikiu nisam našao ništa pametno, a upute za instalaciju i enejblanje/disejblanje (prvo netcfg-a pa kasnije i wicd-a) servisa sam pratio korak po korak.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
da sam zloban, rekao bih ti da instaliraš nešto normalno, ali nisam pa ti to niti neću reći 
Archeri, zbio sam šalu, bez uvrede
- PunkBastard
neznam dali to stoji i za wifi, ali meni kad zvuk ne radi, preko init.d restartam, ako postoji možda si probao, neznam, samo pitam, i jesi možda probao preko 'systemctl' restartat ?Cooleech je napisao/la:'En ti Arch.. Opet me za***aje wifi! Prvo je problem bio (navodno) netcfg i prema preporukama sam instalirao wicd. U početku se činilo kao da sve radi ok, a onda isti problem kao i sa netcfg.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- Cooleech
- Moderator
Sve sam probao - systemctl restart wicd, systemctl stop wicd, systemctl start wicd, systemctl disable wicd, systemctl enable wicd, systemctl status wicd.. sve i ne nužno tim redosljedom.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- drone
- Moderator
Kad mi ne bi radilo sve što trebam, instalirao bih nešto drugo. Kod mene je drugačije iskustvo. Na Archu mi je najbolji omjer uloženo/dobiveno, pa ga zato i koristim. Meni isto tako Suse ne radi kako treba, a ljudi pjevaju hvalospjeve, pa se pitam kako je to moguće. Neki stalno pljuju po Ubuntuu koji mi radi kud i kamo bolje od Susea, ali ništa mi ne radi tako dobro kao Arch. Kad bi mi radio kao što radi Cooleechu i kad ne bih pronašao rješenje u nekom normalnom vremenu, pomirio bih se da nisam dovoljno "competent" i tražio bih dalje. Šalim se, bez uvrede... Ali tražio bih daljeShicy je napisao/la:da sam zloban, rekao bih ti da instaliraš nešto normalno, ali nisam pa ti to niti neću reći
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
Koji je wireless u pitanju?
- Cooleech
- Moderator
lsusb: Bus 001 Device 004: ID 0bda:8171 Realtek Semiconductor Corp.
@drone: kad nešto zacrtam, nema odustajanja (tako lako)!
@drone: kad nešto zacrtam, nema odustajanja (tako lako)!