Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: Linux i posao - oglasi, savjeti, rasprave, iskustva

Post Postao/la iv@n »

glaskoncILLa je napisao/la:tesko da ce im se za tu lovu javiti netko tko dobro zna sve navedeno.
Zaista, smiješno mi djeluje cifra u odnosu na potrebna znanja i vještine. Nažalost, u ovoj našoj jadnoj državi više zarađuje radnik na željeznici-pijanac-osnovna-škola ili netko tko uzme crijevo i toči gorivo, od osobe s ovolikom listom teško stečenog iskustva.

:thumbs_down
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
oldman

Post Postao/la oldman »

Netrebaš se čuditi, ionako je sve u zadnjih par desetljeća izokrenuto, što se tiće tih vrijednosti. Meni još nije puno ostalo, ali našim potomcima ne vidim svjetlo u tunelu. :facepalm
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

iv@n je napisao/la:
glaskoncILLa je napisao/la:tesko da ce im se za tu lovu javiti netko tko dobro zna sve navedeno.
Zaista, smiješno mi djeluje cifra u odnosu na potrebna znanja i vještine. Nažalost, u ovoj našoj jadnoj državi više zarađuje radnik na željeznici-pijanac-osnovna-škola ili netko tko uzme crijevo i toči gorivo, od osobe s ovolikom listom teško stečenog iskustva.

Slažem se.

Što se tiče ovakvih oglasa, ne razumijem što je tim ljudima. To je fenomen koji se proširio poput požara. Lista traženih znanja koja čak ako netko i ima u malom prstu teško da može sam odraditi. Naravno ako posla stvarno ima toliko da se zbog širenja traži takav zaposlenik. Ja bih pristao na takvu plaću, ali nedostaje mi bar 50% znanja s te liste, pa ono... o čemu pričamo.

Mala digresija: ja bih i fizičkim radnicima dao velike plaće jer ih zaslužuju. I to puno veće nego što imaju kojekakve nabiguzice po foteljama, uredima i šalterima (naravno ne pijancima koji leže po cijele dane). I blagajnicama u Konzumu bih dao puno veće plaće iako to ne izgleda kao težak fizički posao. Umjesto njih, velike plaće imaju lopine, političari i nekakvi likovi sa zvanjima i titulama koje kad pročitaš nemaš pojma o čemu se radi. Zapravo, radi se o struci "prodavači magle", ali to ne zvuči tako dobro.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

niš, vani cijene rad i znanje, pa vam preporučam da se ugledate na mene i pasoš pod ruke!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zole052

Post Postao/la zole052 »

iv@n je napisao/la:

To je tako... ja sam u turistickoj agenciji bez ikakve strucne spreme za to imao 60 i kusur vecu placu nego sada kao projektant brodske opreme i to nakon to sam ovdje dobio povisicu, na pocetku je razlika bila drasticnija recimo 90% veca placa u turistickoj agenciji...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
redWolf

Post Postao/la redWolf »

jel netko zna koja je fora sa Crossvallia d.o.o., več mjesecima traže admina, i uvijek vrte jedan te isti oglas
Linux System Administrator (m/ž) - Zagreb
Naslovnica › Pretraga › Linux System Administrator (m/ž)
Rok prijave: 28.02.2013.
Poslodavac: Crossvallia d.o.o.
Adresa: Ulica grada Vukovara 269D, 10 000 Zagreb
Web: http://www.crossvallia.hr
Opis posla

Linux system administator will maintain various linux services (apache, mysql) and other custom services, write bash scripts to automate tasks, and solve customer's support tickets.
Uvjeti

- required: good knowledge of Linux system administration (Redhat and Debian distributions)
- required: knowledge of bash programming
- big plus: RHCE certificate
- big plus: experience troubleshooting various linux services
- plus: LPI certificate
Potrebne godine iskustva:
2
Jezici:
Engleski (izvrsno)
Što nudimo
- ability to work from home
Vrsta zaposlenja:
Stalni radni odnos
Kr1stian

Post Postao/la Kr1stian »

Vjerojatno traže više dobrih linux admina a takvih, iskreno, vjerojatno ima malo u HR te već imaju posel.

S tim da su nekad imali uvjet 1 godinu radnog iskustva a sad su povisili na 2 kolko vidim. Ja sam se furt nećkal oko toga da se javim na taj oglas ali sad barem ne ispunjavam taj uvjet od radnog iskustva ( fali mi 1 godina) pa se mogu sam sebi "opravdavati" zakaj se ne javljam na taj oglas.
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
devil

Post Postao/la devil »

stalno trazimo ljude i trazimo puno ljudi. ^^
devil

Post Postao/la devil »

redWolf je napisao/la:jel netko zna koja je fora sa Crossvallia d.o.o., več mjesecima traže admina, i uvijek vrte jedan te isti oglas
Linux System Administrator (m/ž) - Zagreb
Naslovnica › Pretraga › Linux System Administrator (m/ž)
Rok prijave: 28.02.2013.
Poslodavac: Crossvallia d.o.o.
Adresa: Ulica grada Vukovara 269D, 10 000 Zagreb
Web: http://www.crossvallia.hr
Opis posla

Linux system administator will maintain various linux services (apache, mysql) and other custom services, write bash scripts to automate tasks, and solve customer's support tickets.
Uvjeti

- required: good knowledge of Linux system administration (Redhat and Debian distributions)
- required: knowledge of bash programming
- big plus: RHCE certificate
- big plus: experience troubleshooting various linux services
- plus: LPI certificate
Potrebne godine iskustva:
2
Jezici:
Engleski (izvrsno)
Što nudimo
- ability to work from home
Vrsta zaposlenja:
Stalni radni odnos

javi se i probaj. samo nemoj napisati veČ, to stvarno odbija poslodavce.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

devil je napisao/la:stalno trazimo ljude i trazimo puno ljudi. ^^
Pa zašto ne preuzmete inicijativu i pozovete sami nekoga ako mislite da je ok? Mene su tako, na moje veliko iznenađenje, dva, tri puta kontaktirali (pronašli moj životopis na moj-posao.net), a mislio sam da to nitko ne radi. Ovako vam se vjerojatno javi hrpetina onih koji nisu kvalificirani. Isto tako, ako ste ozbiljna firma, razmislite o dodatnoj edukaciji zaposlenika. Mnogi su očajni, pa se javljaju na svaki oglas za posao koji se pojavi.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori