Možeš probati resetirati bios i pomoću jumpera za bios clear. Isti je obično negdje oko baterije. iskopčaj kabel iz struje, prebaci jumper s položaja 1-2 na 2-3, stisni gumb za uključivanje kompa, isključi, pa vrati jumper nazad na 1-2. Probaj izvaditi memoriju. Ako ti daje čudan beep kad nema memorije a blokira kad je memorija unutra onda je to. Pregledaj *dobro* SATA kablove ako ih imaš.
Ja bih prvo posumnjao na neispravno napajanje. Ono sto @drone veli - stoji! Kroz vlastitu praksu znam da je vecina ovakvih cudnih i nelogicnih kvarova bila povezana s napajanjem. Ja bih prvo od njega krenuo. Pokusaj naci neko zamjensko, pa probaj prespojiti za test
Ne sudjelujem u kladionici
.. ali evo moje ludosti od dijagnoze (na žalost temeljeno na iskustvu i uludo potrošenih xy sati dok nisam shvatio problem nemogućnosti ulaska u BIOS).
Pretpostavljam da imaš USB tipkovnicu, ako je tako a doma nemaš neku rezervnu PS2 posudi od nekog.
USB tipkušu isključi i uštekaj PS2 pa upali PC i probaj.
Naime kod Gigabytovih MBO (ne jednoj, više njih) sam naišao na čudan problem da se zablesira regulacija napona na USB konektorima i USB tipkovnice nisu radile sve do podizanja OS-a ili su eventualno bi prihvatile DEL ali bi tu onda sve stalo. PS2 rješava taj dio problema.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
preguglo sam se za danas...sva sreća pa mi nije hitna ta mašina, kad ulovim malo vremena ću ju opet napasti.
Sutra novi suse izlazi tako da ću svoje dragocjeno vrijeme za pisanje diplomskog protratiti na to...
samo da znate da pobirem 5% manipulativnih troškova na sve oklade tako da ovakvi
Heisenberg je napisao/la:
shrike je napisao/la:10 kn na loše spojene kablove.
Make it 20.
hazarderi dva puta razmisle...
Ako se pokaže profitabilna mogla bi ova tema duuugo trajati...
Evo izvadio sam kom ispod prašine (nije pjesnička figura nego ozbiljna prašina, od štemanja zidova) i uhvatio vremena riješiti problem...
Uglavnom novce su zaradili svi koji su se kladili na RAM...Imam 4 pločice ubodene i kad sam isprobao prvu nije bilo pomaka, pa sasm eliminirao mogućnost da je RAM (naravno ta prva koju sam probao je krepala). Neki dan sam uhvatio malo vremena za igru i našao što mu je...
Poslije toga sam imao zabavu sa grafičkom karticom koja se nagutala gore spomenute prašine, pa joj poslije čiššćenja nije radilo hlađenje...
Pa, je išla zabava sa updateom sbayona nakon pola godine stajanja...
Uglavom problem riješen sad ide Debian na komp
juzer je napisao/la:Imam 4 pločice ubodene i kad sam isprobao prvu nije bilo pomaka, pa sasm eliminirao mogućnost da je RAM (naravno ta prva koju sam probao je krepala).