openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la sumski »

Fugu je napisao/la:Razočaran.
U Dolphinu od svih thumbnailera radi samo onaj ultra spori mplayerov thumbnailer koji, em što sve do jednog izvuče nereferntne thumbove, radi izuzetno sporo i nije upotrebljiv.
Meni vrlo važna stvar, pa me zanima da li kod vas to fercera normalno.
Treba pogledati dal je ffmpegthumbnailer dostupan u packmanu
Fugu je napisao/la: USB stikiće uopće ne prepoznaje, niti montira. Suse image writer je skužio stick, ali u programu ne radi drag&drop.
Mislim da je malo TuMač da ti OS ne prepoznaje USB stikove outofbox.
Ovo mi je čudno, naravno, oS prepoznaje USB stikove, eksternu pržilicu, eksterni hard szbunjen
Fugu je napisao/la:Icon only task menager različito tretira ikone glede podešenja njihove veličine širinom samog panela, te ostavlja prevelik prostor među njima bez obzira na podešenja. Navikao sam na icon-only tm, logično je za ove 16:9 plitke ekrane.
Ne kužim prvi dio, kak ih različito tretira?

Šteta da imaš tolko problema :(
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

4ndY je napisao/la:Stavih i ja novi openSUSE kojeg sam zadnji put koristio prije nekih 3 godine (jos tamo 11.x).

Prvi dojmovi:
* pri prvom ažuriranju čistog sustava instaliran mi je Flash (!) i non-free kodeci bez da sam to tražio (WTF?!)
* NetworkManager nije uključen po defaultu, a ona nativna network skripta mi nije uspostavila mrežu (običan DHCP?), pa sam morao sam uključiti NM te sad sve radi (bez NM aplikacije kao KMail nisu vidjele mrežni status)
* malo sam zbunjen s količinom konfiguracije sustava kroz GUI (YaST) i što je odvojen od KDE-ovog System Settings, iako to nije ništa loše samo nisam navikao da imam toliko "GUI-ja"
* Flash je "preporučeni" paket, i da, ako se ne makne postavka instalacije preporučenih paketa, po defauta ga instalira.
* NM, to je valjda ovaj bug https://www.suse.com/releasenotes/x86_6 ... 1841257152
jer sam ja probal 12.3 na drugom kompu, i nakon restarta uredno radi.
* Za YaST, pa slobodno možeš editirat sysconfig iz konzole drito editorom ili YaST ncurses sučeljem, ako ti GUI ne paše :D
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

sumski je napisao/la:Treba pogledati dal je ffmpegthumbnailer dostupan u packmanu
Je dostupan je, instaliran, ali ga Dolphin ignorira.

sumski je napisao/la:Ne kužim prvi dio, kak ih različito tretira?
Dakle, ikone mapa, kickoffa(kod mene zapravo izbornika s klasičnim stilom) ne resajza na širinu panela na kojem počiva icononly tm, dok se ikone programa uredno povećavaju, povećanjem širine panela. Isprobane su razne ikone. One iz setova, te ručno odabrane. Da bi sve bile iste moram ih smanjiti na kakvih 25 pixela, a navikao sam na kojih 40-ak. Nemam kod sebe slike ekrana, bilo bi puno jasnije. Osim toga, prevelik je razmak među njima.
Uglavnom ne dobije se lijepi stupac (približno) jednakih ikona, već naširoko razmaknute ikone različitih veličina.
Al sam ga zakompliciral s objašnjenjem :facepalm
Iskopal bum to s foruma staru sliku kak bi to trebalo izgledat.
Edit: Evo, lijevo, samo zanemari ostatak ekrana.
slika
Where there is a gui there's a way.
grguss

Post Postao/la grguss »

sumski,hoce bit sta od kio_sysinfo-a?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

@fugu
Potvrđujem, (sa ogromnim panelom) http://i.imgur.com/NngaGNL.png, al to je do KDE-a 4.10.
Za ffmpegthumbs, dal ga uopće vidi u popisu thumbnailera?

@grguss
Danas je TM, pa budem pital ekipu ;)
Fugu

Post Postao/la Fugu »

sumski je napisao/la:@fugu
Potvrđujem, (sa ogromnim panelom) http://i.imgur.com/NngaGNL.png, al to je do KDE-a 4.10.
Za ffmpegthumbs, dal ga uopće vidi u popisu thumbnailera?
Nažalost, sliku ne vidim, Error mesiđ :mrgreen: , (na poslu sam pa forefront endpoint ne dopušta)

Ne, od 4 isprobana vidi samo mplayerov, za kojeg sam jučer prviput čuo googlavši za rješenjem.
Where there is a gui there's a way.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

4ndY je napisao/la: * malo sam zbunjen s količinom konfiguracije sustava kroz GUI (YaST) i što je odvojen od KDE-ovog System Settings, iako to nije ništa loše samo nisam navikao da imam toliko "GUI-ja"
To je i mene mučilo dok se nissam navikao. Jednostavno YaST overrida KDE System Settings postavke, što je i meni iritantno. Tako da ako staviš na passwordless login u KDE System Settings, ne fercera dok ne izmijeniš to baš u YaST-u.

Suseu je YaST primarna konzola za administraciju, a ne KDE SS moduli. Politika openSUSE-a, rekao bih.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

napravio updejt sa 12.2 na 12.3
nakon 5 sati (???) skinuo je i instalirao 3400 paketa i openSUSE se raspao.
gotovo siguran sam da je zbog nVidia drajvera.

Napravio sam svježi install i opet mali problemi nakon instalacije nvidia drivera. DPI problem (fontovi mikronski mali). Rješeno.
Dosta neugodno. Pogotovo za nekon "novog".
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Da. Nivida zna zezati. Treba biti oprezan s njom.
Odgovori