TOP TEMA: Debian fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Debian fan club
Razmisljam u poslednje vrijeme o Debian-u! Medjutim, nisam informisan o ovom OS-u, pa me tako interesuje, ukoliko instaliram Debian Squeeze postoji li mogucnost da instaliram na njega Kernel 3.8, novu verziju Gnome 3.6 i slicno ili moram cekati neku narednu verziju, kao sto je u ovom slucaju Wheezy???
uskoro ti izlazi Wheezy (jako uskoro) 
možeš instalirat koji god hoćeš kernel, ali ne znam koji će Gnome bit u njemu...mislim da će bit ili 3.4 ili 3.6
možeš instalirat koji god hoćeš kernel, ali ne znam koji će Gnome bit u njemu...mislim da će bit ili 3.4 ili 3.6
- glaskoncILLa
biti ce gnome 3.4.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Hocu li moci instalirati 3.6 ili 3.8, odmah ili nakon nekog vremena svejedno je? Ne znam kako to uopste funkcionise sa Debian-om, da li su uvijek dostupni novi paketi programa ili moram cekati neku narednu verziju?
ovisi koju "verziju" instaliraš...ako instaliraš "stable", onda moraš čekat novu verziju. ako instaliraš "testing", onda će ti dolaziti novi paketi, a ako instaliraš "sid", onda će ti pogotovo dolaziti novi paketi 
mora ti bit jasno da sve noviji paketi sa sobom donose sve manju istestiranost
mora ti bit jasno da sve noviji paketi sa sobom donose sve manju istestiranost
E to hocu da znam, hvala ti puno na ovim informacijama stvarno sam "tabula rasa" kad je rijec o Debianu.. 
ništa se ne sekiraj 
Debian demistificirano je članak našeg Glasa, fantastično štivo za uvod u Debian svijet
poslije toga, baci oko na službenu stranicu i na dokumentaciju koja tamo stoji
Debian demistificirano je članak našeg Glasa, fantastično štivo za uvod u Debian svijet
poslije toga, baci oko na službenu stranicu i na dokumentaciju koja tamo stoji
Hvala puno..zivio
nema na čemu
kulna stranica za detekciju hardvera:
http://kmuto.jp/debian/hcl/
http://kmuto.jp/debian/hcl/