čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje
Ja sam isto u zadnje vrijeme malo proučavao LTC/BTC i zaključio da se isplati sada ako imaš kakav ASIC ili par GPU-a ili nekoliko višejezgrenih i procesorskih servera na kojima bi to vrtio. Dapače, ASIC djeluje više manje kako idealna stvar: uključiš ga i zarađuje ti pare dok ti ne radiš ništa. 15 BTC na dan... čovejče, zamisli te pare
iako, nije da će to još potrajati, ali u idućih par godina dok će se jo moć relativno lagano zaraditi pare je sasvim solidna ideja. Ja sma isto mislio za ltc pokrenuti na 2 servera, jedan sa ati karticom, a drugi 8 jezgreni xeon pa da vidim 
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- drone
- Moderator
Ne znam, meni je taj flash sve osim podmazan, često smrzne, ždere resurse. Dobro pa imamo HTML5zole052 je napisao/la:danas mi frendica posalje link na neki video i pocnem gledati a kako je dugacak trazim ja pauzu kad ono sve kontrole ne postoje dok njoj postoje... taman poceo razmisljati "eto ti ga flash za linux ipak ne radi dobro kako sam mislio...
kada ono ispod ima za kliknuti za pogledati taj video preko flash playera i tamo radi odlicno kao uvijek
po defaultu ta stranica otvara video u html5 i ne radi ocito... prebacis na flash kada ono sve radi kao podmazano...
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Sad si me maloFugu je napisao/la: Da li ti je materijal snimljen na TV-u gledljiv igdje osim na samom TV-u? (Kao kod mene)
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=& ... 5796,d.Ymsshrike je napisao/la:Ja sam isto u zadnje vrijeme malo proučavao LTC/BTC i zaključio da se isplati sada ako imaš kakav ASIC ili par GPU-a ili nekoliko višejezgrenih i procesorskih servera na kojima bi to vrtio. Dapače, ASIC djeluje više manje kako idealna stvar: uključiš ga i zarađuje ti pare dok ti ne radiš ništa. 15 BTC na dan... čovejče, zamisli te pareiako, nije da će to još potrajati, ali u idućih par godina dok će se jo moć relativno lagano zaraditi pare je sasvim solidna ideja. Ja sma isto mislio za ltc pokrenuti na 2 servera, jedan sa ati karticom, a drugi 8 jezgreni xeon pa da vidim
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Može li koje objašnjenje ovome linku
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Imam uštekana 2 stikića da gledanje i hdd 320 GB za snimanje. Ali TV formatira hard u nekom svom čudnovatom formatu, nečitljivom na kompu. Usput, snimke su kodirane da ih se može gledati samo na TOM tv-u, dakle ne na takvom istom ili sličnom, nego samo na tom jednom jedinom. Jebla ih zaštita autorskih prava.Bertone je napisao/la:Sad si me maloFugu je napisao/la: Da li ti je materijal snimljen na TV-u gledljiv igdje osim na samom TV-u? (Kao kod mene)
![]()
.. iskreno TV sam kupio prije nekih mjesec dana i uštekao 32 GB USB na koji snimam i nisam do sad uopće probao prebaciti i gledati snimljeno na PC-u ili drugom TV-u .. bum probao večeras kad dođem doma pa javim
Where there is a gui there's a way.
- drone
- Moderator
BTC zaboravi s procesorima, a grafičke možda još neko kratko vrijeme budu služile za BTC rudarenje. Ma meni to nije privlačno kad samo staviš neki ASIC koji je upotrebljiv samo za to. Kad ta zlatna groznica jednom prestane, možeš ga baciti. Mislim, ok... što se tiče zarade, to je istina, ali pitanje koliko dugo će potrajati. Ovi jeftiniji (ispod $300) Butterfly uređaji s 5 GH su možda cijenom pristupačni, ali su nedostupni, plaćaš unaprijed i dugo čekaš. Međutim, troše samo 80W, a mlate BTC-e. Prve narudžbe su počeli isporučivati.shrike je napisao/la:Ja sam isto u zadnje vrijeme malo proučavao LTC/BTC i zaključio da se isplati sada ako imaš kakav ASIC ili par GPU-a ili nekoliko višejezgrenih i procesorskih servera na kojima bi to vrtio. Dapače, ASIC djeluje više manje kako idealna stvar: uključiš ga i zarađuje ti pare dok ti ne radiš ništa. 15 BTC na dan... čovejče, zamisli te pareiako, nije da će to još potrajati, ali u idućih par godina dok će se jo moć relativno lagano zaraditi pare je sasvim solidna ideja. Ja sma isto mislio za ltc pokrenuti na 2 servera, jedan sa ati karticom, a drugi 8 jezgreni xeon pa da vidim
S grafičkima se isplati LTC mining jer je algoritam za sada nepovoljan za ASIC-e zbog potrebne količine memorije. Problem je što su ovi frikovi kupovali hrpe ATI grafičkih i pravili police za rudarenje, a sad su se pojavili ti ASIC-i koji te hrpe grafičkih čine zastarjelim i neisplativim za BTC. Zato se manijaci okreću LTC-u koji im do sada nije bio privlačan, ali sada im postaje jer već imaju opremu. Tako će vrlo brzo upropastiti i LTC zabavu onima kojima je to samo zabava. Takav je algoritam, što se više vadi, sve je teže.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
- drone
- Moderator
2010-... Arch
2010-... Arch
@ drone .. ja te i dalje ne razumijem o čemu pričaš, ali nema veze, vidim da si sretan poslom kojim se trenutno baviš pa mi je drago zbog tebe

slažem se sa svime, ali sam ASIC spomenuo zato jer vrate uloženo za par dana. Čak da iskširaš i one modele od 2400 $ (ima i od avalona asic), povrat investicije je cca 1 tjedan ili manje. S obzirom da će ti ASIC biti iskrostiv još sigurno godinu dana (i to pesimistična procjena), jak oje dobra ideja. Pazi, govorim upravo o tome da ti se isplati tih godinu dana, i investiraš samo za takvu računicu. Cifra sa kojom češ završiti je dovoljan da si kupiš kuću, auto i obnoviš garderobu za idućih 5 godina.
Samo napomena, mislio sam ići na LTC ili možda terracoin. TRC je iz rujna 2012 i manje je popularan pa mislim da 14 jezgri i GPU sa kojima raspolažem uokolo mogu nešto i zaraditi (iako će mi prvi sustav biti na 4 jezgre). Serveri ako i tako imaju utilizaciju 0-1% 99.99% vremena tako da bi mogl inešto i raditi sada (sa tiem da jedan ima 32 gb rama, a drugi 8). Sada mi pune BOINC projektne bodove... imam ih više nego 97% ljudi na svijetu
:D
Iako, moram reći da mi je čitava ideja kripto love, pogotovo njena devcentraliziranost, neovisnos o autoritetima i ono ultra kritično, neovisnost i inherentna nepotrebnost institucija jako jako interesantna. Pokušavam si zamisliti državu u kojoj se koristi BTC kao valuta (ok, sada bi bilo zajebano jer su preveliek oscijalicje u vrijednosti), i u kojoj banke ne posotje, nema centralne banke, ali nema ni inflacije i lsičnih makinacija. Hm. Znaš, ako se ove krize nastave, veoma lagano si mogu zamisliti da za jedno 50 godina klasične pare nestanu iz upotrebe i budu zamijenjene ovim čudima.
Samo napomena, mislio sam ići na LTC ili možda terracoin. TRC je iz rujna 2012 i manje je popularan pa mislim da 14 jezgri i GPU sa kojima raspolažem uokolo mogu nešto i zaraditi (iako će mi prvi sustav biti na 4 jezgre). Serveri ako i tako imaju utilizaciju 0-1% 99.99% vremena tako da bi mogl inešto i raditi sada (sa tiem da jedan ima 32 gb rama, a drugi 8). Sada mi pune BOINC projektne bodove... imam ih više nego 97% ljudi na svijetu
Iako, moram reći da mi je čitava ideja kripto love, pogotovo njena devcentraliziranost, neovisnos o autoritetima i ono ultra kritično, neovisnost i inherentna nepotrebnost institucija jako jako interesantna. Pokušavam si zamisliti državu u kojoj se koristi BTC kao valuta (ok, sada bi bilo zajebano jer su preveliek oscijalicje u vrijednosti), i u kojoj banke ne posotje, nema centralne banke, ali nema ni inflacije i lsičnih makinacija. Hm. Znaš, ako se ove krize nastave, veoma lagano si mogu zamisliti da za jedno 50 godina klasične pare nestanu iz upotrebe i budu zamijenjene ovim čudima.