Nadogradnja na Linux Mint
Moderator/ica: Moderatori/ce
Nadogradnja na Linux Mint
Problem koji mi se zadnjih dana dešava je sljedeći,naime nadogradnja sustava ne radi.Sustav daje sljedeću poruku:The package lists or status file could not be parsed or opened.Malo sam prosurfao po forumima , naišao na neka riješenja ali ne funkcioniraju. Ako je tko imao sličan ili isti problem molim ga da mi pomogne. Mint je zadnja KDE verzija pa mi se neda sad sve preinstaliravat.Unaprijed hvala.. 
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Nadogradnja na Linux Mint
Možeš li navesti koja rješenja si isprobao, da ti ne predlažemo sve te iste stvari?
Pokušao sam u bash-u naredbom-. sudo rm /var/lib/apt/lists/* -vf i zatim update...daje mi poruku --- E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resur privremeno nedostupan)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it? Neznam koji je još proces uključen..
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it? Neznam koji je još proces uključen..
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Synaptic, aptitude, apt-get, Muon, software center ...?
Vidi da li ti je neki od tih programa aktivan. Obično kod takve greške bude neki od njih.
Vidi da li ti je neki od tih programa aktivan. Obično kod takve greške bude neki od njih.