openSUSE 12.3
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.3
Nego, kad smo već kod ljutnje na openSUSE 12.3.
Interesantno mi je vidjeti kako mi čisti SolydK troši 350 MB RAM, a čisti openSUSE nekih 700 MB RAM po sesiji.
nadam se da će KDE 4.10. skoro u Debian Sid, pa u Testing, jer ne vrtim SolydK zbog meni bugovitog KDE 4.8.
Sve drugo mi sve više ide na stranu SolydK-a.... ne znam što bih drugo rekao...
Interesantno mi je vidjeti kako mi čisti SolydK troši 350 MB RAM, a čisti openSUSE nekih 700 MB RAM po sesiji.
nadam se da će KDE 4.10. skoro u Debian Sid, pa u Testing, jer ne vrtim SolydK zbog meni bugovitog KDE 4.8.
Mislim da potrošnja RAM-a nije toliko bitna. Jer KDE bi trebao trošiti isto na sim distribucijama. Razlika može biti samo zbog uključenih/isključenih servisa i libova. Možeš na openSUSE-u isključiti brdo toga pa će trošiti manje RAM-a.Grof je napisao/la:Nego, kad smo već kod ljutnje na openSUSE 12.3.
Meni je daleko bitnija stabilnost, ali problem je što je i openSUSE tu počeo štekati. Prvenstveno zbog brejkanja dependencyija u repoima.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Nisi sam Stefane
:
Kod: Označi sve
Problem: nothing provides kdebase4-runtime >= 4.10.4 needed by plasma-wallpaper-dreamdesktop-0.3.0-1.9.i586
Problem: nothing provides kdebase4-runtime >= 4.10.4 needed by plasmoid-daisy-0.0.4.26-2.11.i586
Problem: nothing provides kdebase4-runtime >= 4.10.4 needed by kde-audio-thumbnail-0.2-1.3.i586
Problem: nothing provides kdebase4-runtime >= 4.10.4 needed by ffmpegthumbs-4.10.3-1.2.i586
Problem: nothing provides kdebase4-runtime >= 4.10.4 needed by plasma-wallpaper-dreamdesktop-0.3.0-1.9.i586
Solution 1: keep obsolete plasma-wallpaper-dreamdesktop-0.3.0-1.8.x86_64
Solution 2: break plasma-wallpaper-dreamdesktop-0.3.0-1.9.i586 by ignoring some of its dependencies- bikerbj
- Spol: M
evo ja još na Kubuntu i nemam problema za sada.....
I tak, u update repou dostupan KDE 4.10.3, a u kr410 repou 4.10.4 
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
- Branimir
- Kontakt:
Da se javim.
Dugogodišnji Debijanovac, nažalost vrag mi nije dao mira i stavio sam Wheezy KDE 64bitni i otad samo kaos i glupost, stoga si mislim da bi volio probat Suse, nisam godinama, zapravo od 2008 nisam probao Suse.
Koja je šema s paketnim managerom? Navikao sam se na aptitude i apt-get kod Debiana, kod Suse-a je Yast? Pretpostavljam da je logika ista ili slična kao i kod apt-get, bar što se terminala tiče?
Evo spušćam se kupit prazan DVD pa da vidimo što će bit
Dugogodišnji Debijanovac, nažalost vrag mi nije dao mira i stavio sam Wheezy KDE 64bitni i otad samo kaos i glupost, stoga si mislim da bi volio probat Suse, nisam godinama, zapravo od 2008 nisam probao Suse.
Koja je šema s paketnim managerom? Navikao sam se na aptitude i apt-get kod Debiana, kod Suse-a je Yast? Pretpostavljam da je logika ista ili slična kao i kod apt-get, bar što se terminala tiče?
Evo spušćam se kupit prazan DVD pa da vidimo što će bit
- Branimir
- Kontakt:
Svašta.
4.5GB skidao jučer da spržim danas i prilikom instalacije se buni da ne može napravit repozitorije, te se ne može nastaviti instalacija.
Hvala lijepa, idem stavi 32bitni Debian s Openboxom il neš sličnim
4.5GB skidao jučer da spržim danas i prilikom instalacije se buni da ne može napravit repozitorije, te se ne može nastaviti instalacija.
Hvala lijepa, idem stavi 32bitni Debian s Openboxom il neš sličnim
koji si ti lik 
skini livecd
skini livecd
Izgleda da si odustao... ali svjedno:
zypper ~= apt-get
yast ~= synaptic
apper ~= update "widget" i gotovo
zypper ~= apt-get
yast ~= synaptic
apper ~= update "widget" i gotovo
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Branimir
- Kontakt:
Skinuo sam 4 i pol GB instalacijskog diska i on se srdi da ne može napravit repozitorije. Što to uopće znači? Instaliravo sam Debian do sad sto i jedan put i jasna mi je logika kojom radi, prvo povuče sve s cd/dvd medija i onda traži mirror ako ima izlaz na net.
Neću skidat lajv CD, dosta mi je i tekstualni tip instalacije, al ovo mi nije jasno. Nemam apsolutno niti jedan komad hardvera koji je dubiozan ili da treba neš posebno, al da zapne sam od sebe na ovom stupnju instalacije, nije mi jasno
Neću skidat lajv CD, dosta mi je i tekstualni tip instalacije, al ovo mi nije jasno. Nemam apsolutno niti jedan komad hardvera koji je dubiozan ili da treba neš posebno, al da zapne sam od sebe na ovom stupnju instalacije, nije mi jasno