TOP TEMA: Debian fan club

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

holden
Spol: M

Re: Debian fan club

Post Postao/la holden »

E, opet mi procesor radi jako, pa sam pogledao šta ga najviše koristi, i naveden je: tracker-miner-fs . Šta je to čudo?
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

pa zapravo i nije cudno, instaliraj si tracker-gui ili tracker-utils pa ga podesi..
ili ga odinstaliraj..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
holden

Post Postao/la holden »

Ne ne, napisao sam šta je to čudo. Ne znam čemu služi. Sad sam ga pogasio u system monitoru, i pao CO+PU usage na 4%. Sa nekih 60-70%. Da li trebam uopšte to čudo?
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

holden je napisao/la:Ne ne, napisao sam šta je to čudo. Ne znam čemu služi.
Bilo kuda - nepomuk svuda! sopak
http://projects.gnome.org/tracker/
Kolko sam skužil, u gnomeu se koristi za traženje dokumenta, slika, muzike, itd. (u shell modeu)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
hrc

Post Postao/la hrc »

Ma da.. indexira ti sve na hardu.. Nemoj to ni pokretati pri startupu.
holden

Post Postao/la holden »

Al interesantno, počne sa 0%, i onda što duže koristim kompjuter, više koristi CPU. U nekom trenutku dođe čak i do 100%.
edit: Trenutno sve je mirno u zemlji trackinga :twisted: Kad čujem ventilator da luduje, palim opet system monitor i smem da se kladim šta će da troši 90% CPU :D
shicy

Post Postao/la shicy »

glaskoncILLa je napisao/la:Ok, jos pokoja sitnica poput gdm-a.. :)
Si testirao?
probavam...za sad ne radi System Settings (koristim gnome classic), ostalo radi ok, relativno brzo :)
holden

Post Postao/la holden »

Update: Evo, upalio Deluge, i tracker miner nabija CPU na 92. Videćemo šta će biti i koliko dugo će raditi kad pogasim Deluge.

edit: Sređeno, samo sam odštiklirao one foldere gde skida torrent sajt, izgleda da ga zbuni nešto, pošto se stanje u folderu konstantno menja, pa onda indeksira još par sati, a evo, sad radi normalno, prede :)
A isto, uz to, kakvih likova ima na Debian forumu, voimjaoca :nee
zole052

Post Postao/la zole052 »

jel se debian 7 ista popravio ili imate jos problema... ipak je izasao 7.1.0 pa pretpostavljam da je sada sve kako treba ili? iskustva? vidim da se slabo spominje zadnje vrijeme...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
holden

Post Postao/la holden »

Ja iskreno nisam imao nikakvih problema osim ovih gore pobrojanih. Radi k'o sat, i to onaj iz švajc :D
Odgovori