KDE - potrošnja u RAM-ima?

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
filipvk1000
Spol: M

KDE - potrošnja u RAM-ima?

Post Postao/la filipvk1000 »

Ovako,pošto trenutno koristim Xfce okruženje sa kojima sam JAKO zadovoljan,a pošto volim mjenjati DE-ove kao i distre,zanima me koliko KDE troši RAM-a pri startu (dakle samo upaljen sustav).

Imam 2 GB RAM-a i dual core 1.5GHz procesor. Dakle,slabo,ali me zanima dali mogu vrtit KDE?
zole052

Re: KDE - potrošnja u RAM-ima?

Post Postao/la zole052 »

filipvk1000 je napisao/la:Ovako,pošto trenutno koristim Xfce okruženje sa kojima sam JAKO zadovoljan,a pošto volim mjenjati DE-ove kao i distre,zanima me koliko KDE troši RAM-a pri startu (dakle samo upaljen sustav).

Imam 2 GB RAM-a i dual core 1.5GHz procesor. Dakle,slabo,ali me zanima dali mogu vrtit KDE?
na tom kompu mozes vrtiti koju oces distru i koji oces DE...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shicy

Post Postao/la shicy »

ja sam svojedobno vrtio KDE i na 1 GB i radio je dobro. na 2 GB će ti radit jako dobro ;)
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

filipvk1000 je napisao/la:Imam 2 GB RAM-a i dual core 1.5GHz procesor. Dakle,slabo,ali me zanima dali mogu vrtit KDE?
To je OK, moći ćeš koristiti KDE bez problema. Ja imam sličan setup (kod mene je procesor malkice jači, ali zato imam nešto manje RAM-a) i pri pokretanju sam KDE zauzme 130 MB, s tim da od efekata imam uključen samo Cover Switch.
Dani

Post Postao/la Dani »

Ako se isključi vsync troši još manje. Isključih akonadi,nepomuk, vsync.Od efekata uključeno: prozirnost,skaliranje,prikaz prozora u alatnoj traci i povećanje radne površine. Isključeni su efekti oxygena. Idle je sada 250 MB, a bio je oko 350-400MB. Imam 2 GB RAM-a i dual core amd 2,1GHz.

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Sa 2 GB RAMa bi bilo dobro imati swap za slučajeve većih opterećenja, to vrijedi za bilo koji desktop environment, a ako imaš slabu grafičku isključi desktop effects ili ih koristi minimalno. Ja sam prije vrtio KDE 4 na single core laptopu (Centrino na 1.66 GHz) sa 1 GB RAMa i Intelovom on board grafičkom stare generacije bez desktop effects sasvim solidno. Sa tvojom konfiguracijom sigurno neće biti problema sa KDEom. Iako sve ovisi što radiš na računalu, ako nisi dostizao 2 GB limit na XFCEu nećeš vjerovatno ni na KDEu.
qwxy

Post Postao/la qwxy »

Ma nema problema. Vrtim KDE na 1.8 GHz Celeronu (core 2 solo, jednojezgreni) i 2 GB RAM-a. Sa uključenim preloaderom, zramswapom, te prelinkanjem vrtim KDE bez ikakvih problema. Inače, bez toga također nema problema.

EDIT: (pri standardnom radu sa svime ovime)

Kod: Označi sve

[qwxy@arch-laptop ~]$ free -m
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2010       1667        343        113         59        904
-/+ buffers/cache:        703       1307
Swap:          402          0        402
Svi standardni efekti uključeni, firefox 2 taba, spideroak te konsole.
Odgovori