Ovako,pošto trenutno koristim Xfce okruženje sa kojima sam JAKO zadovoljan,a pošto volim mjenjati DE-ove kao i distre,zanima me koliko KDE troši RAM-a pri startu (dakle samo upaljen sustav).
Imam 2 GB RAM-a i dual core 1.5GHz procesor. Dakle,slabo,ali me zanima dali mogu vrtit KDE?
KDE - potrošnja u RAM-ima?
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
filipvk1000
- Spol: M
Re: KDE - potrošnja u RAM-ima?
na tom kompu mozes vrtiti koju oces distru i koji oces DE...filipvk1000 je napisao/la:Ovako,pošto trenutno koristim Xfce okruženje sa kojima sam JAKO zadovoljan,a pošto volim mjenjati DE-ove kao i distre,zanima me koliko KDE troši RAM-a pri startu (dakle samo upaljen sustav).
Imam 2 GB RAM-a i dual core 1.5GHz procesor. Dakle,slabo,ali me zanima dali mogu vrtit KDE?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ja sam svojedobno vrtio KDE i na 1 GB i radio je dobro. na 2 GB će ti radit jako dobro 
- Abzeenth
- Site Admin
To je OK, moći ćeš koristiti KDE bez problema. Ja imam sličan setup (kod mene je procesor malkice jači, ali zato imam nešto manje RAM-a) i pri pokretanju sam KDE zauzme 130 MB, s tim da od efekata imam uključen samo Cover Switch.filipvk1000 je napisao/la:Imam 2 GB RAM-a i dual core 1.5GHz procesor. Dakle,slabo,ali me zanima dali mogu vrtit KDE?
Ako se isključi vsync troši još manje. Isključih akonadi,nepomuk, vsync.Od efekata uključeno: prozirnost,skaliranje,prikaz prozora u alatnoj traci i povećanje radne površine. Isključeni su efekti oxygena. Idle je sada 250 MB, a bio je oko 350-400MB. Imam 2 GB RAM-a i dual core amd 2,1GHz.
Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk
Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
Sa 2 GB RAMa bi bilo dobro imati swap za slučajeve većih opterećenja, to vrijedi za bilo koji desktop environment, a ako imaš slabu grafičku isključi desktop effects ili ih koristi minimalno. Ja sam prije vrtio KDE 4 na single core laptopu (Centrino na 1.66 GHz) sa 1 GB RAMa i Intelovom on board grafičkom stare generacije bez desktop effects sasvim solidno. Sa tvojom konfiguracijom sigurno neće biti problema sa KDEom. Iako sve ovisi što radiš na računalu, ako nisi dostizao 2 GB limit na XFCEu nećeš vjerovatno ni na KDEu.
Ma nema problema. Vrtim KDE na 1.8 GHz Celeronu (core 2 solo, jednojezgreni) i 2 GB RAM-a. Sa uključenim preloaderom, zramswapom, te prelinkanjem vrtim KDE bez ikakvih problema. Inače, bez toga također nema problema.
EDIT: (pri standardnom radu sa svime ovime)
Svi standardni efekti uključeni, firefox 2 taba, spideroak te konsole.
EDIT: (pri standardnom radu sa svime ovime)
Kod: Označi sve
[qwxy@arch-laptop ~]$ free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 2010 1667 343 113 59 904
-/+ buffers/cache: 703 1307
Swap: 402 0 402