[Python] single/double dash

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Odgovori
PunkBastard
Spol: M

[Python] single/double dash

Post Postao/la PunkBastard »

Kako nisam uspio naći na netu, ne znam kako da tražim pa pitam ovdje. Kako naslov kaže, radi se o Pythonu i zanima me koja je razlika između jednostrukog "_" dasha i dvostrukog "__" dasha? Pitam jer sam počeo malo učiti programirati programe sa GUI-om i pojavilo se "__init__", kako nisam odmah prepoznao da je to dvostruki dash program nije radio kako je očekivano.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
jurastublic

Re: [Python] single/double dash

Post Postao/la jurastublic »

Razlika je u tome da dvostruka potcrta interno zamaskira privatne varijable tako da interno ispred imena varijable doda jednu potcrtu i naziv klase kojoj varijabla pripada. Tako se kolko-tolko sakrije varijabla, jer piton nema prave privatne v. u klasama. Jednostruka potcrta se isto koristi za oznacavanje privatnih ali u stvari nema nikakvog posebnog efekta vec je samo signal onome tko cita da bi tu var. trebalo tretirati kao privatnu. Znaci samo uobicajena praksa.
PunkBastard

Re: [Python] single/double dash

Post Postao/la PunkBastard »

Hvala, za privatne varijable ću lako naći reference.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Odgovori