Problem s tipkovnicom

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
netko_namo

Problem s tipkovnicom

Post Postao/la netko_namo »

E sad imam jedan problem. Ne tiče se Linuxa nego hardvera, al ne znam gdje stavit ovu temu (možda u Lin. početnici, al nema veze).
Uglavnom, instalirao sam Wubi, i dobar je ovaj Ubuntu, trebam se malo naviknuti al eto, naviknut ću se kad tad. Evo sad problem. Naime, moja tipkovnica (koja je stara 5-6 godina) se pokvarila (kad pritisnem neku tipku, dodaje se još neko slovo ili broj, bilo da je iza ili ispred znaka), i kupio sam novu tipkovnicu. E sad kad se pojavi ekran gdje mogu birati između XP-a i Ubuntua ne mogu uopće odabrati u koji ću OS ući i automatski nakon nekoliko tj. 15 sekundi mi uđe u XP. Sada da li vi meni preporučujete da izbrišem Wubi i stavim Ubuntu na VirtualBox ili postoji neka caka za to naštimat. Tipkovnica je bežična i došla je sa mišem i to je set Logitech Deluxe 650 Cordless Desktop. Hvala unaprijed na odgovoru/ima.
Grof
Site Admin

Re: Problem s tipkovnicom

Post Postao/la Grof »

netko_namo je napisao/la: E sad kad se pojavi ekran gdje mogu birati između XP-a i Ubuntua ne mogu uopće odabrati u koji ću OS ući i automatski nakon nekoliko tj. 15 sekundi mi uđe u XP. Sada da li vi meni preporučujete da izbrišem Wubi i stavim Ubuntu na VirtualBox ili postoji neka caka za to naštimat. Tipkovnica je bežična i došla je sa mišem i to je set Logitech Deluxe 650 Cordless Desktop. Hvala unaprijed na odgovoru/ima.
Ili tipkovnicu spoji preko PS2 porta (ne preko USB-a) ili u BIOS-u uključi opciju USB Legacy support. pa će dobro raditi
netko_namo

Post Postao/la netko_namo »

Grof je napisao/la:
netko_namo je napisao/la: E sad kad se pojavi ekran gdje mogu birati između XP-a i Ubuntua ne mogu uopće odabrati u koji ću OS ući i automatski nakon nekoliko tj. 15 sekundi mi uđe u XP. Sada da li vi meni preporučujete da izbrišem Wubi i stavim Ubuntu na VirtualBox ili postoji neka caka za to naštimat. Tipkovnica je bežična i došla je sa mišem i to je set Logitech Deluxe 650 Cordless Desktop. Hvala unaprijed na odgovoru/ima.
Ili tipkovnicu spoji preko PS2 porta (ne preko USB-a) ili u BIOS-u uključi opciju USB Legacy support. pa će dobro raditi
Prva opcija je automatski isključena jer je bežična tipkovnica i nije došla sa PS2 kabelom. Sad nek vidim ovu BIOS opciju.

EDIT
Evo sad radi sve super.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Odlično da radi, ali te tipkovnice dolaze sa ljubičastim USB to PS2 konvertorom i a sebi bi trebale imati i zeleni PS2 utikač za miša.
Odgovori