Ralink RT3290 Problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Ralink RT3290 Problem
Imam ovu wifi kartu u laptopu Asus x55A. koristim Mint 15 xfce. Problem je taj što mi je signal izuzetno slab i net je preterano spor,ima mnogo prekida konekcije. Updateovao sa kernel,menjao distru,okruženje,kupio novi ruter,sve je isto. Ima li neko ideju kako ovo da rešim?
- PunkBastard
- Spol: M
Re: Ralink RT3290 Problem
Probaj pojačati snagu antene sa "txpower".
Evo skripte:
Evo skripte:
Kod: Označi sve
#!/bin/bash
#This script changes txpower of your wireless adapter
#For "IFACE" enter your wireless adapter
#To change how much power gain you want, just enter wanted value when prompted
echo -n "Enter interface which you want to change power: "
read IFACE
echo -n "Now enter wanter power gain: "
read POW
change () {
sudo ifconfig $IFACE down
sudo iw reg set BO
sudo ifconfig $IFACE up
sudo iwconfig $IFACE txpower $POW
}
if [[ $(id -u) -eq 0 ]]; then
ifconfig $IFACE down && iw reg set BO && ifconfig $IFACE up && iwconfig $IFACE txpower $POW && iwconfig $IFACE
else
$(change) && sudo iwconfig $IFACE
fiI don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
čitao sam nege da pojačavanjem signala može da dođe do pregrevanja rutera. Ne bih da mi crkne ruter ako je to uopšte moguće.
- PunkBastard
Ne na routeru, to je za antenu.simaco11 je napisao/la:čitao sam nege da pojačavanjem signala može da dođe do pregrevanja rutera. Ne bih da mi crkne ruter ako je to uopšte moguće.
btw, da, imaš u postavkama routera koliko jako da odašilje signal ako si na to mislio, ja imam onaj siemens os T-coma, stalno je na 100% i ne pregrijava se.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- jurastublic
Pod pretpostavkom da ti je ruter udaljen i navijen na 100 %, najbolji način pojačanja signala je bolja antena na ruteru, onda na klijentu a tek onda dolazi naknadno pojačanje nekim pojačalima. Probaj s nekom drugom usb wifi karticom da budeš siguran da je problem u ralinku.
NIsam video koliko jako šalje signal,nisam to našao. imam channel width i stoji na Auto,može da se stavi na 20 ili 40MHz. Inače,Sestra na laptopu ima win7 i njoj je net stabilan,nekada malo uspori ali ne prekida i uvek radi,na kraju sam juče i ja ubacio win7 i evo,i meni na njemu radi dobro 
- PunkBastard
Zanimljivo, kod mene na laptopu baš obrnuto, na windowsima mu svaka sitnica zasmeta dok na Linuxu radi bez problema i postiže brzinu bližu maksimalnoj dozvoljenoj od strane ISP-asimaco11 je napisao/la:NIsam video koliko jako šalje signal,nisam to našao. imam channel width i stoji na Auto,može da se stavi na 20 ili 40MHz. Inače,Sestra na laptopu ima win7 i njoj je net stabilan,nekada malo uspori ali ne prekida i uvek radi,na kraju sam juče i ja ubacio win7 i evo,i meni na njemu radi dobro
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
I meni pod linuxom lap hvata bolje signal (i više signala okolnih susjeda) nego pod win7 .. baš zanimljivo