GTK na KDE-u
Moderator/ica: Moderatori/ce
GTK na KDE-u
Nedavno sam nešto čitao da gtk aplikacije na kde-u zauzimaju nepotrebnu radnu memoriju i usporavaju sustav. kakva vi imate iskustva? koristite li gtk aplikacije ili ih izbjegavate?

Re: GTK na KDE-u
Rade bez problema.
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Loše programiranje i korištenje užasnih jezika uzme više memorije i uspori sustav neusporedivo više od korištenje gtk-a kao takvog. Teoretski su u pravu ako koristiš slabe konfiguracije, a pogotovo stare kompove tipa pentium2, 3 itd. Sa današnjim gigabajtima rama i slično, usporenja su neprimjetna.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Abzeenth
- Site Admin
Isto i kod mene.stefan je napisao/la:Rade bez problema.
Ma da, malo su se svi ufurali u kukanje o potrošnji rama...
Za 300 kuna kupiš 4 GB, i vozi što god hoćeš!
Druga stvar je loša programerska praksa koja je dovela do toga, o kojoj Shrike priča. Ali to krajnjeg korisnika nebi trebalo opterećivati puno.
Za 300 kuna kupiš 4 GB, i vozi što god hoćeš!
Druga stvar je loša programerska praksa koja je dovela do toga, o kojoj Shrike priča. Ali to krajnjeg korisnika nebi trebalo opterećivati puno.
kde je zderac resoursa gori je od win 7
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Ozbiljno? Aj natjeraj Win7 s glass temom i efektima da ti radi na 512 MB RAM-a. -.-becho2150 je napisao/la:kde je zderac resoursa gori je od win 7
Usput, GTK aplikacije rade savršeno dobro pod KDE-om.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ma daj? Imaš neke brojke da to potvrde?becho2150 je napisao/la:kde je zderac resoursa gori je od win 7
Znam da može dosta ispod 500MB RAMa. Može čak ispod 350... ako se potrudiš.
Moram imati dual boot zbog posla. Pitam se zašto uvijek bootam u openSUSE a ne u Win7?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
mos misliti.... ja imam u win7 firefox pokrenut, dropbox, qbittorrent i skype i pojeo 1,5GbCooleech je napisao/la:Ozbiljno? Aj natjeraj Win7 s glass temom i efektima da ti radi na 512 MB RAM-a. -.-becho2150 je napisao/la:kde je zderac resoursa gori je od win 7
ali boze moj danasnji kompjuteri imaju rama koliko oces, ne mozes vrtiti moderan DE koji dobro izgleda na kompjuteru starom 5-10 godina to je smjesno
dok pokrenes par programa koji ti uvjek stoje upaljeni odmah pojede rama i trosi proc koji god DE koristio
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Abzeenth
- Site Admin
Uh. Hrabra tvrdnja. Da nije ipak mrvicu pretjerana? Na bratovom laptopu Kubuntu radi besprijekorno, a Win 7 se vuče kao šepavi puž. A ima puno boljih KDE distribucija od Kubuntua, pa vjerujem da bi razlika u performansama (naravno, u korist KDE-a) bila još i veća kad bi koristio recimo SuSE.becho2150 je napisao/la:kde je zderac resoursa gori je od win 7