debian + flash = crash

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

redundant
Spol: M

debian + flash = crash

Post Postao/la redundant »

Prvo, ispričavam se adminima zbog naslova. Znam da je debian ozbiljna distra, ali nisam mogao odoliti. :whip

Nego, problem je slijedeći,. Instalirao sam Debian 7 sa Xfce i par dana korištenja mi se nekoliko puta skroz srušio iz čista mira. Znači, surfam i sve je ok, ništa ne trza, da se komp u trenutku ugasi kao da ga je iskopčan iz struje, a nema bateriju. Tako nagli crash još nisam vidio ni na jednom OS u.
Čini mi se da je svaki put kurio neki video.
Maknuo sam onaj gnash i stavio (pravi) flash... od Adobea, jel. Također sam maknuo Iceweasel i stavio firefox iz Ubuntuzilla repozitorija.

Nov sam u debianu, pa zanima me da li je netko imao sličnih problema. Jesam li zaboravio neki paket (de)instalirati?

Samo mi nemojte reći da je do ovog firefoxa... Znam da je to malo jače kemijanje, ali inače sve radi normalno i baš sam zadovoljan kako sam ga našao.
Cooleech
Moderator

Re: debian + flash = crash

Post Postao/la Cooleech »

Da te "utješim", meni se na Archu firefox rušio svako malo, sve dok nisam skinuo jedan "keks" RAM-a. Sad samo zna javit da se srušio flash, ali za njega me nije ni briga. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

To je tipična karakteristika za hardverski kvar, a ne softverski. Iceweasel je isto što i firefox osim slikica i naziva tako da ne može biti uzrok iako gnash teoretski bi, ali za browser, ne OS.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
redundant

I ja sam prvo pomislio na hardver. Ali eto Suse kuri svakodnevno na ovoj mašini već brat - bratu 2 godine i ništa slično mi se nije desilo.

Ma znam da bi da je to više - manje ista stvar, ali eto...navika! A i tko će ženi objašnjavati da sad više ne klikće na vatrenu nego na ledenu liju...Vratiti ću Iceweasel, pa da vidim da nije ipak to ali me zanima dali mogu imati oba istovremeno... Prošao sam nekoliko puta za instalaciju firefoxa u debian i svaki počinje sa micanjem Iceweasela.

A koliko je zapravo loš taj gnash. Ako je upotrebljiv, ja bi ga rado koristio iz ideoloških razloga (napunili ste mi vi ovdje glavu slobodnim softverom), ali svaki debian postinstall počinje sa makni gansh, stavi flash
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Uf, osobno mi se desilo slično kada se debian nije dobro instalirao i to zbog greške u mediju. Problema je bilo sa par kritičnih low-level aplikacija koje su uzrokovale greške kao opisane i trebalo je prtljati po stack tracu da s skuži što je. Općenito je to dosta blesavo i kraće je jednostavno reinstalirati, ali ja sam bio dosta sado-mazo raspoložen, a i nisam imao što pametnije raditi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
redundant

Evo ga...
Prvi crash bez upaljenog flasha!
Valjda me tjera spavati....
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Dobar ti je naslov, nemoj se ništa ispričavati :D
juzer je napisao/la: Ma znam da bi da je to više - manje ista stvar, ali eto...navika! A i tko će ženi objašnjavati da sad više ne klikće na vatrenu nego na ledenu liju...Vratiti ću Iceweasel, pa da vidim da nije ipak to ali me zanima dali mogu imati oba istovremeno... Prošao sam nekoliko puta za instalaciju firefoxa u debian i svaki počinje sa micanjem Iceweasela.
Za boldano - ne moraš ništa objašnjavati, samo promijeni ikonu :D
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Abzeenth je napisao/la:... ne moraš ništa objašnjavati, samo promijeni ikonu :D
A šta on zna, to je tipičan ženski način rješavanja problema. :-D
os7een

Post Postao/la os7een »

Juzer jel ti se komp baš ugasi, ili se resetira sam od sebe ponekad ?
Ja sam imao sličnih problema prije nekih godinu dana, i kvar je bio u hardveru ( matična ) kao što je shrike rekao.
redundant

os7een je napisao/la:Juzer jel ti se komp baš ugasi, ili se resetira sam od sebe ponekad ?
Ja sam imao sličnih problema prije nekih godinu dana, i kvar je bio u hardveru ( matična ) kao što je shrike rekao.
ugasi se. Radim nešto i odjednom CAP nema struje... Upalim i opet sve radi normalno.
sve mi smrdi na hardveraj, pogotovo zato jer sam negdje izgubio jedan šaraf iz laptopa. Ponekad mi i tipkovnica prestane raditi i onda stisnem CTRL + ALT F2 pa opet CTRL + ALT F7 i opet proradi (ne znam zašto CTRL + ALT F2 oće uloviti, ako ništa drugo neće).
To sa tipkovnicom se dešava i na susetu pa bi ipak rekao da je do hardvera (te vide ili već nečega).

Ali ako se gasi zbog hardvera, zašto se suse ne gasi? Debian je u 10 dana poveo 7 : 0

BTW, nije ni do firefoxa, i sa Iceweaselom se isto tako gasi. Preinstalirati ću sve, ovaj put sa KDE, ova XFCE mi je živa muka (bez uvrede)...
Odgovori