Ubuntu 12.04 - problem sa butovanjem

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Milos CG
Spol: M

Ubuntu 12.04 - problem sa butovanjem

Post Postao/la Milos CG »

Instalirao sam Ubuntu 12.04 na komp (lap-top) i imam problem sa podizanjem sistema.Kada ukljucim racunar,prvo se pojavi ljubicasti ekran (kao onaj kad se ucitava ubuntu) pa zatim crni (bez trepcuce komandne linije) i tako stoji.I onda ga na dugme koje se pali ja ugasim i opet upalim i onda se otvore one opcije za odabir kernela i testiranje memorije,ja izaberem prvu (kernel) i onda se upali.Ali ne mogu dovjeka tako da ga palim,zasto nece iz prve?
Cooleech
Moderator

Re: Ubuntu 12.04 - problem s bootanjem

Post Postao/la Cooleech »

Provaj dodat nomodeset parametar u grub.cfg (u liniju di imaš parametre poput ro quiet i slično). Ovo možeš napravit i prije boota, samo stisneš slovo E (ako se ne varam) i urediš liniju za boot. Kad si gotov, samo stisneš Ctrl X (opet, ako se ne varam.. svejedno, piše ti što :P).
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Milos CG

Re: Ubuntu 12.04 - problem sa butovanjem

Evo ga,sad se fino upalio,doduse nema ucitavanja ubuntu-a,one tackice nego nesto konzolno i ekran mi je skroz poblesavio,pogledaj sliku:

http://postimg.org/image/rsc0f0gxf/

Sa desne strane imam dva reda ikonica,medjutim jedan red je skroz otisao udesno,progutan je :sokiran
Milos CG

Re: Ubuntu 12.04 - problem sa butovanjem

Jel' ima jos neka mogucnost osim slash quiet i nomodeset,nomodeset izlgeda ima rasirenu grafiku.
Odgovori