drvosjeca je napisao/la:
Ne kuzim zasto svaki server mora imati dva diska u raid polju ? A i ako mora, stavis dva umjesto jednog.
Zato jer ako disk krepa, onda si instantno izgubio sve podatke, imaš downtime i moraš vraćati backup od nekuda što znači sigurno 3 dana downtimea. RAID znači da je jedan disk krepao, ali i dalje drugi postoji koji i dalje opslužuje podatke pa mi možemo disk zamijeniti u miru. googlaj raid
drvosjeca je napisao/la:
Isto ne kuzim zasto moras imati brzinu od 50/50 mbps, pa neces hostati neke datoteke za skidanje..
Zato jer se na server spaja brdo ljudi paraleleno, a ne 1-2 osobe. imati sporiju konekciju bi značilo dulje učitavanje za ljude kada dođu. Ne možeš razmišljati da ti je dosta tip 10 mbit konekcija zato jer je to dosta za JEDNOG korisnika? Nadam se da nisi mislio da se sve ovo može vrtiti na kučnoj 768 kbits upload konekciji. Isto tako se sjeti da to sa serverove perspektive predstavlja upload, a koji čak ni 10 mbitni ima faktički nitko doma. Jednostavno nam je potrebna pro konekcija na internet., a to danas znači 100 mbit konekciju.
drvosjeca je napisao/la:
Flash stick ce se brze ostetiti vjerojatno samo ako konstanto pises i brises po njemu, u slucaju servera ne znam kako bi mogao, jer gore snimis sustav i on ostaje stalno isti, ti pises i dalje po disku gdje su samo podaci.
Nema sta prestati raditi na serveru osim ako nest ne crkne, ali stavis rezervni dio i to je to.. uvjek imas u rezervi istu komponentu da ne moras rekompajlati u slucaju zamjene drugom...
Rekompajlirat? Jesi ti normalan? Pa driveri se ne rekompajliraju osim ako za to ne postoji jako dobar razlog. Komponentu u rezervi? E, jel ti kužiš da je to web server? Ponašaš se kao da slažem neku kučnu konfiguraciju koja sjedi kod nekoga doma. Opet ti ponavljam, nebitno je koliko se brzo boota server jer tako i tako radi 24/7, i to sa stickom je recept za katastrofu. Nepotreban je, nepouzdan, nema redundancije, zapravo je sporiji od diska (usb2 ima mani I/O id sata). Pad ikoje komponente koja nema redundanciju znači da portal prestaje raditi i da mi moramo staviti zamjenu. Mi si financijski jednostavno ne možemo priuštiti imati na lageru sve rezervne kopije, a kada bi mogli, onda bi bilo neusporedivo pametnije imati 2 fizička servera koji rade u replikaciji. Također imamo pitanje toga tko će to fizički zamijeniti. Ljudi koji rade na portalu imaju poslove, obitelji i svega je par po većim gradovima tako da je limitar taj broj.
Čisto da ne bi bilo nismo znali: server nije i neće biti kod nikoga doma. Neće ići preko dyndns jer ozbiljni portal ne može raditi takve gluposti.
drvosjeca je napisao/la:
To je moje glediste ali sam i rekao da se ne kuzim u hosting pa mozda grijesim...
Upravo to, ne kužiš se nimalo i očito nisi to nikada radio pa predlažeš užasno, užasno loše ideje koje bi prije ili kasnije rezultirale katastrofalnim problemima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!