Preporuka za filmove

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drvosjeca
Spol: H

Re: Preporuka za filmove

Post Postao/la drvosjeca »

Post uklonjen!
Korisniku upozorenje pred ban!
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Europa report
Isao sam pogledati cisto reda radi. Ocekivao sam jos jedan u nizu space horrora.
Ali, iznenadio sam se jer film nije uopce onakav kakav izgledana forspanima. Radi se o stvarno realno napravljenom filmu smjestenom u blisku buducnost. Indie film s nepoznatim glumcima, bez hrpetine nepotrebnog CGI-a. Stvaran okolis, uvjerljiva prica i uvjerljiva tehnologija. Autori su se stalno konzultirali s NASA-om.
Dasak Odiseje 2001 se povremeno osjeti.
Smetalo me samo sto je ekipa u filmu malkice preravnodusna prema misiji na kojoj se nalaze. Putovanje na Europu, Jupiter izbliza, sve jako zanimljive stvari astronauti dozivljavaju vise kao posao koji trebaju obaviti. Mozda je tako u stvarnom zivotu. Nakon par mjeseci u zatvorenom prostoru moguce je da entuzijazam splasne.
Uglavnom, ako vam se gleda neki realistican SF smjesten u blisku buducnost, a ne volite hrpetinu CGI-a i razvikane holivudske primadone u glavnoj ulozi, svakako preporuka.
Nije remek djelo, ali je dobar odmor od ove hrpetine specijalnih efekata i totalno supljih prica kojima nas trenutno filmska industrija hrani.
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Pogledao prvu sezonu Sinova anarhije. Moram rec da je serija vrhunska, druga najbolja dramska serija (nakon BB) i jedva cekam nastavit daljnju avanturu.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
holden

Post Postao/la holden »

Od treće nadalje postaje sve nekako brzopleta i blagi smor. Nisam još počeo da gledam ove nove epizode, ali ne očekujem neke bitne razlike...
Ali mi bilo interesantno, gledam ovog Hunnama il' šta je već, nekako vrišti u svakoj sceni i priča veoma polako. I kažem ja devojci jedanput dok gledam - da nije on englez? - jer mi se činilo da na trenutke čudno r izgovara. Kaže ona jeste. Proverim ja, i nisam mogao da verujem da se radi o istom liku:

slika
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Heisenberg

Yep, englez s cudnim naglaskom.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Shameless

http://www.imdb.com/title/tt1586680/

Komedija/Drama, američki remake britanske serije istoga naziva.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Ne bi bilo loše da ovo zaživi: http://www.kickstarter.com/projects/125 ... -webseries
Daleko bolje odrađeno od ova nova 2 "Star Treka"
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Heisenberg

Nisam se sjetio odmah napisat, ali pogledao sam Rush u kinu. Odlican film, vrhunska produkcija. Ako ga idete pogledat, odite u Cinestar, po mogucnosti Extreme dvorana, tek tada je potpuni dozivljaj.

Mozda i Gravitaciju odem pogledat. Relevantno tome: http://www.hollywoodreporter.com/news/g ... uzz-639883
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Europa Report je meni ispao odličan film, SciFi + misterija, obavezno pogledati.

Nego, jučer gledali Gravitaciju u 3D-u, moja ocjena bila bi 6.5-7/10, s time da uzmete u obzir da je na ocjenu utjecala polugola Sandra Bullock kako se proteže svemirskim kupolama :hihi Šalim se naravno, film je dobar ali je za kino, ne preporučam gledati kod kuće, jer efekti i Sandrina gluma su jedino što zaista valja. :thmb-up
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Heisenberg

Bas idem pogledat Europa Report, pa javim dojmove.
Odgovori