Kaj trebam napraviti da mi xubuntu 12.... prepozna android telefon ?? Za iphon cu pitat kasnije
Kako spojiti Android mobitel na Xubuntu?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Kako spojiti Android mobitel na Xubuntu?
Pomoc trebam !!
Kaj trebam napraviti da mi xubuntu 12.... prepozna android telefon ?? Za iphon cu pitat kasnije
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: instaliro bih si linux pa mi treba pomoć
A koji je telefon?
I koja verzija Androida?
I koja verzija Androida?
ZTE BLADE III
ANDROID. 4.0.1 mislim
ANDROID. 4.0.1 mislim
- jurastublic
Pa jel uključiš tipku naUSB izborniku na telefonu kad se spojiš?
- Suko
- Site Admin
Stavi ga u USB debuging mode. Onda uštekaj u komp.
I vidi što ti javi
I vidi što ti javi
Kod: Označi sve
mtp-detectRe: instaliro bih si linux pa mi treba pomoć
na winsima me telefon sam pita kaj hocu,a na xubuntu niš.Ni telefon ni komp.Probat cu ovo gore kaj si napisao pa javim.Tnx
I još nešto.Tel nema SD karticu pa na winsima cim ustekam USB odma otvara kameru ali multimediju nece ni kad zapalim svijeću.To je valda radi SD kartice i spremanja podataka
Re: Kako spojiti Android mobitel na Xubuntu?
Koji imaš kernel? Android 4.x uređaje nešto stariji kerneli ne otvaraju kako treba,SD karticu doduše,mobitel bez SD kartice nisam probao spajati,ako si na Xubuntuu 12.04 i imaš 3.8 kernel Android 4.x bi trebao biti podržan,ali bez SD kartice ne znam da li će otvoriti multimediju na mobitelu.Probaj ovo što ti je savjetovano i upgradeaj kernel ako je stariji,meni je isto na 12.10 mobitel radio probleme sa 3.5 kernelom,ali na 13.04 sa 3.8 kernelom je radilo bez problema.
- calisto053
- Moderator
Kod mene je identičan mobitel i spojio sam ga bez problema na LMDE. Treba ti par paketa kojima linux podržava mtp. Dakle, u terminal upiši:
... a ostale detalje pogledaj ovdje: http://techdaksh.blogspot.com/2013/01/m ... linux.html
Ako želiš slušati glazbu direktno sa smartphonea, onda ti treba gmtp audio player.
Kod: Označi sve
sudo apt-get install libmtp mtptools mtpfsAko želiš slušati glazbu direktno sa smartphonea, onda ti treba gmtp audio player.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
S tim alatom sam i ja složio otvaranje na openSUSE distribuciji. Moraš na taj način jer ovaj mobitel (kao i većina novih) ne podržava massUSB support, pitaj Sukoa

To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.