Manjaro fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- neuromancer
- Spol: M
Re: Manjaro linux
Koji je najbrži i najjednostavniji način za namještanje automounta u Manjaru? (konkretno 1tb hdd [ntfs], sdb) ?
editiras /etc/fstab i dodas redak koji izgleda od prilike ovakoneuromancer je napisao/la:Koji je najbrži i najjednostavniji način za namještanje automounta u Manjaru? (konkretno 1tb hdd [ntfs], sdb) ?
Kod: Označi sve
/dev/sda1 /media/disk ntfs-3g defaults 0 0snimis promjene resetiras i eto mountane particije cim pokrenes komp
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Kako da postavim hiberniranje ?
Imam opciju 'Hiberniraj' ali kad se diže sistem ide 'na friško', tj. ne učita se zadnja spremljena sesija.
Pretpostavljam da je po default disable-ano hiberniranje.
Imam opciju 'Hiberniraj' ali kad se diže sistem ide 'na friško', tj. ne učita se zadnja spremljena sesija.
- blast beat
Ne koristim hibernaciju pa nisam siguran da će pomoći, ali koliko se sećam, XFCE ima negde opciju da zapamti sesiju nakon gašenja računara, treba proveriti da li je ta opcija uključena.
coolaid je napisao/la:Kako da postavim hiberniranje ?

Da li je netko pokušao instalirati koji program iz source-a? (Naravno pritom sam mislio najprije buildati package pa onda instalirati)
Ako je netko uspio bio bih zahvalan da opiše korak po korak kako to točno ide.
Ako je netko uspio bio bih zahvalan da opiše korak po korak kako to točno ide.
- Suko
- Site Admin
Pa isto je kao i za sve druge distre. Nađeš README ili INSTALL datoteku, pročitaš upute i navališ. Najčešće je ./configure pa onda make pa onda make install. Al, ne mora biti tako pa zato prije pročitaj upute ovim datotekama.
Kad instaliraš zavisnosti koje nedostaju moraš instalirati i dev ili devel verzije tih zavisnosti.
Al, ne vidim zašto bi kompajlirao posebno kad imaš skoro sve dostupno ili u službenom repou ili u AUR-u?
Kad instaliraš zavisnosti koje nedostaju moraš instalirati i dev ili devel verzije tih zavisnosti.
Al, ne vidim zašto bi kompajlirao posebno kad imaš skoro sve dostupno ili u službenom repou ili u AUR-u?
Npr. u repoima nema teamviewer-a (ima u AUR repozitoriju ali ipisuje upozorenje vezano uz paket uz napomenu da su neki errori uočeni ili tako nešto). Jesi baš siguran da je kao i za druge distre (jesi pokušavao?)?
- Suko
- Site Admin
E bas sam teamviewer kompajlirao. Da se lijepo iskompajlirati. I premda radi, neka je prastara verzija, pa ti nece ovi noviji Teamvieweri htjeti s njim suradjivati.
Uglavnom, pogledaj upute kad skines arhivu za instaliranje sa sluzbene stranice. Tamo ti sve pise.
EDIT: Mozda bi se dalo preko Vinea instalirati i novija verzija Teamviewera. Probaj malo prosurfati po netu.
Uglavnom, pogledaj upute kad skines arhivu za instaliranje sa sluzbene stranice. Tamo ti sve pise.
EDIT: Mozda bi se dalo preko Vinea instalirati i novija verzija Teamviewera. Probaj malo prosurfati po netu.
Idem sada to sve istražiti što si rekao. Samo ne kužim, kako može biti stara verzija ako piše da je to 8-ica a čak ima i 9-ka beta? I hvala na info!