openSUSE 13.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: openSUSE 13.1

Post Postao/la Grof »

sumski je napisao/la:Na istoj je razini. Čitaj to kak ti paše :)
Ok... Zypper... sve jasno :)
holden
Spol: M

Post Postao/la holden »

Auuu, gušter je car!
Prvi put sam ga instalirao za vreme verzije 11.4 sa gnome 2, i bio je prva distribucija koju sam koristio posle Ubuntua. Malo je reći da sam bio oduševljen. Nažalost, svaka sledeća mi nije htela da radi kako treba, jedino sam za vreme 12.3 manje više koristio .deb distre, pa i nisam posle bio toliko u toku, samo mi u startu nije htelo da se poveže na net i tako neke osnovne stvari oko apdejta.
Juče sam instalirao 13.1 sa Gnome 3.10. Prvo rekoh, opa, lepo. Kad ono počelo da kuca. Tri, četiri puta pao hard reset, a onda posle sat vremena, kao da se nekako smirio i staložio i radi ko singerica. Dbest.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

@holden
Mislim da je u planu update GNOME-a na 3.10.2 uskoro.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
holden

Post Postao/la holden »

Edit: Da li to znači da će da ispravi nedostatke? Prebrzo sam se ponadao, zakucao mi opet. Ovaj put sam rekao da ću da probam da ručam, pa posle ručka da vidim da li je prestao, kad ono još uvek freeze. Miš radi normalno, samo klik ne radi na ničemu, samo zakuca i mora hard reset.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Eto par primera samo onoga sto sma spomnuo na naslovnoj, pa se određen član našao uvređenim. Pa eto s argumentima.

http://techrights.org/2013/07/09/uefi-servers/
http://en.opensuse.org/openSUSE:Novell_involvement
http://www.microsoft.com/en-us/news/pre ... ionpr.aspx
...
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

A zbilja si uporan :)
Ne znam, ja nejdem okolo po Arch, Ubuntu, Fedora i Debian podforumima i komentiram/trolam kolko 'ne valjaju' - prvo, jer ih ne koristim, drugo, da mi i ispadne da mi ne rade kak bi trebalo, nebi tolko inzistiral na tome.
Ako ti ne valja, pa nemoj koristit, ja stvarno ne vidim razlog za tolkim trolanjem.
A za ovo gore - ja uplatu od Microsofta na svom računu nisam nikad ugledal :)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
haris92

Post Postao/la haris92 »

Ovaj sistem sam instalirao prije 2 dana.Sve radi normalno,niti jednog bug-a nisam imao.Eh imam samo jedan problem,kad se pokusam logovat na facebook ili outlook racun,dugo mi ucitava stranicu i na kraju mi prikaze neku gresku.Ostale stranice rade normalno,ali te dvije(meni najvaznije)ne zele :? .Probao sam sa vise browsera(chrome,firefox,opera,concuer)i svi isto rade.Imam instaliran win xp uz ovaj sistem i preko njega moram ulaziti na ove stranice.Ako bi mi neko mogao pomoci u vezi ovog problema,bio bih zahvalan :thmb-up
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

haris92 je napisao/la:Ovaj sistem sam instalirao prije 2 dana.Sve radi normalno,niti jednog bug-a nisam imao.Eh imam samo jedan problem,kad se pokusam logovat na facebook ili outlook racun,dugo mi ucitava stranicu i na kraju mi prikaze neku gresku.Ostale stranice rade normalno,ali te dvije(meni najvaznije)ne zele :? .Probao sam sa vise browsera(chrome,firefox,opera,concuer)i svi isto rade.Imam instaliran win xp uz ovaj sistem i preko njega moram ulaziti na ove stranice.Ako bi mi neko mogao pomoci u vezi ovog problema,bio bih zahvalan :thmb-up
ipv6 enejblan ili ne?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

izgleda da Draftsight ne radi na 13.1.
Segfault...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Koji Draftsight? I otkud? Nema ga na OBS-u...
Odgovori